@ 2002.07.08. 10:28
Szerintem jó novella.
Bumbi @ 2002.07.08. 09:14
Most aztán megkaptam, amit megérdemeltem :)

Miután e médium közvetítésében megjelent e művem, észrevettem, hogy nem ezt akartam beküldeni, ez ugyanis az alfa verzió s mint olyan lektorálatlan átnézetlen stb.

blabla... magyarázhatom a bizonyítvánt...

Legközelebb átnevezem a fájlaimat, például így: ezt küldjed el.rtf; ez itthon marad.rtf

---

A had és a hadd között a beépített helyesíráselemző nem tud különbséget tenni, (talán ez a magyarázat a terjedésére) én pedig nem tudok helyesen írni :)
Az a helyesíráselemzőm, amelyik többek közt főz és mos is rám, szintén felhívta a figyelmemet erre a malőre...

Mit is mondhatnék többet?
Azé` ez is az én kutyám kölyke...
Redguy @ 2002.07.07. 03:05
Ne kóstolgass Mapett, és ne akarj frappáns lenni,mert rosszul áll neked! :>
A novella nekem tetszik, és dícsértem, remélem, ezt még vágod.
Öreg, vazze, ez a "hadd" dolog egy igen idegesítő helyesírási hiba, amely nagyon terjed az utóbbi időben, és engem zavar. Főleg akkor, ha egy jobb sorsra érdemes novalla közepébe rondít bele. Mellesleg nem adtam miatta rosszabb pontszámot, és direkt egy külön bejegyzésben hívtam fel a figyelmet a dologra.

Függeszd fel a hisztit, és javaslom, gondolkodj el azon, mi az a a helyesírás-ellenőrző program, he? Egy nyúlfarknyi, egyoldalas novellát IMHO illene úgy elküldeni, hogy előtte legalább egy ilyet átfuttattak rajta...

Jah, és ne védd Bumbit, mert szénné égeted szerencsétlent!
Mapett @ 2002.07.06. 10:57
Még mielőtt belémköttök: az első iró az természetesen: író. :)
Mapett @ 2002.07.06. 10:55
Nekem tetszik! Olvastam már mást is korábban Bumbitól, sőt alkottunk is már egy kiadványba annó, szóval én jóra értékelem.

A fanyalgóknak: Egy iró barátom egyszer, amikor még nagyon kezdőcske voltam, és elküldtem neki egy írásom, ezt mondta: "Az író dolga az, hogy a fantáziáját szabadon eresztve alkosson. A korrektor dolga meg az, hogy kijavítsa az esetleges helyesírási és stilisztikai hibákat. Ha mi írók nem hibáznánk, a korrektorok éhen halnának!"
Ennyit az ilyen "had és hadd" féle megjegyzésekre. Olyanról, hogy elgépelés, még nem hallottál?

Hajrá Bumbi!
@ 2002.07.06. 08:52
Szerintem sem rossz, de kissé kidolgozatlannak érzem. Mire pedig "belelendülnék" a történetbe, váratlanul végeszakad. Az ember létéről kialakult vita (állítás, hogy igenis már létezik ember) után meglepő fordulat az első ember megalkotása a "csattanóban",így számomra logikailag nincs "rövidre zárva". A hangutánzó szó szerintem sem a legtalálóbb. A történet (és maga a gondolat) viszont érdekes ahhoz, hogy érdemes legyen még csiszolni rajta.
turin @ 2002.07.05. 16:19
Nem rossz.
Igazából a gyakorlatot hiányolom egy picit belőle, néhány szó fel/kicserélésével sokkal gördülékenyebbé tudod tenni a szöveget, és egy kis ízt csempészhetsz bele.
Nekem egy picit túl száraz, persze lehet, hogy csak az én egyéni szoc. problémám...
@ 2002.07.05. 15:35
Nekem tetszik. A tululú-t nem Hofitol szedted veletlenul? :)
BitWizard @ 2002.07.05. 07:50
Hmmm???
Redguy @ 2002.07.05. 03:36
Izé... hadd hasogassak itten mindenféle szőrszálakat... a "had" az két "D".