@ 2002.11.07. 10:42
Szerintem hülyeség ilyesmi témákkal egyáltalán foglalkozni - nem valószínű,hogy szerepjátékozás közben olyannyira gyakran előkerülne a lélekvándorlás mikéntje. Vagy ha netán mégis, akkor meg a karakterem vallása megadja rá a választ...
Ja, még valami. Egyáltalán nem biztos, hogy létezik végkifejlet, azaz olyan fejlettségi szintje a léleknek, ahonnan már nem tud tovább fejlődni. Az ilyen létformának nem lenne értelme - hiszen miért létezne? És ha ekkor megszűnik létezni, vagy mittudomén, hova olvad bele, akkor meg miért volt az egésznek? Tehát a lényeg: A lélek célja a fejlődés maga (Madách után szabadon). Persze "más verziónak" elfogadható a fenti cikk, de sok értelmét nem látom.
Attól pedig, hogy egy lény képes mindenféle ősi hagyományok gyakorlására, legyen az bármilyen halálos, az nem jelenti azt, hogy a lelke fejlett. Hiszen a fejlett lelket a kifinomult gondolkodás, a gazdag érzelemvilág jellemez, nem pedig a test és az abban termelődő OD.

Byez: P.
Awenhai @ 2002.11.03. 06:17
Nem rossz, de az aquirok szerintem sosem lehetnének az elfekből, jobbnak tartanám, ha az aquirokat az elfekkel egy szintre tennénk, és tulajdonképp egy "válaszút" lenne a két fejlődési lehetőség. Lehet, hogy nem tökéletes ötlet, de kiindulásnak tán megteszi...
verren @ 2002.11.02. 22:09
Szvsz nyílvánvaló hogy Yneven alapvetően mi határozza meg a elhunyt lelkének további sorsát, illetve a halhatatlan lélek hogyan fejlődik tovább (vagy éppenséggel vissza) és hogy újjászülethet-e stb. Ez pedig az adott vallás akihez megtér a lelke. Alapesetben mindenki lelke a maga által választott és azért felelős isten "színe" elé kerül, képletesen, megítélésre. Igazi hitetlenek nincsenek, aki tud az istenkről (ez mindenki Yneven) az azt is tudja kinek a kezére akar kerülni :) S hogy ki hogyan ítél azt tartalmazzák a már kiadott dolgok, ugye ami az adott istennek jó élet azt jutalmazza, ami nem azt bünteti, vagy ahogyan ő akarja... szvsz sokkal izgalmasabb téma, hogy miként lehet egyes embereket az általunk kedvelt isten elé akarata ellenére citálni, áldozatoknak ugye itt van értelme, vagy a temetési szertartásnak. Egyetértek azzal a véleménnyel, hogy bár értékelek minden erőfeszítést, de ez a cikk nem üti meg a kellő színvonalat. Sonor: hagyjuk a nezőpontokat, ez a cikk alapvetően Ynev ellenes karakterű, s mi van a legfelső szinten? Egybe olvad az isteni lélekkel... remélem nem meglepő.
Jobb napokat.
Verren.
@ 2002.11.01. 22:15
Líthas!

Eszembe ötlött egy gondolat: mi van, ha több lélekvándorlás kör létezik, mint sok lánc. Ekkor vannak összefüggő láncszemek: növények, állatok, emberek és vannak szólók, mint elfek, amundok, aquirok. Ezzel a legtöbb logikai bukfenc megoldódik.

Maradok Mallior igyaz híve:

Elenier
@ 2002.11.01. 18:16
Ez is csak egy nézőpont, a maga nemében megállja a helyét!Érdekes, de ha a lélek visszatér, miután eért a legfelső szintre, akkor mi értelem volt? Ja és a lényeg: hol vannak az egészből az őskáoszurak????????(Vak korcs, Sárkányok Atyja, Leviatán, Farkába harapó kígyó)
Zsolti @ 2002.11.01. 17:42
ja, és a rovar is állat...sőőőt, a gomba nem növény!!

amúgy miért kéne vkit megbűntetni azért, mert végighentelt X népet??
Zsolti @ 2002.11.01. 17:38
Kérdezzétek meg a novákot...ő se fogja tudni...innentől tök fölösleges bármit is tényként emlegetni, a fenti is egy darab verzió...
@ 2002.11.01. 16:58
Kérdés negatív TP-ért: van az aquiroknak lelkük? Illetve részt veszenk egyáltalán az örök kkörforgásban? Persze a kérdés rossz: szóval minden aquir fajnak van lelke?
@ 2002.11.01. 16:54
Oppá, elrontottam az értékelést: 20%-ot azért megér a begépelés.
@ 2002.11.01. 16:53
Líthas!

Hmm...nagyon nem vagyok nagy véleménnyel erről a cikkről. A teremtésmítoszokat már így is mindenki ismerte, a következtetések meg szerintem egytől egyik hibásak(főleg ez az elfes ügy, mint ahogy többen jelezték). Ha én is összegányolok valami hasonlót, akkor BePe azt is fölteszi?! Igazán lehetne valami minimális igény(terjedelem, ellentmondások, utánajárás, eredetiség).

Maradok Mallior igaz híve:

Elenier