Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

Dark Heresy

• Nem írhatsz ebbe a témába
1689 hozzászólás érkezett eddig

# 2015643
geza

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 152 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaaluminiumtrioxid írta Tegnap, 19:48 -n:

Hozzászólás olvasásageza írta Tegnap, 18:48 -n:

No de a Holocaust nem számít támadó eksönnek? Mert körönként ugye csak egy támadó cselekedetet nyomhat el az ember...

Abban a körben, mikor elnyomod, ja; onnantól viszont fenntartott, ami a DH-ban nem "sustain: X action", hanem csak simán +4 a többi képességed célszámára és tíz körönként újra kell dobnod.

Akkor ez bizony egy gonosz kombó, nagyon gonosz... :tex:

# 2015635
aluminiumtrioxid

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 536 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásageza írta Tegnap, 18:48 -n:

No de a Holocaust nem számít támadó eksönnek? Mert körönként ugye csak egy támadó cselekedetet nyomhat el az ember...

Abban a körben, mikor elnyomod, ja; onnantól viszont fenntartott, ami a DH-ban nem "sustain: X action", hanem csak simán +4 a többi képességed célszámára és tíz körönként újra kell dobnod.

# 2015627
geza

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 152 Hozzászólás

Módosította geza: Tegnap, 18:50

# 2015614
aluminiumtrioxid

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 536 Hozzászólás
Ha már státusz update: az Inkvizítorrá emelkedett psyker első szinten vehet fel Unnatural Willpowert. Körönként 14d10-et sebző Holocaust, aminek az 1d10+1-es sebzését meg sem érzi, mert fenntartott, tehát közben simán gyógyítja magát 1d10+14-gyel egy fél cselekedet felhasználásával. Mindeközben még arra is marad fél cselekedete, hogy csapkodjon a psychic blade-del, 28 pen-nel 1d10+28-as, 71% eséllyel találó ütéseket eregetve. Kiszámoltuk, a Hellhound tank két ütés, a Sentinel Walker egy. Ha a Holocaustot is figyelembe vesszük, akkor még a Baneblade se tart három körnél tovább...
(Tudom, elüti/le-multimeltázza/vatevör. Akkor is.)

# 2015609
geza

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 152 Hozzászólás
Kis szösszenet: Tegnap csaknem fél év után ismét összeült a netes Dark Heresy parti. Rögtön ott folytattuk hogy Khorne vérebei támadtak meg minket a lakóegységben ahol épp főhadiszállásunk volt. A karakterem, az Istencsászár hű és kissé pszichotikus papja eztuán vagy öt körön át birkózott egyedül három démonkutyával amíg a parti többi harcképes tagja félelemtől megbénulva bujkált a másik szobában. És túlélte. Egy karcolás nélkül.

Igaz, a lakása immár lángokban áll, valamint vérrel és golyó ütötte lyukakkal van borítva minden szabad felület, de az meg kit érdekel mikor az Istencsászár áldását tudhatja magán. :hedbeng2:

# 2015465
geza

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 152 Hozzászólás
Na igen, a saját kútfőből valókra vagyok kíváncsi, ahol nem mondja meg a könyv mi hogy van. :sherlock:

Bár a kánon bolyvárosoknál is erősen változik mesélőnként, hogyan reprezentálja őket, milyen hangulatot ad nekik. Modern gettó? Túlméretezett középkori város? Ilyesmikre gondoltam

Módosította geza: 2013.05.23, 16:12

# 2015462
aluminiumtrioxid

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 536 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásageza írta 2013.05.23, 15:10 -n:

Más beszédtéma: Bolyvárosi kalandokat ki hogy kezeli? Hogy képzelitek egy/jelenítitek meg egy bolyváros életét/felépítését/társadalmát? Melyik "rétegét" preferáljátok kalandok helyszíneként?

Ez bolyvárosonként változó (az alapkönyvben jó példák vannak, hogy hogyan lehet egyéni karaktert adni nekik), de ha nagyon akarod, leírhatom, hogy nézett ki a legutóbbi, amit saját kútfőből ütöttem össze :)

# 2015451
geza

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 152 Hozzászólás
Más beszédtéma: Bolyvárosi kalandokat ki hogy kezeli? Hogy képzelitek egy/jelenítitek meg egy bolyváros életét/felépítését/társadalmát? Melyik "rétegét" preferáljátok kalandok helyszíneként?

# 2015260
HarkonneN1

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 733 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaaluminiumtrioxid írta 2013.05.21, 16:54 -n:

Ez amúgy jó téma, ti honnan merítitek az inspirációt W40K-hoz?

