@ 2004.06.11. 09:41
A tábla létezik!
Mindennap látom reggel a kocsiból és már nagyon idegesít, hogy nem tudom ki és miért...
@ 2003.08.29. 16:01
Sziasztok!

Ha még valaki olvassa ezt, köszönöm minden hozzászólónak a véleményét. A kritikák nagy részével egyet is értek. A demiurgosz-t tényleg elb...tam, végig rosszul írtam: nincs mentség. Szekundum: direkt használtam régies / latinos formát, szerintem ez (is) az írói szabadság része. Csakúgy, mint a párbeszédek: szándékosan patetikusak kissé / nagyon, hiszen a történet egy természetfeletti és gigantikus háború része. Utószó: talán álszerénység, vagy ilyesmi van a sorokban, esetleg ez lehet zavaró. Valóban jobban kellett volna foglmaznom. Az angyalokról, vagy a novella világnézetéről pedig nem érdemes vitázni: "De gestibus non est disputandum", ahogy azt a művelt szlovák mondja. Egyébként gnosztikus tanok lettek csökevényes formában beleszőve a történetbe. Nem antiklerikális, csak nem keresztény.

Még annyit, hogy valóban örülök, és szívet melengető érzés, hogy ennyien vették a fáradságot, és végigolvasták, sőt véleményezték is az írásomat! Köszönöm!
J.A.
@ 2003.08.28. 00:59
Nem rossz, nem rossz!
Írjál még. Nekem tetszenek azok a témák, amik egy megszokott történetet új nézőpontból dolgoznak fel. A kidolgozással valószínűleg sokat foglalkoztál. Ez látszik.
Nekem csak pár apróság nem tetszett (pl.: secundum szó használata), de nem lehet mindenkinek megfelelni.
Az utószóról: Ha tényleg létezik a tábla és tényleg az indította el benned a novellát, akkor tényleg kell. A köszönetnyilvánítás és tiszteletadás nem sablon, hanem szociális viselkedési forma.
@ 2003.08.27. 12:32
"Angel, I can't see your wings!"
Sajnos ez a helyzet. Mert hiába írsz erről a rendről, hogy végül mester lett Tamásból stb. stb., ez így nem lezárás! A tetejében még esélyt sem adsz továbbgondolni a dolgokat, tehát egy nyitott befejezés marad. Különben az utószó jó, szerintem kellett.
És egy kis útravaló: olvasgasd a Bibliát!
Hanna @ 2003.08.27. 07:10
Idő hiányában csak egyvalamire szertném felhívni a figyelmet: párbeszéd. Olvasd végig CSAK a párbeszédet! Nem hangzik egy kicsit mesterkéltnek, hamisnak, patetikusnak?
Vagy nagyon?
pookah @ 2003.08.26. 14:20
Helyenként erôsek és határozottak a mondatok, szinte csengenek - azért, hogy a következô szájbarágós sorok elrontsák a megteremtett hangulatot.
Lehetett volna nagyon ütôs novella, a stílusegyenetlenségek és nyíltan felbukkanó klisék miatt nem az.
Demiurgosz. Rózsakeresztesek pedig léteznek (Magyarországon is).
Raffy4 @ 2003.08.24. 19:03
Angyalok. Azt hiszem itt az ideje, hogy erről én is kifejtsem majd a véleményem - persze mindenki úgy látja, ahogyan neki a legszimpatikusabb. Azért egy alapos bibliaismeret, egy dogmatika-tankönyv átlapozása nem ártott volna. Azért csak így tovább. Minél több a befektetett munka, annál több a mgetérülés.
@ 2003.08.24. 13:39
Tetszett az írás, csak az utószó nem egészen oda való....
Az a hat szó lehet, hogy segítség volt, azonban az a "néhány oldalt" csak te írtad nem? :aboci:
Szerintem nem kell(ene) ekkora jelentőséget tuladonítani neki...
Csak így tovább, remélem még jó néhány oldalt olvashatok tőled...
Filologus @ 2003.08.24. 10:41
NAgyon szép, nagyon érdekes. VAlamnint egyet nem értve az előttem szólokkal nekem tetszett a utószó, még ha egyesek túlságosan is "klisé-szerünek" tartják nekem tetszett.
Stuwef @ 2003.08.23. 17:48
Nekem nagyon jol esett olvasni, semmi hibat nem kaptam benne. Nagyon eros mu, lehetett munka vele. Tiszteletem az ironak!
Stuwef

bvencel@yahoo.com