@ 2003.09.10. 15:54
Hi!Hát jó!
@ 2003.07.03. 00:02
Ha az oldalt nem mosná el, mernék ríni-sírni;
aki nem tud miért próbál szép verseket írni?
@ 2003.06.28. 14:04
Öhm, azért ne hasonlítsuk már Zrínyihez, pláne meg Homéroszhoz.
Monress_ @ 2003.06.27. 20:52
Beowulf után szabadon :) Manapság ritkán olvasni ilyen epikus verseket, szerintem a "nagyközönség", ahogy az előző hozzászólásokat olvasom, igencsak elszokott már a Beowulf, Zrínyi, Roland-ének stb. stílusától, pedig Kyol ezt a legtöbb helyen igen kitűnően eltalálta!

A rímek és a mai magyar/régies magyar néhol valóban erőltetettre sikerültek,
(Ármányos beszéde zengte be a sátrat,
Kegyetlen tervét a tanács elé tárta.)
de az epikus hagyományokat nagyon ügyesen folytatja, ld. hősök nevei, a végén az író jelentkezése, a jó és gonosz harca...
...mondjuk aki középiskolában már Zrínyit is nehezen olvasta, az ezzel is nehezen fog megbírkózni, de ez nem Zrínyi - és nem Kyol hibája ;)
@ 2003.06.27. 19:54
Egy krédés, a rímek csúszását,hogy érted? Vagyis mi az ami nem jó bennünk?
@ 2003.06.27. 19:51
Köszönöm a részletes értékelést sokat lehet belőle tanulni!
Feantur @ 2003.06.27. 18:22
Érdekes.
30 azaz 30%-ot adok neki. De ezt is az én mércém szerint.
10%-mert próbálkoztál és kimertél állni elénk (képletesen), és merted válalni a "rohadt paradicsom özönt"
10%- a vers formája miatt, nem tudom, de nekem Homérosz jutott eszembe fantaziban. Ez tetszet okos húzás. A sok gyémánt penge, ilyen állandó jelző helyettesítésre nem volt rossz (ha viszont véletlen; fölösleges halmozás nevetségessé válik, még ha fantasy is!) A rímek viszont csúsznak ezekre próbálj meg figyelni, ha ilyen epikus költeményt írsz, vagy novella és akkor nincs megkötve a kezed, vagy ebben a formában, de akkor figyelj nagyon a sorokra.
10% harmaddzor a storyért + hogy kerek legyen. Elég gyenge a történés, pepéhez csatlakozom a Sivítód nem elég jól van megkreálva. A régies forma remek, de azt is meg kell tanulni használni. A befejezés: a megmenekült krónikás, nem rossz, nem rossz...

Egyébként csak így tovább! Kezdésnek (ahogy olvasom) egészen kiváló.
Várom a következőt amire a mostani 30%-om tripláját szeretném adni!
Hajrá!
@ 2003.06.27. 06:37
Pepe, köszönöm, hogy végigolvastad! Teljesen igaz, hogy ez egy amatőr próbálkozás, hiszen nincs más versem. A gyűrük ura világról, azonkívül,hogy láttam a két filmet nem tudok semmit, a nevek inkább Thrilles környezetből voltak választva. Pl.: Kyriala, ez sima betűösszerakással jött le a Kitiarából, aki egy gonoszkás amazon a játékban;)
pepe @ 2003.06.27. 00:21
Üdv Kyol!
Sajnálom, hogy én vagyok az első hozzászóló ugyanis a vers nem igazán tetszett. Ez a gigászi csata ilyen részletességgel leírva sokkal inkább prózába illő, mivel nincsen semmi homály, nincs meg a legenda hangulat. Mondjuk ezt magyarázhatjuk azzal, hogy ez a Levandor ott volt és látta az egészet. A végén a sivítószörny nekem egy kicsit röhejes volt. Verhetetlen észbajnok démonok voltak ezek a Kyrialá-ék!
Szerintem te még mindig egy kis gyűrűk ura lángban élsz ezért is süt le a műről egyből, hogy eléggé amatőr próbálkozás!
25% azért, mert az pont negyedde a száznak:))))))