Mivel úgyis a világ majdnem 70%-a a Dűnéből lett másolva, főleg abból veszem a mintát, ha egy középnemesnél fontosabb embert, és környezetét kell megjeleníteni.
A megoldandó feladatokhoz jó alapot adnak a Star trek (mindegy melyik sorozat) epizódjai, persze gyúrni kell rajtuk, mert nem biztos, hogy ugyanúgy zajlanak az események, és a játékosok általában (inkább soha) nem állnak le Xenókkal diplomatásdit játszani.
Mivel most csak Rogue tradert mesélek újranéztem párszor néhány régi kalózfilmet, azokból is jó karakterötleteket lehet meríteni, pl. az 1986-os Kalózok Walter Matthau-val, vagy az 1971-es Fekete Kalóz Terence Hill-el.
Ezekhez hozzáteszek nagyon kevés grimdark-ot(tudom, hogy a csapból kellene folynia, de én inkább különleges jelenetekre tartogatom, akkor elvileg nagyobbat üt, bár idáig még nem sűrűn sikerült összehozni, hogy a játékosoknak az elkerülhetetlen balsorssal kelljen szembenézni, bármit is válasszanak), meg sok nyolcvanas évekbeli indokolatlan menőzést (lásd a régi Rogue trader szabálykönyv illusztrációit), és ezzel kb. le lehet írni, milyen hangulat uralkodik az üléseinken.

Módosította HarkonneN1: 2013.05.22, 14:29

# 2015101
aluminiumtrioxid

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 536 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAlfdam írta 2013.05.21, 17:50 -n:

Meséltem már posztapokaliptikus-túlélőset rozsdahegyekké változott hiveok-ban, meg karddal csapkodós, intrikálós középkorosat is, ahol mindenki az egy szem mindent vivő plazmapisztoly erekélyéért sakkozott. De az általad említett orwellánus elnyomás is volt téma, mert épp az Inkvizíció nyitott egy kellemes bíróságot az egyesek által elkanászodottnak vélt bolygón.

Nálam DH-ban eddig inkvizíciós támogatást élvező scum barge, Gotham 40K (élén a piacvezető Wain nemesi házzal, természetesen :D), illetve Sibellus nemesi udvarai voltak. Aztán átnyergeltünk BC-re, ahol a (szvsz zseniális) kezdőkalandot követően kirándulás egy démoni lustasággal megátkozott, már évszázadok óta egy helyben toporgó birodalmi kolonizációs folyamat közepén álló agrárvilág, aztán Sacgrave, ahol obszidián szirteken és esőn kívül más nem nagyon van, most meg épp egy feudal worldön dolgoznak azon, hogy egy leendő szentet segítsenek egyházi reformjában :D

Orwellánus elnyomás nálam nemigen van, sokkal inkább a Tanú és Viktor Pelevin mai Oroszországban játszódó történetei jelentik az inspirációt :) Ja meg Az opricsnyik egy napja, Vlagyimir Szorokintól, a vallásosabb közegekhez :P

# 2015099
geza

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 152 Hozzászólás
Én is meséltem már sokfélét western hangulatú bányász-bolyváros zombiinváziójától kezdve fanyar humorú "űr-angolok a lövészárokban vs. orkok" kalandon át egy feltérképezetlen bolygón állomásozó felderítő csapat pszichológiai hororkalandjaiig mindenfélét. A Warhammer pont azért az egyik kedvencem mert mindenhonnan meríthet ihletet az ember (és mindenhonnan pofátlanul lophat is, elvégre a GW is ezt teszi :gyagya: ) és némi módosítgatással abszolút működik minden a világgal.
Összességében afféle szatirikus akasztófahumorral fogom fel a Warhammer univerzumát, leginkább amikor Rogue Trader-t meg Black Crusade-et mesélek, csak úgy flegmán prezentálva a partinak a világ nyomorát, mint aminél mi sem természetesebb. Egy kőgazdag mágnásnak az hogy a "fegyveres kísérete" hullik mint a legyek csak egy legyintés, és az hogy a kvázi aranyláz amit elindított egy ősi temetőbolygón hogy pénzt kereshessen sok ezer kincsvadász halálát fogja okozni az ősi kazamatákban csak háttérzaj, amit az aranytrónusok csilingelése majd elnyom. Egy durván eretnek káoszhívőnek pedig az hogy emberi szenvedés és nyomor veszi körbe lehet hogy még tetszik is.
A Dark Heresyhez persze komolyabban és emberközelibben kell állni, de az abszurd felhangokat akkor is meghagyom.

