@ 2003.05.08. 07:01
Nos, latom, akkor vannak pozitiv tapasztalatok is :)

Anonymus: 8nem tom ki voltal) :)
Mi alltalaban a Marson jatszunk, egy kalkand volt a foldon, de az annyira rossz volt :D mint nektek a marsi :D ez is inkabb kinek mi tetszik dolog. De ha lenne leiras arrol, hog ymi tolrtent nallatok 2092 es 2152 kozott, akkor azt nagyon megkoszonnem, ha elkuldod :))

ezt akartam megfogalmazni, hogy egy ido utan logikus a szamitgatas :))

písz: egyre többen :)) foglalkoznak vele :) főleg a weblapon vagyunk egyre többen, igaz lassú a növekedés :)

-=Angel=- : így nickről nehéz! :)) De nagyon köszönjük!!!!

Kranmortel: hat van nemi hasonlóság :) de igazából sok újdonsággal tud szolgálni. Mind amelett, hogy 100. annyi kiegészítő sincs hozzá, és sokkal kevesebben foglalkoznak vele, és sokak szerint sok benne a lolgikátlanság, habár azokon könnyű segíteni :)

Én ajánlom neked, egyszer olvasd el, ha megfogott, akkor próbáld ki :) de ha vmi nagy h*get találsz benne, és egyből rájössz mi lenne jobb helyette, pls küld el az ötletet mailben! :)
Kranmortel @ 2003.05.07. 14:38
Még nem játszottam vele, de nekem nagyon hasonlít a Cyberpunkra.
@ 2003.05.07. 13:56
Nos, sikerült rossz helyre kattintani.

Csak annyit akartam még mondani, hogy nekem személy szerint nagy kedvencem volt a játék, és örülök, hogy valaki foglalkozik vele, vagy legalábbis hallani róla.

Üdv, písz:

Asin
@ 2003.05.07. 13:55
Ejj... Nem nagyon gondoltam volna, hogy ennyi sokat látott ember még ilyet tud flémelni és pont az AG-n. :) Jóvan, én is hozzáteszem a magamét.

Volt egy időszak, amikor nagyon sokat játszottunk armageddont, komolyan, hétvégéket töltöttünk el vele. Mondhatni éveken keresztül. Megosztanék néhány észrevételt, hátha közeledik a két álláspont:

1., 2* játszottam a Marson. Az első kalandban, ahol egy légkörfejlesztőnél egy fenrir robot fejbelőtt, meg utána, amikor nekiveselkedtünk a kalandnak újra. Nem azt mondom, hogy "ojan nagyon rossz" volt, de nem hozott túl sok újat.
2., Innentől jött a Föld 2152 korszakunk. Mivel mi is "gyengének" tartottuk a marsi világot, és kicsit erőltetettnek. Az alapkoncepció szerint az emberiség kibekkelte a marson a biológiai katasztrófa végét, aztán "visszakolonizálta a földet". A lényeg: a RENDSZER nálunk maradt, a VILÁG ugrott.
3., A rendszerről pro: tényleg reális. Nem állsz fel oblézni, ha fejbelőttek. Főleg nem akkor, ha egy sorozatot nyeltél be. És valóban, ez így szokott lenni. 5*3 képesség 5-ös csoportokban. Szerintem ez az egyik legjobban eltalált dolog.
4., A rendszerről kontra: Hát, az úgy volt, hogy a pusztakezes sebzésnél mindig elakadtam, és fellapoztam a szabálycetlit. Meg mindennél elakadtam. Mármint az elején. Szenvedtünk egy keveset, mire rájöttünk, hogy ezekben az összeadódó ötletekben van ráció. Erre csak azt tudom mondani, hogy azért van a KM hogy segítsen. Egy KM kiemelkedik az átlagnép közül. ;-P AG-ban matematikában is. :)
5., Szabálykönyv: Én nem láttam szabálykönyvet egybe, csak szétvágva, laponként és lefűzve. Valószínűleg valami cost-effective megoldást akartak kifejleszteni, vagy egy új környezetkímélő ragasztón kísérleteztek. :D Először kinyitni nem lehetett, aztán becsukni, aztán összeszedni - a lapjait. Bár szerintem egy szerepjáték minőségét nem ez határozza meg - csak úgy jót tenne a léleknek. Az illusztrációk elmennek, nem nagy ügy. Ami nekem tetszett, azok a táblázatok voltak, és a szituációs "segédbeszélgetések", Bob lábonlövi Billt, csak azért, hogy a JK leképezze magában a harc menetét. :D
@ 2003.05.07. 10:45
Üdv!

"Véletlenül ismerem a játék alkotóját, és tudom, hogy a játék írásakor még hírét sem hallotta a Mutant Chroniclesnek. Tudjátok, van az úgy, hogy két ember egymástól függetlenül kitalálja ugyanazt. (Én pl. 16 évesen kitaláltam a Mátrixot. Nem számít, hogy ezt azokon kívül senki sem hinné el nekem, akiknek akkor és ott elmeséltem - de kit érdekel? Én tudom, és kész. Sőt. Nekem saját verzióm jobban tetszik. :))"
1: Én nem hiszek a hirtelen a semmiből előbukkanó, vadonatúj, szuper ötletekben, pláne nem egy magyar (bármilyen) rpg rendszerben!!
2: A Matrix ötletét már E.T.A. Hoffmann megírta 1850 előtt, és nem ő volt az első, mert ókori filozófusok eljátszottak a "világ mögötti világ" gondolatával.
Ergo: Így ismeretlenül is - valószínűleg az Armageddon is lopás, ahogy a MAGUS vagy a Codex nagy része is!
DE ez nem von le annyit az értékükből, tehát ne ez alapján ítéljük meg a játékot!

És maradjunk már meg a kultúra mezején!

-=Angel=-

Twilek: Ha az vagy, akire gondolok, akkor üdvözlöm Gergőt és Andrist! És jó munkát a Szirilhez! :))
@ 2003.05.05. 21:10
Igazad van Bepe, kosz hogy leszedted, bocsi, kicsit elhamarkodtam, elnezest is kerttem, meg megint elnezest is kerek.
@ 2003.05.05. 20:30
http://www.rpg.hu/forum/viewthread.php?tid=2604
BePe @ 2003.05.05. 20:28
Twilek
ezt ITT fejezd be. MOST.
koszonom.
@ 2003.05.05. 20:25
Twilek bogárkám, hát mi a probléma? Mesélj...
Tán csak nem az, hogy már sokadszor nem tudsz mit válaszolni, miután egy újabb farokságodat olvastam a fejedre?:-))

Hát senki nem mondta neked nem is oly távoli gyermekkorodban, hogy hazudozni nem illik?:-)

A félreértések elkerülésére van egy kib**ott eccerű módszer: ha nem nekem mondasz valamit, akkor ne nekem címezd, mert ha mégis, akkor esetleg a végén még én válaszolok rá :) :-))

woof
Attila @ 2003.05.05. 20:23
Twilek:
"most probaltam normalis lenni"

Sajnos nem próbáltad elég erősen.

Az ostobaságodat tanfolyamon szerezted, vagy veled született?