Stoki @ 2003.06.22. 10:00
Heh, akkor nem jött be a tippem. :)
Marvin @ 2003.06.22. 09:45
Hm, na megnéztem, és őszintén szólva nem értem, mire ez a féktelen ajnározás itt fent & alább. Persze, persze, szép volt, jó volt, költői, kifejező meg minden, de messze nem egy mérföldkő. Furcsamód engem az eredetinél jóval gyengébb lynches rejtélyeskedés és a standard amcsi ifjúsági filmek (a 20 évvel ezelőtti ifjúsági filmek, mondjuk E.T. és vidéke, nem a mai, tragikus tinivígjátékok & még tragikusabb horrorok) nem túl jól összedöngölt keverékére emlékeztetett. Franket és magát Donnie-t leszámítva nem nagyon nyüzsögtek az eredeti karakterek (szegény dagadt kínai lány, aki tündér akar lenni, erre kiröhögik, őt ugye sajnáljuk, hüpp, bigott kretén tanárnéni, haladó szellemű, vagány tanérnéni, akit jól kivág a szintén bigott kretén igazgató, naiv tündibündi barátnéni, stb. - egy zsenigyerek képzelt barátjának (a nyúlról beszélek) meg ugye nem nagy kunszt kiszámíthatatlannak, borzongatónak, anyámtyúkjának lennie. Az utsó dalbetét pedig majdnem olyan rossz (kicsit se didaktikus, ááááá) volt, mint akármelyik Dizni rajzfilm-vígopera, ahol úton-útfélen áriára fakadnak.
Egy vonása azért mindenképpen a javára írható: vártam, mikor szólal meg a Joy Division, és meg is szólalt, a záró képsorokról pedig a fentieken kívül eszembe jutott egy Smiths-idézet, amit most idekopizok, hüppögjetek ti is:

"And if a double-decker bus
Crashes into us
To die by your side
Is such a heavenly way to die
And if a ten-ton truck
Kills the both of us
To die by your side
Well, the pleasure - the privilege is mine"
Lorac @ 2003.06.17. 18:00
Abszolút kedvenc filmem lett. 3x láttam,de nincs megállás.. :) Az utolsó képek hangulata hihetetlen jó.Nem írok többet,mindenki nézze meg,mert annál mindenképpen jobb film,mint ahányan megnézték eddig...
Na Áve!
@ 2003.06.17. 17:43
Off:

Kedves Ka_be:
Ha nem láttad a filmet, akkor miért érzed túl dícsérőnek az ismertetőt? (Szavaidból úgy vettem ki, hogy nem is érdekel.) Ha meg már úgyis "begyűjtötték az IP-det", akkor nem tökmindegy?

On:

Maga a film király volt, én is pár napja néztem meg másodszor (először vmikor novemberben) és teljesen másként nézi így az ember. Kicsit a Memento-hoz tudnám hasonlítani, azt sem elég egyszer-kétszer megnézni.
Arcana @ 2003.06.17. 15:21
Valóban nagyszerű film, igaz én még valamikor októberben láttam először, de akkor nagyon beütött, habár nem teljesen értettem. Aztán elvittem a cimboráimhoz, kicsit tartva attól, hogy a film után majd jól lehúznak, mondván miért kell ilyen hülye mozikkal traktálnom őket. Viszont pont az ellenkezője történt, ugyanis kivétel nélkül nagyon bejött nekik. De jót is vitatkoztunk utána a tartalmáról.
Szóval csak ajánlani tudom. A mai unalmas, egysíkú filmek palettáján ez egy üde színfolt.
Alyr_Arkhon @ 2003.06.17. 13:16
Kitűnő film, jó írás. :)
Povi @ 2003.06.17. 13:12
Nekem tetszett a film. Külön poén, hogy egy éve megvolt cd-n és csak akkor jöttem rá erre amikor a Toldiban a Kiskakukk előtt levetítették a Donnie Darko bemutatóját. Akkor jutott eszembe, hogy otthon porosodik a film, csak a röhejes címe miatt nem néztem meg.
Mindenképpen ajánlott kategória szerintem, kedvenctől ugyan messze van nálam, de mindenképpen a tini-horrorok, tini-vígjátékok és űberkilleramerikaikatonavagyokakirendesis filmek fölött van, ráadásul magasan.
@ 2003.06.17. 09:56
Stöki írása ugyanolyan remek mint a film...nekem tetszett és kész. Az egyik kedvenc filmem ezért nagyon nagyon elfogult vagyok. Fanyalgóknak nem ajánlom, mert ebben is vannak ellentmondások, amiket ki lehet fikázni, de kit érdekel, ha valami ennyire jól van kitalálva!!
nálam megkapta a 100%-ot:D


"miért nem veszed le ezt a nevetséges nyúlruhát?, és te miért nem veszed le ezt a nevetséges emberruhát?"
Zoleeca @ 2003.06.17. 09:40
Ja és mindenkéoppen angolul nézzétek meg...
Zoleeca @ 2003.06.17. 09:32
Ja az értékelést elszúrtam ime:
100%