@ 2002.12.20. 14:47
Attila:

(Csak a te kedvedért megpróbálok most mindent kisbetűvel írni, nehogy megsértsem esztétikai lelkivilágod)
Szóval. Én sosem mondtam, hogy az exalted (kis betű!) az egy rossz szerepjáték lenne, akármilyen szempontból is nézzem azt. Én (itt nagy betű, mert mondat eleje!) csak annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy annak manga-féle grafikája nekem (tehát szubjektív a vélemény) nem igazán tetszik, mert szerintem csak halványan emlékeztett a japán szerű képregényekre.

A másik dolog pedig, hogy engem nem zavar ha az amerikai rajzolók is megpróbálnak koppintani, csak ha már lopunk valahonnan, akkor csinálják már profin vagy sehogy. Ráadásul az amerikaiak is rendelkeznek saját képregény kultúrával és hagyományokkal, így azt sem értem igazán miért kell akkor egyáltalán koppintani (hacsaknem kifogytak az ötletekből, bár ezt kétlem)
Nem akartam első irományommal senkinek a lelkivilágába belegázolni csak egy véleményt írtam, s nem én voltam aki erre a kinyilatkoztatásra a válaszolt.
Most akkor ki lihegi túl a dolgot?
(Zol)
@ 2002.12.20. 02:07
Szia!
Csak átfutottam a szöveget.
Egy kis "helyesbítés": temperance-hoz jobban illik a mértékletesség. Meg magyarosabb is.
Ennyi.
Balázs
Viktorta @ 2002.12.17. 13:17
Okés, ezt megkaptam:)

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Szerepjátékban Gazdag Új Évet kívánok mindenkinek!

Viktorta
Eberen_Orkodo @ 2002.12.17. 12:57
Viktortának nem jön be ez a játék, ennyi. Kár ezen rágódni. Ő jobban szereti a hétköznapi emberekhez közelebb álló hősöket.
Egyébként én nem arra vonogattam a vállam, hogy nem tudom, mi lesz a kalandmitiváció, hanem arra, hogy hogy lehet ilyen butát kérdezni. Viktorta már a Changelinge-hez sem tudott elképzelni kalandmotivációt...
A Solarok is emberek voltak, van múltjuk, vannak céljaik, vannak kapcsolataik, sok szállal kötődnek a világhoz. Innen már nem nehéz kalandba keverni őket. Sőt! Kiemelkedettségük miatt még könnyebb is, mint az átlag embereket.
Viktorta @ 2002.12.17. 10:56
Attila:

Az egy kicsit erős, hogy én fikáznám a játékot, mindössze arról van szó, hogy akkor valóban nem vagyok a játék célközönsége között.
A kalandmotivációról pedig tulajdonképpen azért érdeklődtem, mert az, hogy én nem látok benne sokat, az még nem jelent semmit, de amikor ugyanezt Éberen Őrködőtől kérdeztem (cikkíró, és hívott játszani), akkor ő is csak vonogatta a vállát, hogy nem tudja, majd csak lesz valami...
Azért építek a beszélgetésre, mert szerintem minden játékot le lehet írni élőszóban is, bízni, és hinni szoktam a haverjaimban.

Magát a játékot tényleg nem fikázom, aki játsza, és szeret vele játszani, annak őszintén jó szórakozást kívánok.
Attila @ 2002.12.17. 10:13
Viktorta:

"Az "átlagember" témában a többi hozzászólóval együtt én is azért a kiemelkedetteket értem, nem Józsi bácsit a rétről, csak nem is fél-isteneket gondolok játékosoknak"

Akkor te nem vagy a játék célközönsége között. Van ilyen. Én pl sugárban hányok a WoD-tól, de attól még nem járok pl a Vampire fórumokra fanyalogni, hogy a Vampire ultratápja helyett inkább Bunnies&Burrowst kéne jáccani...

"A rinyálásról pedig annyit, hogy ez egy fórum, ahol mindenki a SAJÁT véleményét mondja el az aktuális témáról, és nem értem, hogy ennek miért kellene überpozitívnak lennie? Az már nem egy fórum, ahol csak a magasztalok szentnyál egyesülete ontja a jobbnál jobb "kritikákat"..."

