@ 2003.07.18. 18:21
Vismaior: lehet, hogy nincs is valójában színjáték, szoktam néha hülyeségeket beszélni, de hát ki nem.
Egyébként nem lesz vicces a változás, csak a hangulaton fog változtatni.
Lehet, hogy tényleg nagyon érződik rajta King, de sajnos ez egy olyan nyűg, amitől valószínűleg nem fogok egyhamar megszabadulni. Hiába, az olvasásá káros :pirul:
Na pá!
VisMaior @ 2003.07.17. 18:22
Szervusztok.

Gregory (még mindig hosszú a neved, tesó): milyen színjátékról beszélsz, koma? Nem is értem... :pirul:
Így, h mondod, h ez egy ciklus része, már értem, mért érzed benne Fable-t. A másik írást várom szeretettel.
De emilben az eredetit küldd el, légyszi, annál nagyobbat fogok kacagni a cenzúrázott verzión.
Stílusod egyébként van, méghozzá nem is rossz. Ami miatt én kiforratlannak tartom, az annyi, hogy még nem tökéletesen felismerhető, és még túlságosan felismerhetők benne mások. King stílusa és szerkesztésmódja, stb. Ismétlem, ez nem gáz, mert az alapjai jók - és egy év alatt nem is változik a stílus, plána az írásbeli, láthatóan. Az lassú folyamat.

De nem akarom itt eljátszani a nagy büdös bölcs mentort - várom a másik (és a többi) írást, ehhez meg még egyszer gratu.

Agyő

Én
@ 2003.07.16. 20:01
Vismajor: valahogy mindig elmosolyodom, mikor olvasom a kommentjeidet. A színjáték az, ami mosolyogtat, nem pedig amit írsz, mert azon gondolkodni szoktam.
Egyébként Fable tényleg nem nagyon lelhető fel benne, csak mint stíluselem és mivel ez egy novellaciklus része, nem igazán tudok egyedülálló darabként gondolni rá, nézd el ezt nekem. Egyébként tervbe van véve az egész ciklus jelen helyen való megjelentése, csak először még be kéne fejezni :pirul: vagy átléptetni könyv státuszba, ha még érzek benne erőt. Mellesleg ez úgy a közepén van, de mind1. A következő rész 23-án jön. Sajnos némi átalakításon esett át, amit szintén sajnos nem én végeztem el, de remélem nem fog csorbát szenvedni. Egyébként az átalakításra "a kiskorúak és szüleik érdekében" volt szükség. Ez van.
A stílusom lehet, hogy kiforratlan, egy röpke év alatt ez szerintem nem is nagy csoda, de legalább van (ezek szerint). Viszont sajnálatos is egyben, ugyanis nem mutat nagy hajlandóságot a változásra.
A másik novella címe Egy hideg nap a pokolban, és az Ellenséges terület c. film átdolgozása/továbbgondolása. Majd elküldöm emilben.
További jó napot mindenkinek, még találkoznuk.
VisMaior @ 2003.07.16. 19:32
Szervusztok.

Hm-hm. Mit is írhatnék, mit is írhatnék? Az írás valóban szórakoztató, kellemesen komor, sötét. Bár én a magam részéről Fable-t nem igazán leltem benne. Tudom, hogy elsősorban egyes stilisztikai elemekben fedezhető fel, de engem semmi nem emlékeztetett rá.
Ezzel együtt maga az írás remek, élvezetes, még ha a stílus az én szájízemnek kissé kiforratlan is. Mindenesetre Gregory (túl hosszú a neved, főnök), azt a "másik hasonló szertesztésű" írásodat, amit Gaark-nak ajánlasz, magam is szívesen elolvasnám. Vagy már olvastam? Melyik volna az?
@ 2003.07.15. 21:40
Örülök, hogy megértettél, egyébként tényleg jó az írás.
@ 2003.07.15. 20:15
Hmmm... Értem. Elgondolkodtattál egyébként, mert az a mondatrész nem volt benne az eredeti verzióban, csak utána tettem hozzá. Igazság szerint nem is tudom eldönteni, hogy nélküle jobb, vagy vele, meg most már úgyis mindegy :pirul:
@ 2003.07.15. 17:22
kérésed jogos, de nem tudom igazán meg magyarázni. Csak úgy éreztem túl terjengős, nem tudok tárgyilagosabban fogalmazni, ez csak szubjektív vélemény.

Szerintem az "azzal a trükkel, amit minden szabaduló művésznek kötelező, tolvajoknak pedig ajánlott elsajátítani: a " rész nélkül jobb lenne a mondat.
@ 2003.07.15. 10:37
De Archenemy, ott voltam, amiből látszik, hogy nem tudhatod, milyen meberek írkálnak különböző dolgokat szabadidejükben. Közöttetek járunk :pirul: De mint már említettem, ez eléggé off-topic.
DagnirGlaurunga: megköszönném, ha elmagyarázánád kicsit jobban, mi miért nem illett bele, szeretném tudni. Persze szokták mondani mások is, hogy néha vannak részek, amik nem illenek bele az írásaimba, csak általában nem tudják megmondani miért. Meg erre pl. még nem is mondták.
Archenemy @ 2003.07.14. 18:22
Hmm, hmm, csak nem Hegyalján a Rakamaz kempingben tetszett lenni? :pirul:
@ 2003.07.13. 21:22
Nagyon tetszett, bár voltak benne mondatok, melyek szerintem nem illettek oda. ("Már az elején próbálkozott azzal a trükkel, amit minden szabaduló művésznek kötelező, tolvajoknak pedig ajánlott elsajátítani: a bal nagyujja kiakasztásával.")
A bevezetés nagyszerű.