vizmi @ 2003.03.07. 10:02
Hozzászólásomat némi személyes tapasztalattal kezdeném: életem két legjobb játéka akkor következett be, mikor a lagkevésbé ismertem a rendszert, és csak úgy józan ésszel, meg az addigi szerepjáték-tapasztalataim alapján játszottam.
Ha ezt általánosítjuk (ami nem biztos hogy jó, de egy gondolat-kísérletet megér), akkor azt veszzük észre, hogy minél kevesebbet tudunk, annál jobb lesz a játék. Tehát attól, hogy valaki személyesen ismeri NCs-t az összes jó és rossz tulajdonságával együtt (én nem ismerem!), attól még nem tud jobban mágusozni. Ahhoz egy jó mesélő kell, jó csapat, és - a fentiek alapján - boldog tudatlanság!
Hellguard666 @ 2002.11.04. 13:17
Tudjátok elég sokáig próbáltam követni az okfejtéseteket, de nem jöttem rá, hogy mi alapján pártoljátok NCS-t, vagy GA-t! Engem személy szerint HALÁLOSAN hidegen hagy, hogy ki milyen szerződést köt a másikkal, hogy egy ÜZLETI - mert ugye senki sem gondolta, hogy NCS, és GA azért állt neki a MAGUS kidolgozásának, mert üres óráikat nem tudták másképpen eltölteni? - vállalkozás mennyire nyereséges. Ez a felek magánügye. Az a része, hogy mi, kinek a logója alatt jelenik meg, szintén mindegy. A könyvek, kiegészítők - ne legyenek illúzióitok - gyorsabban megjelenni NEM fognak, és ennek ismét csak racionális okai vannak. (Tesztelés, piaci körülmények, stb.) Szóval nem hozott tűzbe a "váci utcai béke", de azt sem értem, hogy TI, milyen alapon kritizáltok bárkit?!?! Mégha csakugyan jellembeli problémákkal küzd is? Írtatok már szabálykönyvet, a maga röpke 600 oldalával?!?! Apropó írtatok már 40 oldalt bármilyen témában összefüggően, és közérthetően?!?! Na, csá!

U.I.: Egyetértek BePe-vel a gerincesség kérdésében, engem is irritál ez a sok ANO....!
Tiberius @ 2002.10.07. 22:35
Harc es Varazslat rulez! Valoban az volt az elso... :(
Ghosty @ 2002.10.01. 12:59
Jackal: mar ott borul a peldad, hogy nem csak ket part van (bar sokaknak kenyelmesebb lenne ugy...).

Egyebkent en se ertem ezt a sirankozast; cirka ket-harom honapos kesessel kaptunk egy korrekt valaszt, a kesest meg eddig senki nem forszirozta, sz'al nem azzal van a gaz -- mi kell meg?
elGabor @ 2002.09.27. 17:36
Kedves Kugamacsa: nem, nem a M.A.G.U.S az első magyar fejlesztésű szerepjáték. Az első magyar fejlesztésű szerepjáték a Harc és Varázslat, bármennyire is fáj ez egyeseknek. HV forever!
@ 2002.09.27. 12:12
Hurrá !!!!!!!!!!!!!!!

Agamemnon végre megmondta a tutit!
Egyébként : a M* -al kapcsolatban ... minálunk olyan egy M* játékalkalom, hogy előre eldöntjük, melyik kiegészítőket használjuk, mely regények
VILÁGÁT(jobb szeretem, ha egy regény nem a rendszerről szól) tekintjük alapnak(mármint a saját fixa ideáinkon kívül), majd JÁTSZUNK...
és nem nyavajgunk mindenféle kvázi-flame fórumokon!!!!!!!
Egyébként nem vagyok VérPisti, csapatommal együtt már az első megjelenése óta M*-ozok Storyteller,stb,stb... mellett.

Egyébként Dick voltam , aki anyázni akar, elér az
andreios@freemail.hu emilcímen... Na pá
@ 2002.09.27. 09:09
Bosszant a múlt? Eleged van a jelenből? Kéne egy tökös fantasy kiadó aki istápolja bajainkat? Nosza, celekedjünk! Ha minden hozzászóló (akad bőven)bedob cirka 100+ rongyot, már neki is foghatunk. Mi legyünk? KHT, Kft, alapítvány, egyesület? Vállalom a vezetést. Éljen az RPG, vesszen a Káosz!
Attila @ 2002.09.27. 08:34
Nem szeretem az egysorosokat, de teljes mértékben egyetértek Hóbagollyal...
@ 2002.09.27. 07:33
(Bocs, nem tudok bejelentkezni. HoBagoly vagyok.)

Üdv Mindenkinek!

Csak egy apróságot szeretnék megjegyezni...
Gondolom mindenki ismeri a feleség történetét, aki megcsalta a férjét ezért aztán kövezni viszik... Nos akkor az a bizonyos biblikus alak azt mondja, hogy az vesse az első követ a bűnösre, aki még sosem vétkezett.

Jelen esetben megfordítanám ezt: az átkozzon ki másokat azzal az indokkal, hogy "nem tesz semmit a magyar RPG-ért (önzetlenül)", aki tesz valamit.

(És arra ne hivatkozzon senki, hogy nincs rá lehetőség, mert az nem igaz.)

HoBagoly HuHogott

Ui.: Különösen furának tartom, hogy ennyi kritikus elme van, akit mind Anonymous-nak hívnak.
Ashcroft @ 2002.09.26. 21:34
Csak 1aprópici+jegyzés:

Aki a siránkozáson kívül,h. jajjderossz, ez már nem a "régiszépidőkbeliM*" szeretne is valamit tenni azért,h. ezek a szépidők visszatérjenek, az tehet is.
Sőt én úgy hallottam,h. Yardain tárt karokkal várja a tehetséges új alkotókat,ha azok igazi, minőségi M*alkotásokat tesznek le elé az asztalra, legyen ez akár kész kieg, akár könyv, akár grafika.
Szóval ha bárki úgyérzi,h. nem csak siránkozni akar, hanem segíteni is, minőségileg javítani a jelenlegi helyzeten, szerintem forduljon Yardainhoz.


Igazából csak ennyi...

Bár szerintem mindenki saját magának is fel tudja éleszteni aM*ot, csak 1kis belefeccolt idő kell neki, és némi ihlet, papír, ceruza.

Ashcroft ;(