@ 2006.09.05. 16:40
Hm... négy éve nem olvasta senki ezt az írást úgy, hogy hozzá is szólt volna? Miért?
Lorac @ 2002.09.10. 17:32
Amit itt ír ez a Card, úgy ahogy van baromság. Olyan írás nem létezik, amely mindegyik kritériumának megfelel. Egy írást nem lehet ennyire beskatulyázni, az értéke nem attól függ, hogy megfelel-e ennek és ennek a kritériumnak. Az a lényeg képes-e hangulatot teremteni az olvasóban, meg tudja-e mozgatni, hatni tud-e rá.
Ráadásul minden relatív. Mi az, hogy túl sok ez, túl sok az? Talán döntse el az olvasó!

És különben sem tetszenek az írásai... :)
@ 2002.08.05. 12:08
Iropalantaknak a cikkhez hasonloan hasznos dolgok tomkelege talalhato a kovetkezo (angol nyelvu) cimen:

http://www.hollylisle.com/fm/

de az egesz site-ot megeri atnezni.
Attila @ 2002.08.05. 10:16
Jester:

Dehogynem offtopic. Ugyanis, mint ahogy meg is jegyzed:

"Bár úgy látom erre már nem fog válasz érkezni, hiszen nem nagyon olvassák az emberek a lista alján szereplő cikkeket, azért írok választ az ellenem felhozott vádakra. "

Innét már nem lenne szükség különösebb gondolati bakugrásra, hogy rájöjjön az ember: valamelyik fórumon kéne folytatni/elkezdeni a dolgot.

Átolvasni az egészet nem fogom, pont amiatt a szerteágazóan offtopic szófosás miatt, aminek legalább két külön topicban lett volna helye. Itt ugyanis a cikkel kapcsolatos hozzászólások helye van.
Jester @ 2002.08.05. 09:38
Bár úgy látom erre már nem fog válasz érkezni, hiszen nem nagyon olvassák az emberek a lista alján szereplő cikkeket, azért írok választ az ellenem felhozott vádakra.

Scorba: Nem zavar, hogy Lovecraft-ről írsz ElfQT mondta az Ezüstkulcsra, hogy szar és én erre referáltam. Az S. pedig azért kerül oda mert Skulo a becenevem és így írom alá a műveimet is és megszoktam. Csak az RPG.HU-n ismernek Jester ként.

Alyr: Nem pontosan értem, hogy milyen baromságról van szó, hiszen a fent megjelent cíkk fordításnak, csak egy része szól a kritikáról a másik része az "irodalmi szöveg írásához" ad segédletet. Vagy ha nem erről van szó akkor nem értem, hogy milyen baromságot is követtem én el?

Attila: Átolvasva az egész thread-et rájöhetnél, hogy nem Offtopicról van szó, csak ebbe az irányba ment el a beszélgetés.
Attila @ 2002.08.04. 18:15
Whoa. Nem is tudom, mi a rosszabb itt... A dagályos melléduma, vagy Lovecraft tökének kritikátlan nyalogatása, ami szintén elég offtopic.


Ja:

"Olvass el egy Vampire klánregényt... vagy egy Battletechet kisze-kusza az elején baromságnak tűnik, de majd fény derül mindenre és az ilyenek a jók!"

A lolmanó röhög, hogy klasszikust idézzek...


Amúgy grats a fordítónak, ez az utóbbi idők egyik leghasználhatóbb cikke itt az rpg.hu-n.
Alyr_Arkhon @ 2002.08.04. 14:57
Anonymous: egy fantasy regényt, amit fogyasztásra szántak, nem ért a kedves olvasó. Ahha... Értem már, mi a bajom sok Vampire regénnyel, egyszerűen nem értem őket, túl bonyolultak nekem! Thomas Mann primitív írásai még mennnek, de a Vampire regények... :)
@ 2002.08.03. 21:36
Én eggyártalán nem értek egyett EZZEL! Ha valami rossz egy fantasy regényben az nagyrészt azért van mert a kedves olvasó nem érti. Olvass el egy Vampire klánregényt... vagy egy Battletechet kisze-kusza az elején baromságnak tűnik, de majd fény derül mindenre és az ilyenek a jók!
Alyr_Arkhon @ 2002.08.01. 12:48
Jester: "Én azt mondom amint írtok egy remekbe szabott novellát amitől a fél világnak leesik az álla és még stílusteremtő is, azonnal fejet hajtok előttetek, addíg azonban Lovecraft-et békénhagyni, mert nagyon kicsit vagytok ti hozzá!!!"
Ezt a baromságot kéretik abbahagyni, nem kellene folyton összekeverni a kritikát az irodalmi szöveg írásával... :)
Scorba @ 2002.07.31. 22:29
Jester: na mar csak azt szeretnem tudni, melyikunk bantotta itt Lovecraftet. Eddig azt hiszem, itt legalabbis mindenki csak ajnarozta ot, na persze ha teged ez zavar, csak szolj, reszemrol megigerhetem, hogy probalom visszafogni magam.
Egyebkent miert ugy irod ala a bejegyzeseid, hogy "S.", ha egyszer Jester a nicked...?