@ 2003.07.23. 14:09
Ez eccerüen nem űti meg a mércét! Szeríntem csak a boszorkánymestert alkotad ujra és nem a nekromanta varászlót. Még hejesen irni se tucc. Fogalmazni annyira nem tudsz hógy, gyakran értelmetlenek. Továbbá a dorani mágusok mozaikmágusok és nem ad&d jellegű varászhasználok. Egyébként ezek nélkül az "aprosagok" nélkűl jó lett volna amit müveltél és hát tiszteletre melto a sok munka amit beleöltél ebbe az iromanyba sőt még az is toleralható hogy szemmel láthatóan nem szereted a vesszőket mindazonáltal én azt gondolom hogy foglalkozz többet helyesírással mint rpgvel. Bocs!
Olman @ 2003.07.23. 10:48
Hát... a verázslatok úgyis a KM engedélyével alkalmazhatóak, a leírásból meríthető ihlet, ötlet, de nem tekinthető alapműnek. :)

kicsit szőrszálhasogató leszek: a turn undead nem "elpusztítása", hanem "elűzése" az élőholtaknak :)
Eogan @ 2002.07.26. 11:11
A cikkben van egy csomó használható gondolat, csak valahogy nem áll össze. Tényleg sablonos. Az Asztrálmágia valóban jó, de ez, hm, látható az értékelés.
Egy jó, egy közepes - kíváncsi lennék a többi iskola leírására is! Legfeljebb azokon is elvitázunk.
És Jackal: Mielőtt kitennéd, nézd már meg helyesírásilag és nyelvtanilag!
Hiuz @ 2002.07.25. 08:42
Jackal

Nem én panaszjkodtam arról, hogy a varázslatok AD&D-sek lettek, de mindegy. Immár harmadszor mondom, hogy a cikkel kapcsolatos fenntartásaimat a MAGUS - Nekromanták fórumán írtam le, mert nem volt kedvem 10-12 darabra szaggatni az írásomat. Légyszíves olvasd már el, és akkor meg tudjuk vitatni a kérdéses pontokat.

Hiúz
Timba @ 2002.07.25. 06:59
Auroth

Nincs áthághatalan szabályok, örökérvényű törvények. A szabályok mindig változnak, attól függően, ki hozza meg őket és aki meghozza őket, hogyan változik. Az abszolút változatlanság maga a halál. Az élet pedig a változás, változatosság, mozgás dinamizmus. Ezért nincs éretelme a törvényeket kőtáblába vésni.

A varázslók hatalma - legyenek jók vagy gonoszak - a tudásuk révén mindig is vetekedett az istenek hatalmával. Egy fsmiliáris teremtése, egy golem létrehozása egyfajta életforma teremtése, amire elméletileg csak az istenek képesek. Abban igazad van, hogy a nekormanciát lehet negatív célokra használni, van olyan varázslat, amit csak arra. DE megidézhetsz egy holt lelket úgy is, hogy NEM KÉNYSZERÍTED, HANEM KÉRED, hogy jelenjen meg. Megteheted, hogy a saját életenergiáddal gyógyítasz meg valakit, ezzel megmentve valakit a halál markából. Segíthetsz valakin úgyis, hogy a társadnak, egy másik társad energiáját adod át a másik belegyezésével, természetesen ügyelve arra, hogy bele ne haljon. Hogy mai példát mondjak: A szervkereskedelem büntetendő cselekmény, de a testvéredet megmentheted azzal, hogy önként odaadod neki. A műtétet végző orvos pedig ettől a cseledettől nem lesz gonosz. Lehet, hogy a vérátomlesztés még szenléletesebb példa. Szóval most is azt mondom, a világ nem fekete fehér, nincs JÓ és ROSSZ, csak jobb és rosszabb.
@ 2002.07.24. 18:14
Timba: maga a vágy nem sötét dolog. A sötétség az, hogy megszegik a LEGFONTOSABB és ÁTHÁGHATATLAN szabályt: van egy kezdet és van egy vég. Ők ezt a véget akarják eltörölni, amely vét a teremtés, az élet és az istenek törvényei ellen. Ez teszi sötétté és romlottá...

Na jó ezt berakhattam volna akár a kedvencek temetőjének a kezdő szövegébe is :)
Jackal @ 2002.07.24. 16:33
Avnegir:Legalabb arra kapok egy kis elismerest.Az a helyzet hogy ezeket egy osszefoglalo mube szantam,minden magiaformarol egy egy cikkel.Azert ez megis csak felsiker.Kar hogy ez nem tetszik nektek.
avengir @ 2002.07.24. 11:27
Az aztrál mágia rész valóban jó lett, de a necromancia nem, és ne vonj a 2ő között párhuzamot.
Jackal @ 2002.07.24. 09:35
Hiuz:Meg kell kovetnem magamat, mert telleg talaltam hasonlo varazslatot AD&D ben aminek a neve a globe of Invarulabity(vagy valami hasonlo,ezt a szot soha nem birtam leirni angolul:),egyebkent ami leforditva sebezhetetlenseg gombje),es a demoni birtok is hasonlit egy boszorkanymesteri varazslathoz,teny es valo.Viszont akkor tekintsunk el a varazslatoktol.A mu maradek reszet hogy ertekeled?Ezt azert kerdezem mert azert sok munkam van benne,ne dolgozzak mar hiaba.

Auroth:Nos sajnalom hogy csalodast okoztam,en ilyennek latom a nekromantat a magusban.Legalabbis a dorani nekromantat.Szerintem ok leginkabb erre torekednek.az hogy a velejeig romlott nekromantak milyen az egy mas kerdes.Mellekesen meg szerintem pont az eletero a lenyeg es nem a lelek.

Viszont ha mar igy lefikaztatok a cikket,van egy masik is amit irtam annak a cime az hogy asztralis magia.Megkernelek benneteket hogy nezzetek meg ugyanis az is hasonlo perspektiva szerint keszult, es az eddig mindenkinek tetszett.Please.Thanks
Hiuz @ 2002.07.24. 09:15
Jackal

Valóban, a Cranta dolgot én olvatsam félre. Vagyis azt mondod emberek által kifejlesztett mágia a nekromancia. Szeritnem meg a kyr és dzsenn hagyományok alapján lebutított mágiaforma, de mindegy. Akkor még sem volt hiba Cranta belekeverése a dologba.

Az összes tööbi észrevételem, mint mondtam volt a MAGUS - Nekromanták fórum alatt találod.

Hiúz