Attila @ 2004.03.16. 00:59
No, most, hogy előkerült ismét, némi javítás/update:

nagyon korrekt hely a http://www.nobleknight.com is. Olcsó, gyors, antikvár dolgok is vannak dögivel.

A Wizards Atticról pedig senkinek eszébe ne jusson rendelni semmit! Rengeteg róluk a panasz az utóbbi időben a netes fórumokon, ráadásul valami kavarásuknak köszönhetően csődbe vittek pár kis rpg kiadót is...
Iron1 @ 2003.03.19. 18:25
Jó cikk. Pénzt kisebb rendelések esetén lehet borítékban is küldeni (nyilván csak magánszemélyeknek). Ha jól elrejti az ember, akkor tapasztalatom szerint nem nyúlják le a postások. A levél ajánlva is 400 Ft, ami viszonylag elfogadható kézbesítési ár. :)
Szabtom @ 2003.03.18. 16:12
Sziasztok!

Véleményem szerint hónapok óta ez a leghasznosabb cikk, amit olvastam itt az RPG.HU-n. Bár jelenleg csóró vagyok, de elmentettem doc-ba cikket meg az okos hozzászólásokat bőségesebb időkre (komolyan!). :)
Még annyit, hogy szétrág az irigység... :))
Kadmon @ 2003.03.18. 13:23
Nahh, saját ötletek és tapasztalatok:

Érdemes megkérni a céget, akitől rendelsz, hogy irják rá nagy betűvel, hogy Private Sender, és hogy Book. Az első azért kell, mert akkor bejön a 100 dolláros határ. A második meg azért, mert a könyvet nem nyúlják le a postások :)

Én eddig csak a Games Workshoptól rendeltem, de igen jók a tapasztalataim. Az egy dolog, hogy időnként nem azt küldik, amit rendelek, de utána zokszó nélkül elküldik másodszor, harmadszor is, minden további fizetés nélkül. Gondom is csak egyszer volt, amikor szabálykönyv helyett ólomfigurákat küldtek, és sipolt a fémdetektor a "szabálykönyv" feliratú csomagon :))

Szal, általában azt láttam, hogy ha nem jön meg a cucc, vagy vmi gond van, érdemes sirni a boltnak, mert nekik is érdekük, hogy megtartsák a vevőt.
Mondjuk, a GW-nél is volt időnként szerencsém, mert van 6 központjuk, és ha az egyik elküldött a fenébe, elkezdtem zaklatni a következőt :D

Amúgy ingyen letölthető könyvek sok e-könyv boltban vannak, érdemes átnézni őket.

Amúgy vmelyik postás rendszeresen elolvasta a Dragon Magazinomat kihozatal előtt, de szépen visszacsomagolta, és mindig küldött mellé véleményt, hogy mi tetszett neki :) Szal, azért rendesek ők :)

Abdiel: elvileg a Wizards of the Cost még mindig reklámozza, de azt nem tudom, hogy rendelni is lehet-e tőlük btech kártyát. Harry Potter viszont még mindig van :)
MAXXxxx @ 2003.03.18. 08:39
Mordred : sajnos innen AnEx kicsit starpas, de jo lenne :) . Magyar postasok dezsmaja sajnos valos, az egyetlen szerencsem, hogy a bolt inkabb ujrakuldte a konyveimet es az meg erkezett. Biztositas, hiaba dragabb, mindig jo otlet, ha felajanljak. Priority mail helyett jo az air mail is, csak lassabb (surface meg meglassabb)

abdiel: oldalt(boltot) nem ismerem, de van esely a felarra (mint mondtam svgames-en a chainmail figurak pl. az eredeti ar kb. 20%-ert mennek).
abdiel @ 2003.03.17. 12:58
Hali!

Battletech kartyat merrefele keressek szerintetek?

A potomacdisc-et en is neztem, de kicsit visszarettentett az, hogy felaron adjak a boostereket. Letezik ekkora kedvezmeny?
Ami inkabb kellene kiegeszito az raadasul nincs is ott.

koszi:


abdiel
Mordred @ 2003.03.17. 11:56
Hali!
Vannak az ebay-en, akik nem fogadnak el kp-t, de eddíg mindenkinek (még a briteknek is) jó volt az American Express Money Order Check. Biztonságos (csak a címzett, csak ID-vel veheti fel a pénzt) , sokkal olcsóbb, mint a Western Union (a csekk 1100 Ft 250 dollárig), és elég jól váltják a devizát, egy a gond, hogy el kell zarándokolni Pesten a Petőfi Sándor utcába, t.i. itt van az egyetlen AmEx. Aztán priority mail-lel (gy.k. ami a légiposta volt régen) 5-6 nap alatt odaér az USA-ba.
A sokkal rosszabb, hogy a magyar postások előszeretettel dézsmálják mind a leveleket, mind a csomagokat, úgyhogy ha a feladástól számított egy héten belül (priority-nél) nem ér ide, akkor már keresztet vethetsz rá! Volt már olyan, hogy a feladó a hiányzó csomag után indított egy tudakozványt, ami ideért, én kitöltve visszaküldtem, hogy nem kaptam meg a csomagot, erre az amerikaiaknak már azt hazudták, hogy nyilatkoztam, hogy megkaptam.
Ha tényleg fontos vagy drága a cucc, akkor adasd fel biztosítással (+1,5 USD), és ajánlva, vagy küldesd UPS-sel, FedEx-szel vagy DHL-lel, ez utóbbiak általában percre pontosan meg tudják mondani, éppen hol van a pakk! Általában érdemes mindíg priority-vel küldetni mindent, ha surface mail-lel jön, akkor mire lerendeződik a tudakozvány +reklamáció eltelt három hónap is.
@ 2003.03.17. 11:28
Csak egy tipp: www.leisuregames.com londoni bolt + csomagküldő, nagyon sok cuccuk van, 3 nap alatt meg is érkezik. Visa/Master card classic ajánlott. Nekem bejött, csak ajánlani tudom!

Aga
@ 2003.03.17. 09:36
Hoi!

A cikkben szereplő www.rpgnow.com-on most speciel INGYEN (némi regisztráció kell) letölthető az Ars Magica 4th szabálykönyv. Minőségileg OK!

Szasza_boy
eltan @ 2003.03.17. 09:18
Az ebay-en nekem eddig a pénz borítékban elküldve mindig bevált.
Gyűjtögetős kártyajátékok esetében pedig ne felejtsük el a http://www.potomacdist.com/ ot sem.
De azért köszönjük a további tippeket. :-)