Arlen @ 2007.11.01. 22:13
szerintem ez egy jó könyv. persze vannak benne fura részek de meik könyvben niuncsenek... nekem nagyon tetszett
@ 2004.03.18. 16:12
Jó volt. Aki mást mond, bújjon el.
Rozsi @ 2004.01.30. 10:25
A legnagyobb gond az, hogy sose az ír könyvet akinek jó ötlete van vagy tehetséges, hanem akinek lehetősége van rá.(pl.:ismerőse)
Tehát nem az író a hibás a könyv miatt.
@ 2003.12.09. 12:34
Nos azért az itt leírt véleményekbe igenis bele lehet kötni. Amit valaki a borítóról hozott fel az egyszerűen röhejes. A Vas idejének gyengébb a borítója... Hát na és akkor mi van?
Azt mondod O'Connor már letett valamit az asztalra? Ez tényleg így van. A Hollóidők tényleg az egyik kedvencem a MAGUS regények közül, de azért abban is van bőven irreális dolog. Az arénában kész faji találkozó zajlott (mit keresett ennyire északon egy khál, mert, hogy nem toronból jött az biztos!). Valamint engem igencsak zavartak a halmozódó legek: a lkegnyagyobb sámán, a legnagyobb próféta, a legnagyobb káoszmágus stb... Meg az elf a röpke 7000 évével, hogy tud az még kardot fogni. De nem azért írok, hogy a Hollóidőket kritizáljam, az más fórum. arra akarok kilyukadni, hogy ha a boritó miatt reklamáló illető ír egy könyvet, amibe sehol nem lehet belekötni, ami valóban tökéletes, akkor majd kap egy tökéletes könyvborítót.
Nem vagyok én kritikus, csak egy rajongó, de igenis szeretem D'mohlen műveit! Nem állítom, hogy a Homokszem cupán a kedvencem lenne, de szerintem akkor is jó...
És az utolsó bekezdés (a macskával) szerintem már önmagában is mindenképp megérne egy misét!
krisko @ 2003.12.07. 22:28
Amúgy lehtne esetleg találkozni az írónővel?
Elbeszélgetnék vele szívesen!!!
krisko @ 2003.12.07. 22:26
Nem szeretném egy kezdő(?)író kedvét elvenni!!!(De lehet hogy érdemes lenne?)
Volt már több olyan könyv, mellyel nem boldogultam elsőre. De ez-szerény véleményem szerint-mindent überel!
Iszonytató sztori, jellegtelen főhős!!!
gojo @ 2003.12.04. 20:08
számból vetted ki a szót!!!!!!! ez a könyv tényleg igen sz**********************. ezért igen kár volt ennyi pénzt kiadni.
kedvenc jelenetem amikor a gorviki paraszt felismeri a dobótőrből, hogy az egy anath- akhan fegyver?!?!?!?!?!?!
ja és a könyv végén azt lehet olvasni, hogy "még az anath-akhan is szerepelni fog...", hát tényleg szerepelt. bár lehet, hogy a gorviki paraszt tévedett és az nem is anath akhan volt, na akkor meg nem is szerepeltek benne!!!!!?!!!!
ha mondjuk én akarok elmesélni egy ilyen behatoló jelenetet a csapatomnak akivel játsunk, mint ami a könyv elején van, hát asszem kiröhögnének és nem lenne hosszú a kaland!!!!!!
Ghosty @ 2003.12.02. 08:52
celsior: teljes mertekben felreertheto voltal. Vagy nemtom. :-) Mindenesetre en most total nem tudom, mit akartal mondani a multkor nekem.
kismano @ 2003.12.01. 23:40
pepe71:
"Lehetne megfelelőbb hangvételben írni kritikát, hozzászólást, megtisztelve legalább az írók munkáját -itt nem csak Aalish D’mohlen-rõl van szó- hogy megpróbálnak minket szórakoztatni."

Már megbocsásson kedveském... de 1490 HUF-ért nem csak arra vásároltam licenszjogot, hogy elolvassam a könyvet, hanem arra is, hogy véleményt mondjak róla... :D

És a kritika nem volt sem alpári, sem vérfikázós...

Az igazság néha fáj...

Tiszteletem.
@ 2003.12.01. 21:23
Hmmm... Én ezek szerint perverz vagyok. Nekem ugyanis alapvetően tetszett a könyv. Igaz a stílusa "kicsit" elüt a szokásos MAGUS regényekétől, de azért nem tartom annyira rossznak, mint a tisztelt kritikus, és a hozzászólók. A HCS nem a legjobb könyv, ezt én is és maga az írónő is elismeri akit van szerencsém személyes jó barátomnak nevezni, de ez előtt a könyv előtt és után is olvastam sokkal silányabb MAGUS regényt, novellát. A kritika, hogy jogos-e nem tisztem eldönteni, ízlések és pofonok. A stílus viszont szerintem eléggé lehangoló. Lehetne megfelelőbb hangvételben írni kritikát, hozzászólást, megtisztelve legalább az írók munkáját -itt nem csak Aalish D’mohlen-ről van szó- hogy megpróbálnak minket szórakoztatni.
Egyébként azt hiszem ez egy lerágott csont, a könyv megjelenésekor már kitárgyalták, nem is értem miért kellett újra elővenni.