Malitia @ 2010.07.14. 10:10
Nos. Unalmamban olvasgatom a régi ismertetőket és ide is eljutottam. Ez a játék furcsa DE szerepjátéktörténeti mérföldkő... gyakorlatilag az indie rpg mozgalom indult el vele. (Aki nem értené: pár emberes kispédányszámú magán- v. kiskiadós kísérleti projectek.) Persze ebből adódóan nem igazán igazságos a nagy cégek termékeivel összevetni. :/ Egyébként több (és állítólag egész jó) kiegészítő készült hozzá ... igen. Pl. Setting könyvek :] És van egy bizonyos (elég fanatikusnak tűnő) rajongói bázisa is. Szóval csak óvatosan a lesz@rozással... :pirul:
maisugr @ 2003.05.28. 14:11
Üdv. Mindegy kinek... Elolvastam mindent amit lehetett találni erről az "Rpg"-ről... Egy ilyen Anyagcseremelléktermékért bűn pénzt kérni... lapos ötlet, (ellőtték már egy két hejen ha valaki démonokat akar idézni van ezer és egy jobb játék amiben megteheti) de talán még ez a legjobb dolog benne, a rendszer: kár volt egyáltalán belekezdeni. egyszerűen felesleges igy csinálni... Világ, Hangulat: Na ez meg ugye végképp nincs. Az alapkönyvben. A kiegészítők is hasonló "színvonalas" munkát sejtetnek. egyszóval régi motoros, igényes szerepjátékosoknak nem, ellenben a kis igényű minden újra rábólintó és vakon játszó játékosnak ajánlom. Ghost_Dog Allah Akhbar!!
bad_angel @ 2003.05.25. 09:37
Jackyrte: Ennyi tulajdonság van benne ezekkel az indokokkal. Mint írtam nekem is furcsa volt az elején de meg lehet szokni. De lehet más játékokba is átvinni az ötletet.
panicboy: Erre írtam, hogy igen, ezzel még dolgozni kell. Mint általában minden szerepjátékkal, amiből egy alapkönyved van csak. Azért jelentek meg hozzá világ leírások is. Nézd meg a linket, ráadásul ha van paypal-os ismerősöd, akkor vásárolni is tudsz azokból.
Anonymous: Elméletileg biológus végzettségű, aki a játékot írta :).
@ 2003.05.25. 02:10
nesze semmi fogd meg jol...
alaposan megfogalmazva + becsomagolva-->
ezt a könyvet reklamszakemberek irhattak
panicboy @ 2003.05.25. 00:24
Üdv mindenkinek!
Hát izé... engem nem győzött meg túlzottan az ismertető.Normalnak igaza van, így a leírás alapján olyan, mintha kapnál egy üres füzetet meg egy A4es lapon pár utasítást és onnan a te dolgod megírni a játékot!(vagy legalábbis nekem ez jött le)
Személy szerint én nagyon szeretem az ilyen stílusú játékokat, de ez most abszolúte nem fogott meg!
Jakirte_Jak_Cyr @ 2003.05.24. 18:26
Líthas!
Nekem annyira nem tetszik a dolog. Nem a téma miatt, attól még lehetne jó. A leírás alapján viszont eléh igénytelennek tűnik. (egy tulajdonság minden fizikai dologra?) Persze lehet, hogy csak a leírás nem közvetít mindent, az eredetit nem ismerem
Normal @ 2003.05.24. 14:13
Hmmm. Ha meg a demonok tulajodonsagait is leirnad, mar semmi sukseg nem lenne az alapkonyvre.
Azaz: tetszik az alapotlet, talan jatszani is fogunk ilyet, de az eletben nem fogom megvenni. :)))
bad_angel @ 2003.05.24. 09:14
yoriqicecradle: A világ részről igazad van. A wod adaptálásával viszont nem értek egyet. Ott a Chtulu pl. Ezenkívül játszhatsz shadowrunt is, mágia helyett démonokkal. Biztos hogy munka kell az átíráshoz, de én azon a véleményen vagyok, hogy a mesélőnek is dolgoznia kell a világon. Rádásul a gyári cuccok nem biztos, hogy minden kérdésre választ adnak. A hozzászólásod nem minösül anyázásnak, csak azért mert a leírás alapján nem tetszet neked.
Amúgy a rendszer nem 100% reális, de ha olyat akarsz, akkor adoptált egy olyan rendszerbe a sorcerert.
@ 2003.05.23. 18:20
Az előző egyébként én voltam. Anyázás: icecradle@freemail.hu
@ 2003.05.23. 18:15
Az én véleményem az, hogy a rendszer talán elég nyers, és túl sok feladat hárul a mesélőre pl. a világ. Lehet, hogy a könyv írói nayon nagy szabadságot akartak hagyni, de, bár én nem mesélek, egy kevésbé gyakorlott mesélő hogyan dolgozzon ki egy egész világot? A legkézenfekvőbb megoldás talán a jó öreg WOD adaptálása lehetne, de akkor elkerülhetetlenül beleütközünk a vámpíros-vérfarkasos-stb.-s csapdába, nem biztos, hogy egészséges. A kockadobálásról annyit, hogy lehet, hogy az egyszerű rendszerre törekedtek, de a realitást is kszem előtt kellett volna tartani (újabb feladat a mesélőnek). Az elgondolás egyébként kifejezetten tetszik.