Flaser @ 2006.02.26. 02:31
Hellguard666 egy teljesen jogos kritikát fogalmazott meg.

Az egyetlen pontatlanság, a génbetegségek kezelhetetlensége.
A DNS-es átírása minden sejtben - megoldható. Virussal csinálják, s egy-két betegségre már ma is van génterápia.

A gondot az okozza, hogy az említett már nem osztódó sejtek hibás programmal futtak (rendellenesen fejlődtek) egészen a terápiáig.

Azaz, a már kialakult idegrendszeri ill. izom/szív betegségeken a génterápia nem segít, de megakadályozhatja a további rendellenes fejlődést.

Az utóbbi esetben őssejtterápia ad reményt. Ezeket legkönnyebben az embrióból/zigótából lehet kinyerni (az orvosi klónozás erről szól). A lefagyasztott köldökzsínór vér szintúgy nagy menyiségben tartalmaz még őssejteket.

Az őssejt olyan sejt, ami még abszolút nem differenciálódott így BÁRMILYEN sejtté alakulhat.
AfronelShored @ 2004.03.24. 06:47
Nos, apósom a patológián előadó prof. Valami nagy fejes ezen a téren. Ha gondoljátok megérdeklődhetem, hogyan is megy ez a hagymázas szöveg, amit olvashattunk...
Hellguard666 @ 2003.03.31. 12:51
Üdv Phobos!
Lehet, hogy csak fordítottad, de a mentegetőzésed elég gyenge!

Megsemmisíti a vért, és a csontvelőt, ahol termelődik...
Hm, akkor nem izzadsz ki semmit! Amúgy a csontvelőben a fehérvérsejtek termelődnek, a hemoglobin, és a tobbi vörösvérsejtek, ha jól emlékszem a lépben termelődnek!
Az ügyvédek kihozták a pácienseket égett sérülésekkel?
Érdekes a CP-ben minden bűncselekményre, ami súlyosabb, mint a lopás minimálisan 20 évet szabnak ki! Aztán meg, ha már tűzpárbajba keverednek vele a zsaruk, akkor ott a halálos ítélet... Nem cicóznak vele, gyorsított eljárás, és vagy a helyszínen, vagy 48 órán belül agyonlövik! A gyanúsítottnak nincsenek JOGAI!
Ezt a DNS hülyeséget honnan vetted???
A második szál a korrigációt szolgálja, és a Down-kór a harmadik spirál megjelenése miatt van????
EMBER!
A DNS bázispárokból épül Adenozin, Timin, Guanin, és Citozin. Adenozin a Timinhez, Guanin a Citozinhoz kapcsolódik csak, és ezek sorrendje adja meg a kódot. Amúgy a DNS tele van "szeméttel", genetikai információt nem tartalmazó anyaggal, azokat egy darabig módosítgathatják... Mert nehogy má' a nanobizbasz ismerje az egyén pontos géntérképét, és odanavigál, ahova kell! Amúgy a veleszületett rendellenességet születés után már nem lehet korrigálni, mert minden sejt minden DNS-ét nem tudják átírni, meg mire mennek vele? Bizonyos sejtek akkor már nem termelődnek! Ezért van, hogy még a zigótán, vagy a megtermékenyített petesejten elvégzik a szükséges beavatkozásokat!
Csont, és szövetragasztó??? A harctéren??? Hát persze!! Talán inkább felnyitják a sebet a csontot összekapcsolják platinával, vagy egyéb fémmel, amit nem vet ki a szervezet, és összevarrják a sebet! Mert olcsóbb! Ezt a 25-50 Eb.-t nem tudom, honnan vetted, amikor kb. 2 mozijegy kerül 25-30 euróba!!! Persze eltört a karom, sebaj! Felmarom a biztosítást elugrom a ripperdokihoz, és már megyek is haza!!! ÉLJEN A BIZTOSÍTÁSI CSALÁS!!!!!
A gyorskötőről már nem is akarok beszélni!
Ott az elektrosokk, ott a durranó-villanógránát, ott a kábítólövedék, a könnygáz, az altatógáz, stb. Akkó' minek spray? Amúgy, ha egy anyag porózus, akkor átengedi a vizet!!!
A DDT-ről meg annyit, hogy Vietnamban a mai napig használják, azonban a sáskák már rezisztensek lettek rá, sőt egyes mutációk jelentek meg, amelyek maguk is kiválasztják a DDT szerves változatát!!! És a DDT nem nanotech, hanem vegyszer! Ez az idegkiégető is lehetne valamilyen vegyszerpasztilla, amit mondjuk vízben feloldva, és az áldozattal megitatva juttathatunk a szervezetbe. Egyszerűbb, mint injekcióstűvel tökölni!

Na ennyi volt!
Elég hosszú lett, de sebaj!
@ 2003.03.31. 10:41
Hoi!
Vérizzadás : Meggátolja a vérellátást, azaz kiköti az ereket. Nem korrekt? (Persze ez nincs a leírásban...)

Csontjavítás: A nanoidok feltérképezhetik a csontot, és képesek is megjavítani, higgyük már el!

Kevlar remover: Kedves Bladerunner bácsi! Vegyi alapon miért ne lenne képes egy vegyület lebontani egy másikat? Már megint olyan dolgokat mondasz, amihez nem értesz / amit nem goldolsz át... Magyarázz egy vegyésznek (de előtte keress egyet)!

Razor: Valszeg igazad van, a DDT-t meg ilyeneket nem vágom, én csak fordítottam... :)

Mellesleg Phobos voltam, és én fordítottam a témát. Edgerunner csak az email címem előtagja... BePe korrekció?
Tokapeb @ 2003.03.28. 11:32
Az ötlet, mint a nanotech "ccsúnya" használata jó, de a példák igen idióták..
@ 2003.03.26. 19:25
Skinnert is nanotekkel fogták meg az X-aktákban :)
@ 2003.03.25. 22:46
Nem igazán szeretem a Cybert de EZ!!!
Fantasztikus... :)
@ 2003.03.25. 18:55
Ez most télleg komoly? Nem lehetett semmi az aki ezt leírta. Persze humornak is igen gyenge. A vérizzadástól a DNS módosításon át a különböző daganatokig (de a kevlar-evőt sem szabad kifelejteni) egy hagymázas rémálom. És ezért még akkor is felelős vagy Edgerunner, ha nem te írtad. Inkább hagytad volna a Lomtárban. Még jobb lett volna ha ki is ürítetted volna mielött felcsatlakoztál... Értéke: nagy 0.
Bladerunner
razor @ 2003.03.24. 14:03
Egyébként szerintem a nanotech nem a DNS és hormonmolekulák cincálását jelenti. DNS-ből egyébként is túl sok van (minden egyes sejtben!!!) hogy korrigálni lehessen az összeset, sok egyéb probléma mellett, ami attól még nem oldódik meg hogy nanotech.
Szvsz ezek kb sejtméretű robotok, amik sejtszinten is tevékenykednek. Mikroszkopikus sérülések ellátása/gyógyítása, szenzorfunkció, kis mennyiségű gyógyszer, stimuláns, méreg célzott bejuttatása, ilyesmi.
@ 2003.03.24. 13:50
Ha már itt tartunk, egy kis vérrög e szívben, esetleg a szívitom mozgatóidegének elnyírása...