Endrosz @ 2003.12.09. 11:59
Szia!

"Kockazörgás, unalom zajlik már helyettek.."

A történet nálam a "kamaszfantázia" kategóriába tartozik (milyenkirálycsávókvagyunkmi!), tele lyukakkal. SR-mesének jó, novellának nagyon gyér átirat.

Például a határátlépésről. Peched van, Nyíregyházáról származom, kb. 40-50-szer jártam Romániában, és hidd el, pont a magyar-ROMÁN határon nem egészen így fest a dolog (az ukránon inkább, de annak is megvan a maga "kultúrája"). Erről most majdnem ömlengtem egy fél oldalt, mert van elég élményem, de inkább annyit: ha érdekel, dobj egy U2U-t, és leírom. Röviden: a SR karakteralkotás szerves része a kapcsolatok kidolgozása, megvásárlása. Nem véletlenül...

---
Technikai.
autó gyár, börtön koszt - egybeírandó

"Csipp"

Ez egyenesen fájt. A régi interfész, fájl, bájt mellé jön a kuki (és társa, a poohntzie
magyarítása), a Prokszi (szia, kiskutyám!), fájörvól (igazából ADnD varázslat)...

Szóval javaslatom: csipp és DEL.:)
@ 2002.12.23. 12:23
A stílus jó.
DE ezzel a módszerrel ne dolgozz a szakmában.:)
@ 2002.12.15. 19:38
Tetszik, hogy kitalált történetként adja elő... :)
@ 2002.12.13. 13:47
Kevorkian: kíváncsi vagyok, te mindig megtartod-e az élőbeszédben is a helyesírási és stilisztikai szabályokat.
Mert ez nem más, mint egy összefüggő ÉLŐSZÓBAN elmondott történet. A sztori ott van, a helyesírási hibák pedig nagy valószínűséggel direkte kerültek bele.A határőrökről csak annyit, tényleg léteznek ilyen bamba és megvesztegethető egyedek, igaz, elvétve. Ennél nagyobb dolgokról lehet nap mint nap hallani a médiában. Arra nem mondja senki, hogy lehetetlen. Nem kell a történetveztést olyan ragikusan felfogni, inkább egy jó tipp. : )
@ 2002.12.11. 11:10
Én Kevorkiánnal és Ngaborral értek egyet. Poén, sok felületességgel és bakival. De James Bond sztoriban is vannak nyilvánvaló blődségek, attól még élvezem. Úgyhogy al'right.
@ 2002.12.10. 15:56
Kevorkian!

Javaslok egy kissebb tudatformáló kúrát.!!
Kezdj el shadowrunt olvasni.!!

A helyesírási hibákat pedig nem kell piszkálni.
A mai emberkék nem tudnak helyesen írni.
AZ nem azt jelenti hogy nem tudnak Élvezhető műveket írni!!
@ 2002.12.10. 01:44
Szerintem elnezhetoek a stilaris (es nyelvhelyessegi) bakik, mert osszhangban vannak a tortenetet elmeselo fazon szemelyisegevel. A sztori hiteltelen, de ez sem baj a fentiek miatt.

Persze lehet, hogy ez szerencses egybeeses, de szorszalhasogatni akkor sem erdemes.

udv
Rosewater
Ilumael @ 2002.12.10. 00:50
Ez Shadowrun.nem a ma Magyarországa, hanem ez is egy más világ...Talán, azért, barátom.
@ 2002.12.09. 18:41
Na ehhez muszáj hozzászólnom!
Rengeteg baki van benne. Pl. hogy ityeg után hiányzik a kérdőjel. Egyből a második mondatban! Nem létezik, hogy egy autó ára összemérhető legyen egy (bármilyen kis) ország költségvetésével. Most akkor egy hangya sem juthat be vagy mégis bejuthat néhány ember az autógyárba? El kéne dönteni. "Csippek" - nincs ilyen szó. Moszkvába Erdélyen keresztül? Elég érdekes. Nagyon alacsony észbeli nívót és rettentő gyenge erkölcsöt tételezel fel a határőrségnél és a magyar rendőrségnél. Talán vannak gondok, de az általad leírt roppant naív módszert nincs épeszű ürge, aki bevenné. Nem is szólva arról, hogy valószínűleg másnap nem is ugyanaz a határőr lenne szolgálatban. Ha a rendőreid átvállalták a teljes melót, miért fizették ki a főszereplőt akkor, amikor még csak a román oldalon voltak a kocsik és nem Moszkvában? Ezek akkor tényleg elég hülye rendőrök voltak. :) A ruszki vevők hogy tudták feldarabolni a magyar rendőröket? Idejöttek és a zsaruk tárt karokkal várták őket? Na nem. Az egész írás egy bakifüzér. Stílusa egyáltalán nincs, sok elírás és magyartalanság is fellelhető benne. Értékelhetetlen. Sajnálom.
Kevorkian
Ngabor @ 2002.12.09. 15:04
Poén, nekem tetszett.