Spade @ 2003.11.03. 11:56
Igi helyett még egyszer:

""Amaselo
A lendítette nem azt jelenti itt, hogy elhajította, hanem hogy arra lendült a keze. :)
De jogos lehet a probléma. Félreérthető volt. "


Üdv:

Spade
@ 2003.11.01. 00:51
Bocsi. Ez még mindig zavaros. De amúgy jó volt.

Védekezésként a pengét a holtidéző vélt helye felé lendítette. Nem lepte meg, hogy az élőhalott már nem volt sehol. Elméjét elöntötte a vereség lehetőségének keserű gondolata. A pillanat töredékrésze alatt pillantott körbe, de a holtidéző nyomtalanul eltűnt. Ösztönétől vezérelve oldalra kapta a fejét. Az egyetlen dolog, amit látott, a felé száguldó fekete test volt, amely a következő pillanatban maga alá gyűrte és a földre kényszerítette.
A csattanó állkapcsok csak néhány hajszálnyival vétették el a torkát, mikor pengéjével a rárontó élőholt oldalába döfött. Egy karmos kéz mélyen a bal vállába mart, öt tátongó, vérpatakot szülő sebet hagyva maga után. A penge másodszor is döfött, de a kéz még mindig szorosan markolta a vállát
Spade @ 2003.10.31. 09:31
Sziasztok!

Iginek gondjai vannak az internet elérésével ezért szúrogatom be én az üzeneteit:

Spade

""Ameselo
Igen egyszerű, bár lehet, hogy ez az egy mondat elveszett a szövegben. :) De itt a válasz:
"A bukfenc végpontján a Vadász ujjai ráfonódtak kardja markolatára, ám mozdulata nem tört meg, a fordulat lendületét kihasználva épp akkor emelkedett fel, mikor elõzõ támadója elrugaszkodott a faltól..."
Igi "
@ 2003.10.31. 06:51
Egy megjegyzés: Ha eldobta az elf az egytlen tőrét, akkor hogyan tudta azt az élőholtba szúrni?? Hogy került vissza hozzá??
@ 2003.10.30. 15:05
Üdv!

Nekem ahogy olvastam, régi emlékeket idézett. Nem tudom mióta,vagy fantasy hívő? A "korai idők" hangulatát idézte fel bennem. Lehet, hogy ezzel egyedül vagyok, de szerintem, olyan volt mint az első M.A.G.U.S. novellák, regények. Ígéretes.
Spade @ 2003.10.30. 09:48
Sziasztok!
A fenti kis szösszenetet jómagam követtem el egy ősrégi novellára alapozva, melyet Tamás követett el évekkel ezelőtt.
Nagyon fontosnak tartom megjegyezni - mivel ez nem került feltüntetésre, annak ellenére, hogy megkértem erre BePét -, hogy ez Távoli Világok novella. Éspedig a korábban már felkerül Örökség c novela más szemszögből - méghozzá az elf, a Vadász szemszögéből való bemutatása.
Szándékunkban áll máskor is elkövetni ilyet, tehát lesznek novellák, melyek egy korábbi történetet karol fel egy másik szereplő szemszögéből bemutatva azt.

Először is szeretném megköszönni a kritika pozitív részét, s mivel ez volt az első novellám, a kritika negatív részét is figyelembe véve, tanulva abból, építem majd fel a következő novellám történetét.
Azonban.... Szintén idekivánkozik, hogy maga a novella valójában - azon kívül, hogy Erdalian egy apró szegletét kívánja bemutatni - egy hamarosan ismertetésre kerülő rend bemutatására készült. Amolyan kedvcsinálóként.
A szándékom nem a jó és a rossz örökös harcának megírása volt, aki majd elolvassa a főszereplő elf rendjének leírását, látni fogja, hogy ebben az esetben egyáltalán nem egyértelmű, ki rossz. Nálam egyébként sem létezik ez a két fogalom így különválva.
Az azonban nem igaz, hog ez szerepjátékos novella lenne. Egyáltalán nem egy lejátszott kaland alapján készült és nem is a cselekmény itt a lényeg, hanem a dialógusok és a mögöttük megbúvó gondolatok, az azokból megszülető kérdések, melyeken a novella végén a Vadász örlődik.

Köszönöm mindannyiótok véleményét, mindezt figyelembe véve írom majd meg a következő novellám, mely majd Erdalian múltjába, a Második Szakadás előtti időkbe, a Zhintari Smaragdbirodalom fénykorába teszi a cselekményt. A birodalomról bővebben Ian Russel A Császár és a Mágus c regényében olvashattatok.

Igi
Calien @ 2003.10.29. 14:27
Üdv!
Asablon dologhoz annyit, hogy már nem is tudom mi nem számít annak. És attól, hogy adott valami, még ki lehet hozni valami jót. PL: a jó-rossz harcot már annyira sablonnak nevezik, hogy már senki se akar hallani róla. Miért ne lehetne olyat írni róla, ami érdekes lehet.
Julien @ 2003.10.29. 10:32
Fogyasztható kis novella, ugyanakkor különlegesség valóban nincs benne.
A story tényleg nem egy döbbenet, azonban unalmasnak sem nevezném.
Igazi iparosmunka! Hajrá!
HalfDemon @ 2003.10.28. 20:12
A iras mint olyan tetszett. Nem bantam meg hogy elolvastam, de semmi tobb. A story picit sablon, a karakterek is. Mindettol eltekintve egy jo otlettel a iro sokra viheti.
Raffy4 @ 2003.10.28. 06:13
Szerepjátékos novella: az író játszott, aztán megörökítette az örökkévalóságnak. Vagy nem így van? ha nem így van, miért volt szükség erre a sablonosságra?
Unalmas. Ez csak annak élvezhető, aki részt vett benne, az olvasónak nem.
Jópont: helyesírás (hála a Word-nek?) rendben van, mondatszerkesztés rendben van. Egy nagy adag fantáziával egyszer még egy jó novellát is sikeredhet összehozni.