edem @ 2004.01.06. 08:21
Először is mindenkinek boldog új évet, kellemes ünnepeket, és legalább olyan kellemes hétköznapokat kívánok.
Pár hozzászólásra reagálnék...
The Angry One: Persze, nem mindenhol van így. Legalábbis minden szempontból... de azért nyugodtan gondolkozz el: abszolut semmi sem igaz rád? Van pl. egy nagyon jó ismerősöm, aki télleg jó fej, meg minden, mégis: azért nem ment rokonokat látogatni karácsonykor, mert sokba kerülne ajándékot venni. Pedig "egyébként" egy rendes, jóravaló ember...
Poison: De, van, amit szívesen adnék. De a lényeg épp ott volt, hogy nem azért vesznek ajándékot, mert szívesen adják, hanem mert valamit adni kell... (őszinte és mély tisztelet a kivételeknek!!!) És ráadásul én, ha tudom, egész évben "bombázom" az ismerőseimet ilyesmivel...
Starchaser: nem is azért írtam, hogy mindenki bólogasson, hogy "igen, sajnos így van!" és sajnálkozzon rajta, hanem, hogy aki tud, gondolkozzon el rajta, hátha tud valamin segíteni... És tizenix évvel ezelőtt nem volt giccs a fa. Mert akkor nem azért díszítettük, mert a drága dísznek fel kell kerülnie, még ha üti is a másik drága díszt... Emlékszem, még vékonyra vágott papírszalagokból füzért is csináltunk rá. Azért volt szép, mert mi csináltuk, és nem azért, mert telelógattuk mindennel, amit találtunk. Nem a díszek tették széppé, hanem a szertartás.

És még valami. Örülök, hogy ennyi felháborodott hang jött. Remélem, legalább ennyien vannak azok is, akik csak magukban mondták: "szerencsére nálunk nem így van".
Szaky2 @ 2004.01.05. 08:07
Aholy!
First: Boldog Buek-ot mindenkinek!
Second: Nagyon tetszett, hogy milyen sokan azzal védekeztek, hogy nekik milyen a Karácsony, mintha személyesen ők lennének megtámadva. Mások meg Edemet "sajnálták", hogy de sz..rossz, neked, ha ilyen Karácsonyod van. Pedig szerintem az az életérzés, ami Ed irományából lejött, azt nem a K-fa alatt lehet érezni, hanem: Plázákban, Tescókban, tévében, utcákon-tereken, a tömegről. Jó annak, akinek megadatik, hogy nem veszik észre ezt. De komolyan.
Szaky2
@ 2003.12.27. 05:50
Lehetne ez például egy naplórészlet.
Amit megfogalmazol, mintha éppen azt igazolná, hogy a lényeg megmaradt a karácsonyból. Hisz éppen a karácsony közeledése adott alkalmat arra, hogy elgondolkozz arról a valamiről, amit úgy hívunk, szeretet. Jelentésed nem annyira a karácsony helyzetéről szól, mint inkább általában napjaink helyzetéről egyféle megközelítésben. Nem feltétlenül látja, éli ezt meg mindenki így.
Finrod @ 2003.12.27. 01:47
Edem:

Tudod, hogy minden elismerésem a tiéd egyéb tevékenységeid miatt, de ez az írás.. nos:

1. hát most irodalmi szempontból nem nézzük, mert noha novella besorolású lett, de ez ugye egy pamflett akart lenni:
2. annak viszont gyenge, ui: egyrészt stílusa sajna kicsit közhelyes lett; másrészt nem igazán adsz a "rinyáláson" kívül sem tényfeltárást, sem lehetséges ebből kivezető "alternatívákat".
3. A téma azért sem szerencsés szvsz, mert pl. én, de ahogy olvastam Orastes is marhára jó hangulatban szoktuk tölteni a Szentestét, szóval aki még tényleg ünnepli, annak nem tud ez a cikk bármit is mondani, aki meg nem, az meg nem érti, vagy (ami sokkal valószínűbb is), még csak el sem olvassa ezt a cikket.

Szóval télleg, személyes oldaltól eltekintve ilyet inkább egy pohát forralt bor mellett, egy kricsmiben érdemes megbeszélni véleményem szerint.

Üdv:

Finrod
Lac @ 2003.12.26. 19:06
Loremaster:

Es az indoklas a "mahaha", mert akkor asszem nincs tobb kerdesem :cool:
@ 2003.12.26. 16:45
Lac: a válasz: nem. máháhá :cool:
Drone @ 2003.12.26. 12:17
Ehh...
Aki ezt teljesen komolyan gondolja vagy ugyanígy érez, azt csak sajnálni tudom. Nyugodtan vígasztalódjanak azzal, hogy csak Ők tudják mi is az az IGAZZY Karácsony, még ha az ünnepek alatt meg is pusztulnak bánatukban. Gratulálok!
stargazer @ 2003.12.25. 21:46
Szerintem nem lenne jó ötlet tovább kötekedni. Én nem megyek bele értelmetlen dolgokba. Hidd el ha látnám hogy megéri akkor belemennék de neked még meg kéne enni egy-két csokit hozzá.
@ 2003.12.25. 20:54
hm. én nem ezt érzem a Karácsonnyal kapcsolatban, de hát mindenki a maga módján látja a dolgokat. Nekem valami olyasmi jött le az írásból, hogy régen mindenki szerette egymást...ebben nem vagyok teljesen biztos.

az én karácsonyi hangulatom derítésképpen: http://cyberpunk.pardey.org/vu/blog2003dec/ld50-xmas-n.jpg
Abdul @ 2003.12.25. 16:06
<hosszú, nyakatekert köszönés Edemnek>

Azt kifelejtetted, hogy régebben a bocicsokinak is jobb volt az íze. :cool: