aluminiumtrioxid írta 2013.05.21, 16:54 -n:
Ez amúgy jó téma, ti honnan merítitek az inspirációt W40K-hoz?
Mivel úgyis a világ majdnem 70%-a a Dűnéből lett másolva, főleg abból veszem a mintát, ha egy középnemesnél fontosabb embert, és környezetét kell megjeleníteni.
A megoldandó feladatokhoz jó alapot adnak a Star trek (mindegy melyik sorozat) epizódjai, persze gyúrni kell rajtuk, mert nem biztos, hogy ugyanúgy zajlanak az események, és a játékosok általában (inkább soha) nem állnak le Xenókkal diplomatásdit játszani.
Mivel most csak Rogue tradert mesélek újranéztem párszor néhány régi kalózfilmet, azokból is jó karakterötleteket lehet meríteni, pl. az 1986-os Kalózok Walter Matthau-val, vagy az 1971-es Fekete Kalóz Terence Hill-el.
Ezekhez hozzáteszek nagyon kevés grimdark-ot(tudom, hogy a csapból kellene folynia, de én inkább különleges jelenetekre tartogatom, akkor elvileg nagyobbat üt, bár idáig még nem sűrűn sikerült összehozni, hogy a játékosoknak az elkerülhetetlen balsorssal kelljen szembenézni, bármit is válasszanak), meg sok nyolcvanas évekbeli indokolatlan menőzést (lásd a régi Rogue trader szabálykönyv illusztrációit), és ezzel kb. le lehet írni, milyen hangulat uralkodik az üléseinken.
Módosította HarkonneN1: 2013.05.22, 14:29