@ 2003.06.03. 17:36
Kellene Cikk az auraleplezéshez is. Lehet, hogy megírom. :) Kívánjatok szerencsét!
Jackal @ 2003.01.26. 11:13
Remelem ertheto volt mire akarok kilyukadni:)
Jackal @ 2003.01.26. 11:13
Bala:A foglalkozasbol meg nem adodik valakinek a jelleme.Egy megcsomorlott paraszt akit allandoan megalaznak, leneznek az szivesen elmenne orgyilkosnak csak eppen nincsen ra lehetosege.Ahogy szerintem a szakmak 90% a ide vonatkoztathato(pl peknek lenni az nem tom szelid -e vagy sem,de nem azert leszel pek mert szelid vagy hanem mert apad is az volt,nincs valasztasi lehetoseged).
A masik meg az, hogy valaki lehet ideologiai,vagyonalapu,szadista vagy elmebeteg orgyilkos is(nyilvan van tobb kategoria is most a hasamra utottem).Ideologiai pl az arab terrorista, aki nem olne meg az arab gyerekeket, de az ellensegnek tekintett amerikaikra szarik ra.
A penz alapunak ez munka, ot nem izgatja hogy kit ol meg,de pl o sem kinoz.Lehet total elmebeteg is, teljesen veletlenszeruen kimeli meg az eletet vagy valamilyen semat kovet(voros sarkany pl.),es vannak a szadistak akik az elvezetert meg a szenvedesert gyilkolnak.Ebbol talan az utobbi maradektalanul gonosz csak, a tobbi nem teljesen.
Szerintem nem lehet beskatulyazni ezalapjan valakit, ezert ezek igy konkretan nem latszanak meg a jellemen.Az alap erzelmeket meg ugy is latod mert azok nagyon erosek, tehat akkor a munkara igy sem ugy sem kell kulon szin, vagyis szerintem nem latszik.
@ 2003.01.19. 18:21
Nem rosz,de szerintem a harcmuveszek is siman megtudnak tanulni Mf-en
@ 2003.01.18. 08:34
Elég jó,de kár,hogy csak Pap és Varázsló tanulhatja meg a mesterfokot!
Bala @ 2003.01.16. 20:55
Ja, es Indira, egy nagy pussz neked :-) Ugyes vagy, minden elismerem! :-)
Bala @ 2003.01.16. 20:53
Foglalkozas, Munka:

el kell mondanom a velemenyemet, probalva megmagyarazni ezt a kerdest.
Az teny, hogy KOZVETLENUL a munka es tarsadalmi helyzet nem hat az aura mikentjere. Amde, az a valaki termeszete, jelleme meghatarozza, hogy milyen munkat vallal. Azaz egy szelid valaki nem lesz orgyilkos. Ergo nem lesz sotet auraja.

Ilyen szinten - az emberi tulajdonsagokon keresztul - a munka igenis befolyasolja az aura mikentjet. Vagyis nem befolyasolja, hanem jellemzi.

A tarsadalmi helyet: a lelelk ujjaszuletesekor megvalasztja milyen tarsadalmi retegbe szuletik. Ennek koze van a lelek altal az emberi termeszeten keresztul megmutatkozo ertekeknek.
Ilyen modon a tarsadalmi helyzet is utalhat az aura szinere: vagyis forditva. De a ketto osszefugg.

Bala
Indira @ 2003.01.16. 20:28
Oooh. Szóval akaraterő vagy intelligencia: szerintem nézőpont kérdése, ezt már a Km megváltoztathatja (mint egyébként midnen mást is :)
Indira @ 2003.01.16. 20:27
Sziasztok! Nna. Ne keverjük a szezont a fazonnal. Az asztrál- és a mentálszem az asztrál- és a mentálsíkra nyitja a szemet, míg a harmadik szem az anyagi síkra. Tehát kyr pszi semmiképp nem szükséges hozzá. De azzal én is egyetértek, hogy pszi Mf legyen a feltétele.
Akaraterő vagy Intelligencia:
@ 2003.01.16. 10:20
Hali mindenkinek!

Tetszik a munka, bár tényleg nem sok köze van a foglalkozásoknak (és a társadalmi helyzetnek) az aurához, legfeljebb a felszínes és a közepesen hosszú időtartamra szóló gondolatokat, érzéseket befolyásolja...
Másrészről azt javasolnám, hogy a képzettséghez alkalmazni kelljen az Asztrál/Mentál Szem diszciplínákat. Hiszen maga a diszciplína nyitja fel a szemet, a képzettség pedig csupán olyan ismereteket ölel fel, amivel értelmezni is tudja az illető a látottakat. Vagyis: a képzettséget bárki elsajátíthatja, azonban alkalmazni csak a Kyr metódust (vagy annak egy részét) ismerők tudják (pl. a szerzetesek is, asszem.)
Akaraterő helyett tényleg jobban passzolna az Intelligencia, hiszen tanult ismeretekről van szó.

A lélek méretének változása is furcsa egy kicsit, de ha úgy értelmezzük, hogy milyen mértékben ragyogja körbe a testet (tehát pl. csak a fej körül, vagy az egész test körül), akkor azért érdekes lehet.

Byez: Peti.