Marvin @ 2003.12.31. 01:00
Swifty: k***a humoros vagy, meg minden, de a poénkodásból bőven sok lett vóna egy post is.
Az írások meg feltehetően azért szerepelnek nem itt, mert a t. szerzők a saját oldalukra akarták őket felrakni. Talán meglepő, de nem lehet a világon minden a rpg.hu-n. Boldog új évet.
Swifty @ 2003.12.30. 23:31
és a 7 végtelen közé ezek után berakhatják Dan Cloutiert és David Aebischer-t
Amúgy ezek az írások nem fértek be az rpg.hu-ra, vagy miért kerültek amoda?
Swifty @ 2003.12.30. 23:27
ja, és Konovalchuk 2G, Cooke SH gólt lőt, és az a Keane csinált GWG-t, akit az Avalanche úgy rúgott ki, hogy a lába sem érte a földet.
Mondjuk védőről ment be a pakk, de azért ez akkor is jó poén.
és Aebischer 1. harmadbeli botos védése lett a week védése. juhé!
Swifty @ 2003.12.30. 23:25
hát ha már offolunk, akkor elmondanám, hogy a Vancouver Canucks remek meccsen győzött a Colorado Avs ellen.
@ 2003.12.30. 02:52
Balight: Míg ezek a szekták többnyire a 20. század kreálmányai (1-2 kivétellel) addíg a lavey féle sátánizmus alapjai sokkal de sokkal régebbiek annál. Ezek a szekták arra szolgálnak hogy elbolondítsák a szerencsétlen kisgyerekeket stb..stb a kemény hitpásztorok már írtak eleget ilyenekről. Ez elitélendő asszem ebben egyetértünk. Csak az a baj hogy a név -és az illető tudatlansága- miatt egybemossák az egészet. És szerintem joggal lehet kijelenteni hogy a kettő közül melyik a sátánizmus ha szó jelentését nézzük.
ja és "nyelvészkedés": Nem, nem várják el csak éppen itt derül ki hogy ki az aki elgondolkodott rajta, és ki az aki kapásból rávágta az ideológiája előítéleteit.
@ 2003.12.29. 16:44
Jahh, valamit kifelejtettem. A Matrix adaptációkért külön 90%.
whoisnot @ 2003.12.29. 12:28
Mintha kissé nehezen fognátok fel, hogy ez a cikk miről szól, nem? Vagy csak az nem esik le, hogy a vitátok nem ide tartozik? Menjetek át egy tetszés szerinti vallás-fórumra.

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=f&f=6
@ 2008.04.22. 21:26
"Akkor kérlek mond meg nekem őszintén szerinted kik azok a zigazi sátánisták? "

Pont ezt felejti el Req a Scythe.hu-n! Alapvetésnek veszi, hogy az igazi sátánisták ezek a Sátán Egyházá-nak tagjai. Kifejti ugyan, hogy csak róluk lesz szó - de nem azt mondja, hogy ez a weblap arról készűlt, hanem, hogy azok hülye tévhitek.

De mitől tévhitek? Mért kéne az átlag embernek ezen szó hallatán erre a LaVey féle csoportusulásra gondolni?

Szerintem ki akarnak sajátítani egy a megalapulásuknál sokkal régebbi szót, amihhez rengeteg jelentés, asszociáció társúlt az idők során - és elvárják, hogy az átlag ember nyelvészkedjen mielött értelmezi a magukra aggatott jelzőt....
Kecske @ 2003.12.29. 08:41
Már bocsesz, de én olyasmire is emlékszem, hogy a vallás nem egyenlő a kereszténységgel, és vannak ateista vallások is, mint pl a buddhizmus és az milyen tök jó, mert csak.
@ 2003.12.29. 01:37
Donkartacs: Hát ezt megmondtad... Szóval a zigazi sátánisták nem mutatkozhatnak a világ előtt? Akkor kérlek mond meg nekem őszintén szerinted kik azok a zigazi sátánisták? De ha már ott tartunk azt is megmondhatnád kik a zigazi keresztények hiszen a kereszténységnek is van egy csomó változata (római katolikus, református stb..). De tudod mit? Képzeld én olyanról is hallottam hogy csecsemőket áldoznak, vért szívnak, rpg.hu-t olvasnak... Igaz ezeknek lehet némi valóság alapja mert tény hogy vannak ilyen szekták, de azok a bibliai értelemben vett sátánban hisznek, tehát eleve elfogadják isten létezését, míg a Lavey féle írások -amiről a scythe is szól- eleve elutasítják azt, tagadják a létezését! Látom mindannyian rendesen belekötöttetek a névbe ahelyett hogy utánnanéztetek volna mit is jelent valójában a sátán szó! A köztudatban a sátán szóról mindenkinek a bukott angyal, a pokol királya, Bill bácsi jut eszébe, ami igaz is (talán az utolsó nem...de, mégis) de a szó eredeti jelentése:ellenfél, vádló, tagadó! És ez a legfőbb ok amiért ezt a nevet kapta (a polgárpukkasztás is helyes elvégre látszik is hogy a jelentés nem mindenkinek jut eszébe és elég jól megbotránkoztatja az embereket). Tehát a lényege az hogy elutasítsuk a dogmákat, ne hajtsunk fejet a szentnek, tökéletesnek kikiáltott dolgok előtt hanem saját tapasztalás útján, és a saját elveink, akaratunk szerint éljünk! Remélem mostmár a gyengébbeknek is tisztázódott a név jelentése. Egyébként maga a sátánizmus nem csak Lavey tanairól szól, ez létezett már előtte is, ő csak összegyűjtötte a részleteket, kibővítette, és megalapította ezt az egyházat aminek elég rendesen üzlet szaga van elvégre egy sátánistának nem kell csatlakoznia semmilyen csoporthoz hogy gyakorolja ezt a vallást -én inkább életfilozófiának nevezném-. Szóval magáról az egyházról ez a véleményem, a tanokról meg nem...
Kecske: ha te a buddhizmus alatt a jin-jang szimbólumot értetted akkor maradj is annyiban, mert ebből csak az lett megemlítve, és nem arra akart kitérni hogy a sátánizmus a buddhizmus egy válfaja hanem hogy nincs eredendően jó, és eredendően rossz, mindegyikben van a másikból. Ezt jelképezi a jin-jang! :)
Nah, remélem most mindenki boldog, én meg megyek embert áldozni :D