celsior @ 2003.12.30. 23:20
...hallo,

"megjelent nemrég egy crantai helyszíneket , földrajzot, domborzatot ábrázoló térkép.
Felhasználható-e a novella írásakor "

...arra gondolsz, amely Timba Calowyn-térképével egy honlapon látható, alig valamivel igényesebb és megalapozottabb kivitelben?

(Tongoria hosszú o-val, Arses szövetség.... már Anuriánál is rezgett a léc /latinszakosok előnyben/ de angolul csak többen tudnak -vagy ez afféle Freudi kiszólás volt?).

To make a long story short: a térkép készítóje már évekkel ezelőtt sem volt képes Ynevvel kapcsolatos kérdésekre kétszer ugyanazt válaszolni - amikor ezt szóvá tettem, ellenben el lettem küldve Boomenhez, Renierhez, GA-hoz.
Neked is ezt javaslom.
Cranta jelenleg leginkább Boomen kezében formálódik - és nem így.

cels.

PS:
1. ha kérdésed van, érdemes a már említett fórumokon feltenni.
2. Jövő év infoköteggel nyit. Crantáról is.
@ 2003.12.30. 07:56
Egy kérdésem lenne : megjelent nemrég egy crantai helyszíneket , földrajzot, domborzatot ábrázoló térkép.
Felhasználható-e a novella írásakor ?
celsior @ 2003.12.29. 22:13
...hallo,

A megkötött fantáziáról és a Pentádról, amely nem Toron:

A Pentád szíve, az Elveszettek Kapuja _négy_ Kort ölel fel.

Negyedkor vége - az építés. Csak Cranta.

Ötödkor - Kyria uralkodik, a Crantai Háló nagy részét elpusztítják.

Hatodkor - az első jele annak, hogy a kyrek sejteni kezdik, mire is jó az Elveszettek kapuja.
(mellesleg: még az építői sem tudták pontosan, miféle épületszörnyet hoztak létre) A Lunír Légió megveti a lábát.

Hetedkor - Megjelenik (és el is tűnik) a Pentád nevű városszövetség.

Az Elveszettek Kapujáról:
- leírt tény, hogy kb. minden ötvenedik karavánt elnyeli - és kb. ugyanilyen gyakran elő is hajít valami másik világbéli szerzetet.
- Eronéba nyílik (mikor még működik)- kitárva az ablakot a Déli Kereskedőheregségekre is, ha valaikit ez érdekel.
- és ha tudná valaki kezelni, idő- és dimenziókapuként is működhet(ne). Kb. egy százéves, agyonhasznált, sosem szervizelt repülőgép megbízhatóságával.

S akkor még az Istenek Völgyéről nem is szóltunk.

Nem kell ehhez okvetlenül Toron, ugye?

cels.
kamykaze @ 2003.12.29. 14:50
Vincu:

nagyon konkret amit mondasz!!
errol a Toron es tsa cegrol annyi bort lehuztak mar... megjegyzem rengeteg jo bort is :cool: de epp ideje hogy az altalad emlitett dolgok is eloterbe keruljenek!
es orulok, hogy ezzel a velemennyel nem csak en vagyok igy...

udv:
Kamykaze
Morsat @ 2003.12.23. 00:10
Üdv!

Én csak annyit tennék hozzá, hogy értem és látom, hogy a fejlesztők miért akarják a általában a Pentádot, Toront és a hasonló (már kidolgozott államokat) újfent regénybe csábítani. Szvsz azért, mert ezek az államok, az ezekben játszódó regények/kalandok feelingje az, ami igazán a Mágusra de legfőképpen Ynevre utal. Persze én is imádom a törpéket és az elfeket stb. de azok nem igazán Yneviek. Én mindig is úgy éreztem, hogy ezeket a fajokat a Mágus megalkotásakor csak azért rakták be Ynev földjére, hogy az ős-AD&D-zőket is át lehessen csábítani... Nos ezzel akkor nem is volt baj, csk mára még jobbna nem-odaillők lettek.
DE...
Ettől függetlenül, ha már ott vannak, akkor én is szívesebben olvasnék róluk vagy a dzsadokról vagy bárkiről csak ne a már tövig-lerágott államokról. Annyi ismeretlen helye van Ynevnek, hogy minden kiadott könyvre jutna egy...
DE...
Mindezen vágyaimtól függetlenül továbbra is hangsúlyozom, hogy Ynev NEM a törpékről és elfekről szól, hanem igenis Toronról és társairól, hiszen ez már nem egy hős-fantasy, hanem egy reneszánsz-világ!

Na ennyi.
@ 2003.12.22. 11:41
Egy kérdésem lenne: HA teljesen kezdő vagyok, még soha nem írtam egy épp-kéz-láb novellát sem, de jó ötleteim vannak, akkor érdemes belelvágnom, vagy ez annál komolyabb megmérettetés, minthogy ilyan teljesen kezdő dolgokat irogassak?
wyquin @ 2003.12.20. 06:32
Hmm, hiába, hajnal van :-).
Szóval, "nem egyik", az persze "nem egyezik"-nek olvasandó :-)
wyquin @ 2003.12.20. 06:29
Üdv Mindenkinek!

Freak

Hát tulajdonképpen arról ír mindenki, amiről akar :-). Csakcsupán arra az apróságra világítanék rá, hogy ebben az esetben bizonyára senki nem veszi majd zokon, ha a kiadó húszból tizenkilenc novellát dob vissza azzal, hogy a téma/koncepció nem egyik azzal, amit Gáspár András, Kornya Zsolt, Gáspár Péter, a fejlesztők és Celsior kitalált :-).
Ebből a szempontból sajnálatos módon Ynevnek rengeteg területe, témája és korszaka került kibontásra, akár megjelent, akár nem. Ha tehát valaki nem akar a puszta szerencsére hagyatkozni abban a kérdésben, hogy most vajon ezt mások kitalálták-e előttem, akkor kénytelen némi korlátozást elviselni :-).

Asmodeus

A tények nem ismerete és az összeesküvés elméletek gyártása együtt nem nyújt szerencsés végeredményt. :-) Mint látjuk :-).

Üdv: Wyquin
@ 2003.12.20. 04:54
Én szeretem a mágus világát, mitöbb szeretek írni.Szeretek MAGUS-t olvasni.(Annak ellenére, hogy igazat kell adnom Vincu-nak) Szivesen pályáznék. DE! Sajnos túl keveset olvastam a Pentádról. Sokkal jobban örülnék egy kötetlen MAGUS pályázatnak.
Alyr_Arkhon @ 2003.12.19. 20:46
Viharkeltő: A Summarium mintegy hat éve felülírta a Bestiárium ork képét. Későbbi Bestiárium nem volt a kezemben - a második kiadást se nagyon használtam - de ha egyszerűen átmásolták oda a régi bestis orkleírást, akkor az a szerkesztőket minősíti.