@ 2002.11.26. 17:49
Koszi. :)
Szerintem az ertekelo alapallapotat le kene venni 0%-ra.

Normal
ligadio @ 2002.11.21. 13:23
Meglepően jó , pár hibátol eltekintve.
ezek jobbára külalaki hibák: pl.:)árbeszédnél zavaróak az idézőjelek,de semmi komoly.
az hogy a becsapodás után részletes tájleirást adott, az csak a filmszerüség érzését növeli
sztem jó:)
@ 2002.11.20. 20:41
Üdv!
ID:12320 és ID:12334
Minden nap tanul valami újat az ember. :)
ID:12335
Hol olvastál olyat, hogy Mike az FBI agytrösztje? Minden lelkes amatőr azonnal jelzi a saját kis "felfedezéseit", és felteszi a buksijában megfogalmazódott kérdéseket. Ez már csak így müxik a gyakorlatban.
ID:12344
"ha hirtelen a hazad romjai kozt talalod magad, nem fox reszletes tajleirast adni."
De igen, ha ezzel van valami célod. Pl azon keresztül próbálod meg érzékeltetni az olvasóval, hogy milyen lelkiállapotban van a főhős. (Mondjuk: Mike egy traumatikus élmény után csak a hullákat veszi észre a környezetében, azzal lehet a torzult látásmódot, vagy a depressziót hangsúlyozni.)
"hogy lehetne ezt irva erzekeltetni? Hogy stressz alatt van, es az erzekei csak bevillano kepeket, es pillanatnyi erzeseket kozvetitenek neki?"
Az olvasó számára tartasz egy "valós" terepszemlét, és alkalom adtán Mike gondolatai közé csempészed, hogy Ő ebből mit lát, vagy fordítva.
ID:12345
Normal. A 13. emelet kérdésében érdemes lenne álláspontot változtatnod. Teljesen felesleges a történetedtől elütő kérdést belekeverni.

Ha a folytatás legalább ilyen jó lesz, akkor érdemes lesz elolvasni.
A nyitva hagyott és/vagy megválaszolatlan kérdések - természetesen, ha nem fordulnak elő túl nagy számban - még érdekesebbé is tehetik a regényedet.
Sok sikert!
Tisztelettel: VöP
@ 2002.11.20. 09:02
A zaklatottságot zenével könnyebb. Vagy filmen. Hát, ezzel nem sokat segítettem. :)
Ngabor @ 2002.11.19. 23:18
Én egy kicsit szőrözni fogok. Az egyik mondatot egy olyan szóval fejezed be ami szerintem nem oda való a kecsegtet- ről beszélek. A másik a manager a ragot mőgé vagy kötöjellel tedd vagy írd le magyarúl, hogy menedzser és így tedd mögé a ragot. Szerintem, hogy kérdésedre válaszoljak a párbeszédek jók, de inkább rakjál elé gondolt jelet, hogy tudjam mi az amit mond és mi az amit gondol. (szvsz) Vagy lehet, hogy félre értettem és az egész a fejében játszódik?
Normal @ 2002.11.19. 21:57
Apropo! A parbeszed / leiras / gondolatok egyensulyban van? Elso nekifutasra nagyon keves parbeszed volt. Kb ez a 7. :)
Normal @ 2002.11.19. 21:53
Azt jol erzitek, hogy csak elotortenet.
Eredetileg szerepjatek-otlet volt, kotetlen rendszerben.
Aztan lett belole regenykezdemeny - de eszembe jutott, hogy miert irjak egy hosszu, rossz regenyt, mikor irhatok egy rovid, rossz bevezetot is. :)
Aztan, a hozzaszolasok, velemenyek alapjan folytathatom.

13. emelet: nehogy mar kosson a valodi vilag. :) Majd, ha lesz valami hosszabb, beleirom, hogy egy parhuzamos dimenzioban jatszodik.

A hitelkartyakod egyezesenek oka van, csak a bevezetobol nem derul ki. Nem szeretem az ok nelkuli reszeket, megha nem is derul ki, miert tortenik.

A bukott angyal az ustokos volt, egy test, ami szetszorodott, es nehany darabja beepult emberekbe. A maradekot belole ragtak a fustfergek a krater aljan.

A virust o rakta fel a gepre, hogy ne kelljen megcsinalnia a munkajat. "Megvolt, de elveszett."

Ha van meg velemeny, orulok.
Es koszonom szepen a rengeteg 99%-ot. :)
Normal @ 2002.11.19. 21:53
Csillagaszat. :) De koszi az infot.

Igen, valoban tagolatlan. Ha hozonghetek egy kicsit :), akkor a foszereplo ertetlenseget, a hirtelen esemenyeket akartam erzekeltetni vele. Azaz, ha hirtelen a hazad romjai kozt talalod magad, nem fox reszletes tajleirast adni.

Tagolatlansagot mar masok is emlitettek - kepzelhetitek, milyen volt elotte. :)
De tenyleg megoldhatatlan a regeny egy emberen belulrol fenykepezve? Mindig szep szajbaragosan kell kozolni az olvasoval, mi tortenik? Ide jol jonne meg egy kis segitseg - hogy lehetne ezt irva erzekeltetni? Hogy stressz alatt van, es az erzekei csak bevillano kepeket, es pillanatnyi erzeseket kozvetitenek neki?

Bocsesz, az tenyleg nem jon elo, hogy o erdeklodik az FBI-tol, es nem utasitja oket. :) Tudod, semmi info a napilapokban egy UFOrol.
@ 2002.11.19. 19:30
hehe, nekem is a csillagászati résszel voltak bajaim, de más részről: kicsit nagy volt az arca, hogy ő szólt az fbi-nak...nem mintha a palomariak nem értenék a dolgukat...

Flamor

Mitől bukott angyal?
Tiberius @ 2002.11.19. 18:51
Anonymous ID: 12318:

Nem a Foldtol elfele mutat, hanem mindig a pillantnyi sebesseg vektoraval ellentetesen. Ritka eset, hogy mondjuk a Fold tomegkozeppontja fele tart egy meteor.

Anonymous ID: 12320:

Eleg korrekt leiras :) Hol tanultal csillagasztot? :)