@ 2005.07.21. 13:54
Szóval....hát igen. nekem is fájt, hogy Cth666h nak mondta a jelenségeket....na mindegy. fél éve volt, hogy amerika partjainál arra nem honos tintahalak mentek ki a partra...meghalni.

na ez Cth666h-s!
@ 2003.07.16. 07:34
A "call of Cthulhu hangulat" fórumba írt megjegyzésemet ide is bemásolom, mert ide is tartozik:

Sziasztok!
Mostanában olvasgatom Le Renard Eleven Cthulhu című könyvét. (Szántai Zsolt írta igazából) Szóval van hangulata de egyáltalán nem Cthullhu!! Teljesen félreértette a CoC világát (mármint amit Lovecraft megjelenített)! Csak fogtam a fejem, amikor hősünk a negyedik borzalmas cthullhu mítosz találkozást is úgy intézi el, hogy "még ma is borsódzik a hátam ha visszagondolok rá", de ezen túl semi. Úgy kezeli a CoC mítosszal való találkozást mint egy kellemetlen kórházi emléket. Sőt utána elkezd nyomozni! (Ahelyett hogy belezakkant volna az emlékekbe, vagy legalábbis örült volna hogy megúszta, mint majom a farkának, és maradt volna a fenekén!) Bemegy Londonban a könyvtárba és kiadják neki -egy raklapnyi egyéb okkult könyv társaságában- csak úgy mellesleg a Nechronomicont, amibe belelapoz, majd félredobja hogy ez zagyvaság...
Van a regényben egy társaság, ami a okkult esetekkel foglalkozik, és az egyes eseteket osztályozzák. Ők a C típusú esetekre szakosodtak. C mint Cthullhu! Csak fogtam a fejemet!!

Az okkult társaság egyik tagja hívja hősünket hogy legyen ő is a társaság nyomozója, vegyék fel a Cthullhu lényekkel a harcot, -ekkor a gonosz ellen harcoló bátor lovagokhoz hasonlítja magukat- majd hozzáteszi, hogy a "jó" okkult erőket kellene segítségül hívni a "gonosz" okkult erők ellen!
Na ekkor láttam igazán milyen gyalázat is érte a mítoszt... Nem tudom mi lesz ebből hisz nem értem még a végére.
Az okkult események is elég méltatlanok a mítoszhoz: pl a nagy Cthulhu -vagy valamely csillagfattya(?) kiemelkedik a földből és valami ködöt bocsájt az emberekre amitől gátlástalan sorozatgyilkosok lesznek és elkezdik irtani a társaikat.
Mondjuk nem az első aki félreértette -pontosabban elbarmolta- az eredeti koncepciót.

Ti is olvastátok? Mi a véleményetek?
@ 2003.04.14. 16:23
Szerintem Le Renard a hazai dark fantasy irodalom egyik legjobbja, gondoljunk a Dagon árnyaiban megjelent novellákra, és az Izabellre, mióta vártam egy önnálló Le Renard novelláskötetre! Ja aki nem olvasta az Ars Magica-s novelláit, azoknak erősen ajánlom.
@ 2003.04.03. 11:51
tényleg? hol?
Kavics @ 2003.03.31. 10:58
Cthilhuka: Kezdő vagy! Közben egy testrabló kicserélte a főhőst, akibe az emlékeke már nem tisztán jutottak át. Ezért téved ilyen apró dolgokban... Ha figyelmesen olvasod akkor pontosan megtalálhatod a testrablás helyét és idejét....
:titok:
Cthulhuka @ 2003.03.31. 06:50
Azért morgok egy kicsit. Az író néhol eléggé figyelmetlen volt, ami eléggé szembántó módon tűnik a szemünkbe. Pl.: a főhős 1914-ben, 18 éves korában elindul Hong-Kongba (2. fejezet). "Húsz esztendős voltam, amikor Szarajevóban megölték Ferenc Ferdinándot,..." (4. fejezet).

Szóval ez fájt.
Allenza @ 2003.03.31. 02:14
Asszem én is megpróbálkozom vele. Lovecraft követői sokszor hátborzongatóbb történeteket írnak, mint maga a mester.
@ 2003.03.30. 23:29
Ctulhu történetet írni olyannak, aki nem Lovercraft szerintem azért picit "istenkáromlás"

Attól függetlenül persze lehet, hogy jó - meg is fogom venni.

Drasworth