Módosította geza: 2013.05.21, 18:24

# 2015095
Alfdam

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 839 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaaluminiumtrioxid írta 2013.05.21, 16:54 -n:

Hozzászólás olvasásageza írta 2013.05.21, 15:51 -n:

Az itthoni urambátyámos viszonyokból való kiindulás jó alap az Impérium politikájához :gugye:

És igen, ha pölö a nemesek üdülőparadicsoma találná magát támadás alatt, biztos vagyok hogy nem telne két évbe míg megérkezik a segítség. Onnantól edig ha kitör a komplett háború, Exterminatus-t végrehajtani erős pazarlása az erőforrásoknak

Én a kafkai arctalan és agyonbonyolított bürokráciát és a fekete autókra tett utalások két marokkal szórását tartom inkább célravezetőnek, egészséges adag káeurópai ízű korrupcióval megspékelve. :)

Ó, ez jó kérdés, én pont azért szeretem, mert adott keretek között elég sokarcú tud lenni. Meséltem már posztapokaliptikus-túlélőset rozsdahegyekké változott hiveok-ban, meg karddal csapkodós, intrikálós középkorosat is, ahol mindenki az egy szem mindent vivő plazmapisztoly erekélyéért sakkozott. De az általad említett orwellánus elnyomás is volt téma, mert épp az Inkvizíció nyitott egy kellemes bíróságot az egyesek által elkanászodottnak vélt bolygón.

Konkrét inspirációnak pl a Vampire Hunter D című anime-t említeném meg, aminek a vadnyugati jellege és a robotlovai megfogtak, pont jók voltak egy szélfújta, western típusú bolygóra (ahol azért vigyáztam eléggé, mert a 40K még mindig inkább középkor).

# 2015091
aluminiumtrioxid

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 536 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásageza írta 2013.05.21, 15:51 -n:

Az itthoni urambátyámos viszonyokból való kiindulás jó alap az Impérium politikájához :gugye:

És igen, ha pölö a nemesek üdülőparadicsoma találná magát támadás alatt, biztos vagyok hogy nem telne két évbe míg megérkezik a segítség. Onnantól edig ha kitör a komplett háború, Exterminatus-t végrehajtani erős pazarlása az erőforrásoknak

Én a kafkai arctalan és agyonbonyolított bürokráciát és a fekete autókra tett utalások két marokkal szórását tartom inkább célravezetőnek, egészséges adag káeurópai ízű korrupcióval megspékelve. :)

Módosította aluminiumtrioxid: 2013.05.21, 16:55

# 2015087
geza

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 152 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAlfdam írta 2013.05.21, 15:07 -n:

Hozzászólás olvasásaaluminiumtrioxid írta 2013.05.21, 14:21 -n:

A Rozetta hordozói a legmagasabb autoritást képviselik minden téren. Hacsak nem akarják lekenyerezni a bolygón tanyázó nemeseket, amolyan "Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit"-módon, akkor sztem nem fogják megerőltetni magukat.
Ehhez azért tegyük hozzá, hogy nálam a szektor házakon és a legeslegnagyobb RT dinasztiákon kívül a legtöbb nemesi családnak maximum egy-két bolygón vannak hatalmi bázisai, szóval egy minimum több alszektorban mozgó Inkvizítornak nincs sok oka benyalni magát náluk. (Ráadásul azt se felejtsük el, hogy ha kiirtja őket, akkor is biztos lesz olyasvalaki, aki ezért kifejezi a háláját - ha én lennék Inkvizítor, tuti küldenék egy halom asztropatikus üzenetet a lehetséges érdekelteknek, hogy milyen természetű ellenszolgáltatásra számíthatok, ha megkímélem/szétrobbantom a kedves rokonokat/esküdt ellenségeket. Tudom, megfertőzött a Scum mentalitása.)

"az Inkvizíciót valszeg baromira nem érdekli az elkényeztetett nemesek sikoltozása, szóval különösebb lelkizés nélkül lövetnék"

Ez mifelénk is így van, de azért mindenki valakinek a valakije. Egy bolygó kivillantása a Birodalomból nem vállvonás még az Inkvizíciónak sem, aminek súlyos következményei lesznek, pont a nemesi házak miatt, a bevételkisesések, elmaradt házasságok, bedőlt bányák, stb. A középékorias 40K-ban ebből könnyedén több bolygóra kiterjedő polgárháború is kipattanhat. Mivel nagyon ritkán történik ilyesmi, pont ezért durva szerintem, hogy néha mégis megteszik.

# 2015078
Alfdam

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 839 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaaluminiumtrioxid írta 2013.05.21, 14:21 -n:

A Rozetta hordozói a legmagasabb autoritást képviselik minden téren. Hacsak nem akarják lekenyerezni a bolygón tanyázó nemeseket, amolyan "Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit"-módon, akkor sztem nem fogják megerőltetni magukat.
Ehhez azért tegyük hozzá, hogy nálam a szektor házakon és a legeslegnagyobb RT dinasztiákon kívül a legtöbb nemesi családnak maximum egy-két bolygón vannak hatalmi bázisai, szóval egy minimum több alszektorban mozgó Inkvizítornak nincs sok oka benyalni magát náluk. (Ráadásul azt se felejtsük el, hogy ha kiirtja őket, akkor is biztos lesz olyasvalaki, aki ezért kifejezi a háláját - ha én lennék Inkvizítor, tuti küldenék egy halom asztropatikus üzenetet a lehetséges érdekelteknek, hogy milyen természetű ellenszolgáltatásra számíthatok, ha megkímélem/szétrobbantom a kedves rokonokat/esküdt ellenségeket. Tudom, megfertőzött a Scum mentalitása.)

