ott látszik, hogy fogalmad sincs miről beszélek, hogy a végén az olvasást ajánlod a kritizálás előtt O.O
"Ott látszik, hogy fogalmad sincs ki az a Tomas, hogy tünde hercegnek hiszed."--->
"(OFF)egy jótanács: mielőtt kritikát mondasz valamiről, tájékozódj egy kicsit(/OFF) ", mert:
az Árnyak Tanácsa sorozatban Thomast a tündék hercegeként szerepelteti, tehát az író írja annak, nem én hiszem.
mellesleg:
"nem az a bajom, hogy tünde herceg lett belőle, hanem hogy Thomasnak hívják."
---------
"Olvasd el Feist első könyveit Mágus: tanitvány, Mágus:Mester, Ezüsttövis, Sethanon alkonya és rájössz, hogy a többi ehhez képest mennyire gagyi." --->
"(OFF)egy jótanács: mielőtt kritikát mondasz valamiről, tájékozódj egy kicsit(/OFF) ", mert:
erről korábban már írtam:
"1 spoilerben összefoglalhatnád, mert
nemtom mikor lesz alkalmam 1általán a könyvekhez jutni amik ezekről szólnak, de érdekelne",
"A Résháború érdekelne is, de ha tényleg jobb, akkor nem csak érdekel, de el is olvasom (ámbár TG könyvet ajánlottak, most pedig épp újraolvasom az Erikson könyveket, szóval
nemtudom mikor jutok el odáig"
---------
"És hogy Erkison-hoz képest mennyire felnőttes/nem felnőttes ... Olvasd el a Tündérmesét. Az minden, csak nem gyerekes."--->
"Az Erikson könyvek valahogy "felnőttebbek", hozzá képest Feist sokkal emészthetőbb, szó szerint könnyebb."
ezt én írtam, ebbe a topicba ugye - attól, hogy Eriksont felnőttebbnek tartom, nem feltétlenül gondolom gyerekesnek Feistet, nem is írtam ilyesmit; esetleg fiatalabb korosztálynak ajánlanám Eriksonhoz képest, sztem egyértelmű miért, de szívesen leírom

)
---------
"(OFF)egy jótanács: mielőtt kritikát mondasz valamiről, tájékozódj egy kicsit(/OFF) " --->
erre is reagáltam már:
"elég Feistet olvastam hozzá, hogy megalapozott legyen a kritikám, elég zavaró módon alkalmazza a tipikusan angol neveket, elnevezéseket"
nem akartam a témán különösebben lovagolni, csak megemlítettem, hogy engem nagyon zavar, illetve kiábrándít, hogy egy fantáziavilágban, egy fantasy regényben angol nevekkel, elnevezésekkel kell találkoznom... az egész úgy jön le, mintha egyszerűen nem lett volna energiája korrekt fantasy jellegű neveket kitalálni.. (az pedig nem segít a dolgon, hogy a könyvben és az egész történetsorozatban nem, de egy másik könyvében, a másik sorozatában ad állítólag valami magyarázatot a dologra..)
ettől persze aztán mást nem kell, hogy zavarjon, ha valakinek bejön az angol tündér akkor éljen
végül pedig Vincunak és gabathának is köszönöm a jó tanácsot a figyelmes olvasás és a megalapozott kritika tekintetében
Edited by Shon, 2008.01.13, 16:18.