Darkelvis @ 2003.05.30. 21:15
Szívesen olvasnám a vitáitokat.Művek formájában lsd.:Mondolat,Felelet a Mondolatra stb. :D
Crysalantanasia @ 2003.05.16. 16:11
Coyote!

A vers témája - függetlenül mások véleményétől :D - tetszik. Helyesírási hibák kiküszübölendők lennének, továbbá egy-két helyen a rímképletet jobban meg lehetne fogni (konkrét példát itt nem emelnék ki. A rímpárosításod ettől függetlenül jó, a vers összességében elviszi magával az apróbb technikai hibákat. Komolyabb "művészi-irodalmi" baki nincs benne. SzVSz nekem bejött - van még több is:)

Crysa
@ 2003.05.16. 17:24
Hello mindenki!

Nemtom, ti hogy vagytok vele, nekem már ebbe a pici ablakba meg se jelenik a hozzászólás, csak az Összes hozzászólás megjelenítése alatt (erre letölti a fél világhálót :D). Látom, sikerült jól elbeszélgetnetek (Lac, AO, stb stb), bár hál' isten engem nem nagyon kevertetek bele.

Crysa: köszönöm szépen. Talán magyarázatként elfogadod, hogy nem szoktam verset írni(lentebb is írtam, ez a 2.) Csak a rímekre ügyeltem a sorok végén (ha tudtam), illetve hogy nagyjából azonos hosszúságú legyen a sor (és nem szótagú :)). A word hibajavítóját vettem alapul (rímpár, vagy rím pár?...).
Hálás lennék, ha erről a rímképlet dologról mégis mesélnél, és példát írnál, hátha hasznát veszem a továbbiakban.
Előre is köszönöm.

Tisztelettel:

Coyote
Lac @ 2003.05.16. 12:53
Ezentul itt...
http://forum.rpg.hu/index.php?s=&act=S...t=2432&st=0
Aingus_Og @ 2003.05.16. 10:42
Lac:

De könyörgöm! Nem arról beszéltem, hogy nem érinthet elvont fogalmakat egy vers! Szép is lenne!
Csak annyit, hogy az Eszmélet nem arról szól, hogy "Jő a nagy Eszmélet, s az Emebereknek mind felnyílik a szemük, hogy meglássák az Igazságot", a szerlmes versek sem arról írnak, hogy a "nagy Szerelem áthatol a Szív falán, feléleszti a Fényt" (brrrr).
Nem űgy, mint a Harc a végsőkig c vers, amiről itt szó van, melyben az egyik Nagy Fogalom legyőzi a másik Nagy Fogalmat (stb).

Valóban, formailag nem közölsz rólam tényeket, de tartalmilag igen: ha azt mondom, hogy "úgy beszélsz mint egy neurotikus güzüegér", azzal azt mondom, hogy annak is tartalak. (A példa nem konkrétan rólad szól, csak példa!!!)
A tartalom ott igaz, hogy nem szabad kiértékelni másokat. Mint írtam NEM Gábort értékelted ki, és, mint írtam, VÉLETLENÜL kevertem össze a két nevet. Ismétlem, hogy függetlenül attól, kit értékelsz, Gábort-e (akinél NEM tetted) vagy Coyote-ot (akiről jelenleg szó van), és függetlenül az én elírásaimtól, ez sértő és nem jó dolog.

Javaslom, hogy mielőtt reagálasz valamire, olvasd el még egyszer (vagy kétszer), mert állati fárasztó a félreértéseidet utólag elmagyaráznom.

Aingus Og
Lac @ 2003.05.15. 19:42
Gábor:

Kicsit visszavehetnel az arcodbol am...

Aingus Og:

Ki mondta, hogy kishitu vagy? Annyit mondtam, hogy ez a kishituseg utja, amit leirtal. Ugyanez all a kinyilatkoztatasra, ami "vulgar-esztetaul" hangzott. Rolad nem szoltam egy szot sem...
Tartalom igaz? Hol tavkiertekeltem Gabort?

Ki mondta, hogy az Eszmelet az Eszmeletrol, mint fogalomrol szol? Csak annyit irtam, hogy az altalad felsorolt fogalmak kozul tobbrol is szol, pl. az Eszmeletrol is (persze erteni kell a szot...).
Ledaval a balban szinten egyszerre foglalkozik pl. a halallal es a szerelemmel.
Epilogus pl. emberiseg, isten, es meg sorolhatnam.