"az Inkvizíciót valszeg baromira nem érdekli az elkényeztetett nemesek sikoltozása, szóval különösebb lelkizés nélkül lövetnék"

Ez mifelénk is így van, de azért mindenki valakinek a valakije. Egy bolygó kivillantása a Birodalomból nem vállvonás még az Inkvizíciónak sem, aminek súlyos következményei lesznek, pont a nemesi házak miatt, a bevételkisesések, elmaradt házasságok, bedőlt bányák, stb. A középékorias 40K-ban ebből könnyedén több bolygóra kiterjedő polgárháború is kipattanhat. Mivel nagyon ritkán történik ilyesmi, pont ezért durva szerintem, hogy néha mégis megteszik.

# 2015064
aluminiumtrioxid

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 536 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAlfdam írta 2013.05.21, 13:43 -n:

Hozzászólás olvasásaaluminiumtrioxid írta 2013.05.21, 11:30 -n:

Ez az én fejemben is megfordult, de aztán arra jutottam, hogy az Inkvizíciót valszeg baromira nem érdekli az elkényeztetett nemesek sikoltozása, szóval különösebb lelkizés nélkül lövetnék csillagporrá a bolygót.

Roppant pozitív kép a Warhammerről, de én pont ellenkezőleg gondolom. A nemesek politikai ereje döntően befolyásoló az inkvizíció döntéseit illetően. :D

# 2015059
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3644 Hozzászólás
Azért azt vegyük figyelembe h "porrá" lőni csak a legvégső esetben fogják, egy "szimpla" káosz invázió nem elég ehhez. Kb ha démonvilággá válna akkor lenne exterminus.

# 2015057
Alfdam

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 839 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaaluminiumtrioxid írta 2013.05.21, 11:30 -n:

Ez az én fejemben is megfordult, de aztán arra jutottam, hogy az Inkvizíciót valszeg baromira nem érdekli az elkényeztetett nemesek sikoltozása, szóval különösebb lelkizés nélkül lövetnék csillagporrá a bolygót.

Roppant pozitív kép a Warhammerről, de én pont ellenkezőleg gondolom. A nemesek politikai ereje döntően befolyásoló az inkvizíció döntéseit illetően. :D

# 2015052
Kavisanczky

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 37 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaauer írta 2013.05.21, 13:06 -n:

Csak ötlet: nálam volt a Gömbőc egy orkok által elfoglalt kroot warshpere amivel beálltak a Maw túlsó oldalra és blokkolták a hiperteret (közeledés szempontjából) amíg az ork flotta Footfall-t ostromolta. Valahogy működött mer' a skacok összerakták, és működnie köll!

:D Ez tetszős, ha az orkokat is belekombinálom az egészbe (ami egyre valószínűbbnek tűnik), akkor valami hasonlót összerittyenthetnek nálam is és nem is kell nagyon szőrszálhasogatónak lenni :P

Idézet

"Hatják, hetjék" - ugyan, ez magic. Minden van, meg az ellenkezője is. Utálom, amikor alapvetően mágikus világokban verejtékben fürödve magyarázzuk el, hogy mégis miért történik minden normálisan. Én csak azt mondom, hogy inkább ezekre az ellenintézkedésekre helyezném a hangsúlyt, mert sokkal érdekesebb. Időtorzító gömbök az Ordo Chronos szellemjárta erődjének a mélyéről, démonidéző rituálék, amik hullámokat keltenek, stb, konkrétumok.

Persze, nyilván kellenek a konkrétumok ezt illetően is, mindenesetre azért ötletelés szintjén még elég az is, ha egy stabil váza lesz a dolognak, a részleteket érintő konkrétumok nálam akkor szoktak képbe jönni, amikor már a modul kidolgozásra kerül (plusz még bele kell vetnem magam a megfelelő forráskönyvekbe is).

# 2015049
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3644 Hozzászólás
Csak ötlet: nálam volt a Gömbőc egy orkok által elfoglalt kroot warshpere amivel beálltak a Maw túlsó oldalra és blokkolták a hiperteret (közeledés szempontjából) amíg az ork flotta Footfall-t ostromolta. Valahogy működött mer' a skacok összerakták, és működnie köll!

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett