sade @ 2005.04.17. 00:03
Most ütni fogtok, de szerintem nem baj, ha valaki tápol. Az baj, amikor a különböző szerepjatek-stilust jatszo emberek egyutt akarnak jatszani.
Tápos a tápossal jól elvan, táposak a karakterek, táposak az ellenfelek, jól eljátszanak. Ha ez tetszik nekik, akkor legyen jó nekik.
Szerepjátékos Tápolossal nem van el jól.
Szerepjatekos Szerepjatekossal ugyanaz, mint a tapolos a tapolossal, jól elvannak együtt.
Poenkodos a Tapolossal. Nem tudom, ilyenhez meg nem volt szerencsem.
Poenkodos a Szerepjatekossal. Egy ideig jól elvannak. Aztan nem.
Poenkodos a Poenkodossal szinten remekul jol el van.
Kalandjátékos a tápolossal szerintem jó csapat (kalandjatekos: logikai uton oldja meg a kvesztet, ah, elraboltak a kralylanyt, nagyon jo kihivas, fogjunk hozza, es nekilat ooc).
kalandjatekos a poenkodóval : szerintem ok is jol elvannak
kalandjatekos a szerepjatekossal: csiszolodni kell, de akar jo is kisulhet

es igy tovabb
mert az, hogy szerepjatekos, nagyon bo fogalom.
fokuszalni kell ra, ahogy erre a cikkre kellett volna.
ennyi.
Qty @ 2002.05.15. 15:33
Slan!
Egy véleményt, - ha nem tévedek - az tesz ténnyé, ha többen is megerősítik.
Egy tény meg csak akkor vélemény ha kevesen fogadják el.
Megfordítva:
Minden tényszerű közlés tükröz véleményt, méghozzá a közlő véleményét!
Ha minden közlő véleménye benne van a közölt "tényben", akkor mincs valójában tény, csak vélemény.
Következtetés:
Vélemény és véleméyn között az információtartalom tesz külömbséget (illetve a közlő személy értéke, ereje, társadalom, stb.)
Végső konklúzió:
Nincs értelme ténynek tekinteni semmit, mert minden csak vélemény és manipuláció!
@ 2002.05.15. 14:33
Hmmmmm...
Valaki itten gondolkodik.
Tudjuk még néhányan rajta kívül, akik hallgatunk. Jó, hogy kimondtad!
Zorkoczy @ 2002.05.14. 13:02
Én láttam!!! :)
slan @ 2002.05.13. 19:57
Namost ez szerintem azér hülyeség, mer itt végig a saját véleményedet írod, és azt mondod, hogy a saját vélemény nem tény...
Nekem az a véleményem, hogy a szerepjáték egy játék, és azt csinálsz vele, amit akarsz. Ha valaki azt élvezi, hogy kirírtja a falvakat, ám tegye! Ha ezzel elrontja a másik játékos élvezetét, akkor a másik játékos ne játszon vele legközelebb! Mert ha viszont abbamarad a tápolás, akkor a Pistikék fognak unatkozni, és az ugyanolyan rossz, mintha bárki más unatkozik.
A lényeg az, hogy hasonló gondolkodásmódú játékosok játszanak együtt.
Csak az a kár, hogy kicsit későn írtam, így lehet, már senki se fogja látni... Na mind1.
Qty @ 2002.05.11. 21:41
Nem tudományos disszertációnak szántam. Gondolom kiderült. Sem mélységébe, sem terjedelmébe, de még tanácsadásba sem akartam belemenni. Ezekről a fórumok szólnak, ha nem tévedek. Ezért nem idéztem korunk nagy gondolkodóit és ezért nem mellékeltem irodalomjegyzéket sem. Hogy mi az, ami erre indított? Az, hogy nagy döbbenetemre nem világos sok „szerepjátékosnak” az a lényegi összefüggés, ami az ok és okozat terén fellelhető, s amit minden további nélkül mellőznek hozzászólásaikban. Továbbra sem a csillagok száma a mérvadó!
Az írás megfelelt a céljának. Hozzászóltatok, elgondolkodtatok, egy darabig élni is fognak ezek és ez jó. A cikk folytatását TI írtátok meg! Ennyi.
@ 2002.05.07. 10:29
Hellguard: Nem csak beszűkülten a Mókusról beszéltem, mert bármilyen hihetetlen, van azért azon kívül is néhány szerepjáték, illetve világ, ahol esetleg más a normális szint, mint Yneven. Ezért semmi sem lehet önmagában tápos vagy eltúlzott, minden a környezettől függ. Yneven valóban túlzás a varázstárgyas paraszt vagy városlakó. De nézz csak meg pl. pár Forgotten Realms-es helyet.

Trebb, köszi a védelmet, magam sem mondhattam volna szebben. (Egyébként milyen főnököd van neked?) És ne dumálj, a Barabel tápos, mindíg is az volt, és mindíg is az lesz. ;-))))
Trebb @ 2002.05.06. 22:45
Pardon, egy apróság.

Előző mondatom kicsit magyarabbul fordítva:

Nem JÓL játszol... ami ugye nem ugyanaz...
milyen jó is az, ha az ember főnöke műfordító, költő és bölcsész. :o)
Trebb @ 2002.05.06. 22:44
Minden relatív.

Hadd legyen szabad megvédem cimborámat, Nagypapit. Ő nem azt mondta, hogy a parasztoknak ez van, hanem azt, hogy HA (mert a világ, a környezet olyan) van nekik... akkor

A tápolás relatív.

Van egy karakterem, SW-ban. Barabel az istenadta (Nagypapi! Nem tápos! Nem!!). Ez ugye az emberhez képest nagyon erős harci és testi adottságokkal rendelkező faj, magas kezdeménnyel. Eredetileg szabály-táposként indult, kerestem egy olyan fajt, ami a leggyorsabb, legerősebb. Azóta, 13 év játék és 8 év valós idő után egy picikét jobban kifejlődött. Igan, nagyon erős, a fegyverzete is erősebb az "átlag" embernél. Ugyanakkor az ellen is általában felismeri benne a veszélyt, tehát tisztességesen szokott kapni a képire...

Szóval a lényeg, hogy minden relatív. ZéKószával, Sithtel, és nem is kicsit MAD-del egyetértve figyelmesen kell ezekkel a dolgokkal bánni.

A szórakozás a lényeg.

Ha nem élvezed a játékot, nem játszol jól.

(If you are not having fun, you are not playing right) Xena szerepjáték.
@ 2002.05.06. 22:23
Minden játékosból előbujik egyszer a tápos és a vérpista.Az verheti nyugodt szivvel a mellkasát, aki SOHA nem csinált ilyeneket.
Kezdőként tápoltam is, vérpistike is voltam, de nem élveztem, ezért abbahagytam.

A cikkről annyit, akinek nem inge...