Attila @ 2003.12.03. 11:50
A második kiadású alapkönyv külalakra szvsz korrekt. A borító nekem bejövősebb. A szerkesztés összhatásán sajna látszik, hogy kezdők csinálták, nincsenek benne színes képek, kincskártyák, az új képek egy része gyér, egy része pofás, de a mangoid hatás nem mindenkinek tetszik. (Nekem jobban bejöttek a diszciplina képek, mint az első kiadásnál.)

Illusztrációkban inkább a többi könyvük, ami tényleg rossz...
whoisnot @ 2003.12.03. 11:19
Attila, te melyiket használod? Gyanítom a kettest... Külalakra milyen az a könyv?
Attila @ 2003.12.03. 10:23
Nem új rendszere van, hanem a második kiadás. Ez az első javított változata, ki lettek pofozva a problémás képességek, meg az első kiadás rencerével kapcsolatos többi probléma nagy része is. Ezzel együtt az új cuccok használhatóak az első kiadású könyvvel is.

Plusz az ED2 és ED2Companion 99%-ban kiváltja az ED, EDCompanion, Magic és Arcane Mysteries könyvek tartalmát.
@ 2003.12.02. 22:32
Örülök, hogy végre ismét történik valami az Earthdawn ügyében. Ám - csatlakozva az előttem szólókhoz, - annak már kevésbé, hogy az új kiadványok a cikk alapján számomra nem tűnnek túl értékesnek. Az alapkönyv / Companion / Fajok könyvei látványvilágának sajátosságait is hiányolom a borítókról. Azért nyomon követem a kiadókat a későbbiekben, hátha kirukkolnak valami maradandóbbal is - elvégre a remény hal meg utoljára...
Egyébként - nem értettem teljesen - új rendszere van?
Farkas @ 2003.12.02. 15:27
Nem is tudtam, hogy az Earthdawnnal a FASA-féle történet vége után is foglalkoztak kiadási szinten. No persze, ha annyira érdekelt volna a dolog... Szar ügy, ha a csapatból csak neked van motivációd angol nyelvü könyveket bogarászni. :D
Attila @ 2003.12.02. 13:21
Az Earthdawn-levlista már 94 óta üzemel, örökös és elpusztíthatatlan... :D

Amúgy ja, világ-ügyileg voltak mellényúlások. A Barsaive at War borzalmas volt, bár ez részben még a FASA sara is...

Amúgy ihol még egy interjú a Red Brick-es csókákkal:

http://194.200.166.50/mattw/rbinterview.asp
whoisnot @ 2003.12.02. 13:01
Attila: Még _mindig_ megy az ED levlista? Jeez, azt hittem, már rég abbamaradt... (igaz, ha van LRG, van levlista is). Rég fent vannak a Red Brick-es arcok? Mert akkor lehet, h. még én is beszéltem velük (mint ahogy veled is). :D

Az jó, ha szabályokban ott vannak, de szerintem a világ alapvetően fontosabb. Az ED már a FASA-s rendszerrel is elég stabilan működött (voltak kisebb-nagyobb bakik, persze), de / ezért én azon a téren nem annyira lelkesedem a kvalitás iránt - főleg, ha hiány van a másik oldalon.
Attila @ 2003.12.02. 11:39
Whoisnot:

Az LRG-vel szvsz az a baj, hogy az írás részéhez nem értenek annyira, szabályügyileg ott vannak a szeren - az ED2 és Companion2 nagyon jók lettek szvsz. De az írói kvalitások sajna...

A Red Brick pár prominens arcát ismerem az ED levlistáról, kellemes csókák, de tőlük se láttam semmit. A pletyka szerint felvették a kapcsolatot pár régebbi íróval - pl Robin Laws -, ha ők is besegítenek, akkor talán lehet a dologból valami. Vagy nem. Asszem még legalább fél év, amíg kijönnek valamivel.
whoisnot @ 2003.12.02. 11:06
A cikk szerintem igen érdekes, és jól jött, mert épp feltámadt bennem újra az ED iránt a kíváncsiság - a cikkben írtak viszont... hm.

Számomra az ED hivatalos pályafutása a FASA "kilépésével" véget ért - az LRG termékei kezdettől fogva lelkes fan-anyagnak látszanak csak, minden "official" plecsni ellenére (nem is vettem meg egyet sem, elég volt kritikákat stb olvasni, belenézni boltban).

Meglátjuk, mit tud ez az új csapat... Hátha.

Off-topic: miért nem lehet kikapcsolni, üresbe tenni az "értékelés" mezőt? Nem szeretem.