Szoval szerinted a nagy dolgok tulreagalt hetkoznapi fogalmak? Akkor pl. a masodik vilaghaboru egy tulreagalt hetkoznapi fogalom? Vagy vegyuk peldanak a fenti verset. Nagy dolog a temaja: hosi csata a gonosz ellen. Ez valojaban egy tulreagalt hetkoznapi fogalom lenne?

Lac
Aingus_Og @ 2003.05.15. 19:15
Sziasztok!

Lac: úgy látszik, a délelőtt írt hozzászólásom most nem látszik.
Tömören ennyi volt:

Távkiérték: Nem vagyok sem kishitű, sem az a kinyilatkoztatós fajta, és még csak vulgár-esztéta sem.
Gábor-Coyot keveredés: bocs, én is így gondoltam, csak arra koncentráltam, aki írta... Szóval freudi elszólás volt, de a tartalom igaz.

J. A. : Eszmlélet: remélem, nem gondood, hogy az Eszméletről mint fogalomról szól.
A. E. : Lédával a bálban: ötletem sincs, miért soroltad fel.
V. M.: Epilógus: el kéne olvasnom még egyszer, de nincs kéznél.

Mellébeszélés: tényleg úgy gondoltam, hogy a "Nagy Dolgok" (ahogy eredetileg írtam) = patetikus (-an túlreagált hétköznapi) fogalmak. Tehát én nem beszélek mellé, te nem értettél meg.

Üdv:

AO
@ 2003.05.15. 17:34
Kedves Armand!

Köszönöm szépen a jellemzést. Csak azt szeretném mondani hogy mély megvetéssel érzek azok iránt akik, ha nem tudnak hozzászólni valamihez "bedobnak" 1 idézetet, s azt hiszik ezzel megváltották a világot. Ismerem már az ilyet az én osztálytársaim között is volt ilyen. És habár én büszke vagyok arra hogy tudok latinul, ezt nem alkalmazom mindenféle vitákban ha nem tudok hozzászólni vmihez. Ígyhát kedves Armand ha vmihez nem tudsz már mit hozzátenni akkor légyszíves maradj inkább csendben mert engem ezzel igazán nem hatsz meg. Menj csak szépen vissza ahhoz a hozzászóláshoz amit válaszként írtam neked és olvasd el mégegyszer alaposan. Ha megvan fordítsd le - már ha tudod- és aztán próbáld meg értelmezni miért is írtam én ezt...Segítségül szolgálhatnak a fentebbi sorok. :D

Gábor
Lac @ 2003.05.13. 13:39
Aignus Og:

Kerlek mutass ra, hogy hol tavkiertekeltelek teged, vagy Gabort! (Kulonben o azt mondta, hogy en a szerzot tavkiertekeltem - ami szinten nem igaz - ugyhogy ezt elnezted, de sebaj.)

Mutassak egyet? Nagyon konnyu: József Attila - Eszmélet. Mutassak masikat? Vörösmarty - Epilogus. Akar mondjuk Ady - Lédával a bálban.
Es meg sorolhatnam...

Amugy eleg rendesen sikerult mellebeszelned, eredetileg arrol sem volt szo, hogy patetikus fogalmakbol egynel tobb, stb...
Armand @ 2003.05.13. 11:33
Jajistenem, komolyan mondom, a recenziók már kezdik azt a komplexitást elérni, amely szintre a vers maga sohasem emelkedhet.

Latinos műveltségű, és morális emelkedettséégben tobzuódó barátunknak, frater Gabrielnek postafordultával küldjük a Varietas delectat-Latin közhelyek gyűjteménye c. kiadványunkat. A nyereményhez gratulálunk.

Még valami: egy vers, ha annak szeretné hívni magát, nem tömegszórakoztatásra készült. Ellenkező esetben a lakodalmas metál költészeti kategóriáját valósítja meg.:D

Öröm volt Önökkel cseverészni, de mivel nem vagyok flémer, csak egy ízléses műélvező, nem bonyolódok bele tovább a délutáni irodalomfakultáción kibontakozott magasröptű vitába.:)