elGabor @ 2003.06.10. 08:08
Zotyo: igen, gondolom a fő profil
a) a kártya
b) a Realms regények
c) talán bolthálózat
elegye. Így beleférhet évi néhány veszteséges projekt. Ha a klánregények ilyen kevés példányban fogynak... Hmmm, ez egy üzleti vállalkozásnak tényleg igen pici mennyiség.
@ 2003.06.09. 01:05
Nekem is szimpi volt ahogy nyilatkozott Terenyei úr.:-) Igérem, megpróbálok több RPG könyvet venni a jövőben.

Darkelvis: A felnőtt dolgozók pénzügyei sem jobbak, csak gondolj arra a dilemmára, hogy új iskolatáskát vagy Új alapkönyvet vegyen a gyereknek. Nem is beszélve arról, ha maga is játszik. :-))

Dwyn
Darkelvis @ 2003.06.08. 22:18
Hát igen.Pénzgondok.Szivesen vennék én meg minden WoD regényt,20 pakli Vampire kártyát meg szabálykönyvet,csak nincs rá anyagi keret.Szerintem az nagy probléma,hogy a játékosok nagy része diák és így nem vehetnek meg mindent.Anyámék így is majdem elsírták magukat mikor karácsonykor megjelentem a Vampire alapkönyvel meg az Útmutató a Sabbathoz-al és vigyorogva bejelentettem,hogy ezt vettem 10000 Ft-ből!
:-)
GODPOWER @ 2003.06.08. 00:49
Csak egyvalami.Szerintem igazán logikus,hogy jobban megy egy adott rendszer,ha legalább az alap cuccokra nem kell várni. Tudtommal kint is egyszere adják a cumot nem 2-3 évente. Ja és már jó pár éve. Szerintem azért bukik meg a legtöbb magyar nyelvű kiadás mert senkinek sincs kedve éveket várni arra ,hogy az egész játék elötte legyen. Ezért örülök,hogy a kiadó is kezdi elsajátitani a kinti mintát.(legalábbis D&D-s téren)Mindenesetre a számokon énis teljesen ledöbbentem.Igen-Igen kevés.
Csak hát ezekszerint lassan csődbe kell mennie az rpg boltoknak,mert hát miből fognak megélni.Csak kártyából elég nehezen.

Erről jut eszembe!BePe: nem lehetne esetleg forumon arról tudakozódni valaki(k)től,hogy az rpg-s boltok tulajdonosai hogyan látják a szerepjáték(kártya)helyzetét.
Csak mert a kiadói részt már ismerjük,a klubbokéról is tudhatunk(lásdd New Ork).Persze lehet,hogy csak engem érdekelne a dolog,de hátha mást is.
Szabtom @ 2003.06.08. 00:43
Nekem szimpatikus volt Terenyei Róbert. Azt persze én is furcsálltam, ahogy a kiadásra kerülő könyvekről döntenek. :)

BePe: Nem lehetne egy topicot nyitni, ahol folyamatos kapcsolatban lehetnénk a DeltaVisionnel? A DV -nek lenne erre kedve/ideje/energiája?
lwb @ 2003.06.07. 18:15
Ja, BePének tökre igaza van. Sok pénz bejön a kártyákból. Főleg a Magicből.
Szerintem abból van pénzük, de persze konkrétumokat nem tudok én se.
BePe @ 2003.06.07. 12:01
Zotyo: egyszeru, nem csak konyvkiadas a profiljuk.
Zotyo @ 2003.06.07. 08:51
Szervusztok!

Biztos félreértettem valamit, ezért értetlenkedem; miként lehet az, hogy a DV csupa veszyteséges projectbe fog, puszira, ugyanakkor egy üzletileg sikeres, stabil vállalkozásról beszélhetünk? Természetesen ma Magyarországon mindenkinek jogában áll RPG- és könyvkiadásra vállalkozni, majd szépen belebukni. A DV azonban nagyonis sikeresen lavírozik immár évek óta. Nincs Hawaii villájuk, de nem is zsíroskenyéren élnek. Nem mondom, évente-félévente belefér a keretbe egy-egy előre veszteséges termék kiadása, no de lépten nyomon... Ezt igazából nem értem.

A másik észrevételem, Terenyei Róbertnek sikerült úgy fogalmaznia, hogy soraiból, szavaiból nem süt Valhallától megszokott "én vagyok a császár, ti vagytok a plebs, nesze nektek cirkusz és kenyér" egoizmus. Sikerült kivívnia a szimpátiámat azzal, hogy amikor lett volna lehetősége élesen fogalmazni, teljesen normálisan, emberien reagált.

Végül: a DnD3-as anyagok kiegészítő, hibajavító jegyzékének összeállítása nem inkább a kiadó dolga volna, mondván a "mundér becsülete"? Sírtak az emberek már eleget, hol kellene javítani.

Többiek - azért fiogy olyan kevés kiadvány, mert nincs rá pénz, hogy mindet megvegyük. Mikor egy ilyen üzletben járok, szinte sírok, mennyi mindent meg tudnék venni, de 1500 Ft-os könyvárak mellett sajnos nincs rá lehetőségem, hogy mindent megvegyek, mint mondjuk 10 évvel korábban. Pedig én már dolgozom, nem vagyok diák, mint anno. Ez van. A DnD-s anyagaim is csak nyomtatottak, pedig nagyon szeretném legalább az alapkönyveket eredetiben.
lwb @ 2003.06.06. 18:32
Hogy én a rohadt vizsgák miatt mindig lemaradok az érdekes dolgokról... :)
Hankyaku @ 2003.06.06. 14:55
Szerintem 1 baj van az RPGkkel. Nagyon széles a skála, ezért ha a spektrumból kikerül egyetlen könyv, akkor szerintem az RPGs társadalom 1%a HA megveszi az adott művet. Az USAban, már ez is sok, de lássuk be 10000000 ember az nem sok ilyen szempontból... És ennek hány %-a RPGzhet?

ByZ
Han