Eye @ 2004.03.07. 08:26
A vesszők használatát értelmezhetőség indokán pártolom.

Az ékezetekkel vagy azok hianyaval semmi gondom.
@ 2003.07.16. 14:48
micsoda hüjeség:)
Witchblade @ 2003.07.08. 10:30
Jó jó, azért ne öljünk le mindenkit egy pár helyesírási hibáért. Az viszont jogosan elvárható (szerintem) hogy egy hozzászólás ne hemzsegjen a hibáktól, elvégre nem egy-két évig tanultunk (tanulunk) magyarul. Velem is jópárszor megtörténik, hogy utólag javítok bele a hozzászólásomba (mondjuk nálam legtöbbször a "jobb kéz megelőzi a balt" eset fordul elő amiből ilyenek születnek : ynugi :)

Chaos, most kicsit szenyózok, ha nem sértődsz meg érte: Ha már az intellektust emlegeted itt, akkor írd két l-el ;)))

Ami pedig az ékezetek mellőzését illeti: könyörgöm ezt azért nézzük el fórumtársainknak! Anno sokat IRC-ztem (úgy 97 környékén) és akkor kifejezetten rossz volt, ha valaki használta az ékezeteket. Nekem sem volt könnyű visszaállnom az ékezetek használatára. Ha nem egyértelmű valamelyik ékezetétől megfosztott szó, akkor senki sem hal bele, ha rákérdez. Maximum bekerül egy-két repülő ékezet is.

Aki pedig linux alól netezik, főleg ha a használt linux verzió nem támogatja a magyar kódlapot akkor, tényleg nem sok mindent tud tenni az ékezetek pótlására.
VIC @ 2003.07.07. 19:45
Őszintén örülök ennek a felhívásnak! Már régóta szükség lett volna ilyesmire. Ezek szerint végre megérett erre is az idő.
Ghosty @ 2003.07.03. 13:54
Nem ertem en ezt az egeszet, a hozzaszolasok ugyis olyanok lesznek, amilyenek, BePe se irta a hozzaszolasat elotte Notepadba, nem csavarta helyre a kicsavart szorendjet, oszt megis mindenki kapasbol megertette.

Viszont a cikkeket igazan illene rendesen irni, igaz, nem csak az iroknak, hanem mondjuk valami szerkeszto-felesegnek sem artana beleturkalnia. Oke, ertem en, hogy erre meg nincs energia, de akkor minek ez a felhajtas?
@ 2003.07.02. 21:54
Hi all!

Olman: Köszi, ez, tudom, nekem szólt... (Ja, ha már helyesírás, ebben volt hiba az előbb? Nacsak mert szerintem semmi)
Amúgy tudtam, csak pollllyénkodni akartam... Dehát ez már nem megy nekem :)

Na jóvan. Vita lezárva? Írjunk helyesebben, nomeg fogalmazzunk, olvassuk át a cuccot... Ha mi nem értjük, akkor más sem fogja. Én be fogom tartani, eddig is megtettem. Na jó, mentem alucikálni...
Legyetek ROSSZAK!!!

Jó éjt! C00L
Alyr_Arkhon @ 2003.07.02. 13:53
BlackOrc: A fórumszabályzat kezeli az offolás kérdését, ha ilyennel találkozol, akkkor használd a "moderátort ide" funkciót. :)
BlackOrc @ 2003.07.02. 08:12
Eh, már megint nem vagyok képben... Az általam látogatott Topic-okban alig van gázos hozzászólás, a meglévő néhány is csak amiatt, mert a csóka 6 sör után vagy hajnali 3-kor érzett olthatatlan vágyat írogatni, és néha elnézést is kér utólag. Nyilván szerencsém van. Ha azonban a Topic-ok többi részében ez tényleg gond, akkor ez elkeserítő hír...

Viszont ami sokkal bosszantóbb a helyesírási hibáknál, az a szinte folyamatos off-topic-olás. Én inkább olvasok néhány j/ly cserélt szót, de legalább az adott topic-ba tartozzon! Szerintem ez is megér egy külön vitát.

Egyébként arra nem gondolt senki, hogy a nagy nem-helyes írók még csak 5 muszkve 7 évesek, és még nem tudnak helyesen írni? (erre ne reagáljatok... vicc vót)

Hát, akkor helyesírásra fel!!!
Awenhai @ 2003.07.02. 03:57
Engem is zavar az, hogy néha nehezen követhető az, amit a fórumozók beírnak... Egyesek ugyanis minden tagolás nélkül írják be a mondanivalójukat, amit aztán nagyon nehéz értelmezni...
Azt pedig én nem tartom elfogadható indoknak, hogy nincs valakinek sok ideje, mert szünetben ír, és hasonlók... Olyankor dönteni kell, hogy hozzászól-e, vagy inkább később reagál, amikor több ideje lesz. Ezt én is megteszem sokszor, és nem írok be a fórumra, ha nincs időm ellenőrizni. (Most is jót tett, hogy átolvastam... :) )
Selion @ 2003.07.01. 21:23
Ezt már tényleg csak a poén kedvéért:

Idézet BePétől:
mi most nem a kakan keressuk a csomot, hanem probaljuk kicsit felhivni az alapossagra es odafigyelesre az emberek figyelmet.

Kakán vagy kákán? :)

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA:
A MAGYAR HELYESÍRÁS SZABÁLYAI
(letölthető verzió:
http://www.elveszettvilag.hu/downloads/helyesiras.zip

A helyesírási útmutató Windows help formátumban. ;) Használjátok egészséggel!