Nem erről van szó, csimotám.

És mi volna akkor, ha a SAJÁT nem-überpozitív vélemény mondjuk nem csak pár oldal átnézése meg egy beszélgetés alapján alakul ki?

Mer' a franc tudja, én valahogy nem a Jó vs Gonosz sablonra épülőnek látom ezt a játékot. A Solarok nem biztos, hogy egyértelműen jó kategória, a Dragon-bloodedek sem a született gonoszak... Nem is a kapás parasztok legyakásáról szól a játék.

Nem mondom, hogy az Exalted a legnagyobb és eredetibb ötlet a szeletelt kenyér óta, mert azért vannak benne izmos nyúlások, de legalább minőségi munka és többet érdemel, mint hogy látatlanban fikázva legyen.
Viktorta @ 2002.12.17. 09:04
Attila:

A könyvből ugyan csak pár oldalt láttam, de Éberen Őrködővel beszéltem, ő írta le nekem a világot, a játékot (jó haverok vagyunk, sokat dumcsizgatunk, a leírtakat neki is elmondtam).
Az "átlagember" témában a többi hozzászólóval együtt én is azért a kiemelkedetteket értem, nem Józsi bácsit a rétről, csak nem is fél-isteneket gondolok játékosoknak (nálunk legalábbis nem játszunk ilyenekkel, közös megegyezés alapján).
A rinyálásról pedig annyit, hogy ez egy fórum, ahol mindenki a SAJÁT véleményét mondja el az aktuális témáról, és nem értem, hogy ennek miért kellene überpozitívnak lennie? Az már nem egy fórum, ahol csak a magasztalok szentnyál egyesülete ontja a jobbnál jobb "kritikákat"...
Attila @ 2002.12.16. 20:53
Zol:

Namost amellett, hogy porba rogyva imádom lábad nyomát is eme mangaismereti kinyilatkoztatásért, azért bátortalanul megkérdem, hogy ha a manga (kisbetű, ugye) stílus annyira szerteágazó és különböző a japán (kisbetű, ugye) rajzolóknál is, akkor miért baj az, ha az amerikai (kisbetű, ugye) rajzolók is csinálnak valami hasonlót, ami kicsit különböző de mégis sokban hasonlítblabla?

Mindamellett lehet, hogy nem igazzy árya és profy manga az Exalted grafikája, attól még meglehetősen pofásra és hangulatosra sikerültek (közepestől a marhajóig van benne mindenféle). Dettó a könyv egész kiállására is.

Persze lehet túllihegni a dolgot meg csillogtatni a csillogtatnivalót, de minek?
@ 2002.12.16. 20:23
Szeintem sokan tudják, hogy a Manga nemcsak egy rajzstílus, bár szerintem ennél sokkal kevesebben
hogy mi is az a "klasszikus manga stílus", merthogy szerintem nincs is olyan.
Nagyon sokféle anime és manga van a fantasy témán belül is, amelyek mind hangvételükben és mind hangulatilag teljesen különbözöek egymásban, bár tény hogy sok olyan is létezik amelyek sokban hasonlítanak egymásra. Nem tudom hogy mondjuk egy Dragon Half mennyire hasonlít a Ninja Scroll-ra, mert szerintem semmenyire. Bár azok akik csak dragonballt láttak, azok inkább ne irkáljanak manga témában.
Egyébiránt szándékosan írtam az Artwork szót mert a pl a magyar "illusztráció" szó nem tükrözi teljesen azt amit az angol szó jelentése.
(Zol)
@ 2002.12.16. 16:31
Ez a játék nagyon jó, személy szerint talán a kedvencem. (Mivel jóideje ezt játszom csak, ezért kicsit furcsának is hat visszaállni d20as rendszerrre a Wheel of Timehoz... :) )
Szóval a játékot nem fikázni, játszani, eszméletlen jó szórakozás, csak rá kell érezni az ízére. Dark fantasynak tökéletes.

GiZmo