@ 2004.01.12. 14:33
szerintem annyira nagyon nem volt ez rossz, mint ahogy ezt sokan leírják. lehet, hogy az is benne van, hogy most olvastam valami vámpíros verset, hát az valami "csoda" volt, ezért hajlamosabb vagyok felértékelni bizonyos műveket :)
szóval valóban. Sokszor az volt az érzésem, hogy előre megadott szavak lettek véletlenszerűen egymás mögé pakolva. A gond az, hogy mire egy kép végére érek konkrétan elfáradok és nem sok kedvem marad azt értelmezni, de lehet, hogy ez az én hibám. Mégis azt kell, hogy mondjam, tetszettek benne dolgok. De lehet, hogy ez a vámpíros vers hatása :D
@ 2004.01.12. 12:02
Mivaaan? Amig az alkotó nem szólalt meg a hozzászólásokban, azt hittem valaki megszivatta az RPG.HU olvasótáborát, és már kezdtem vigyorogni a kaján ötleten, hogyan lehet összedobált szavakkal meghülyíteni arcokat, akik majd nekiállnak TÖBBSZÖRELEOLVASNI, meg ELEMEZGETNI, meg koncepciókat ráhúzni...
Aztán most meg bocsánatot kell kérjek, mert azt történt hogy komolyan lett gondolva, és ennek fényében csak azt tudom mondani;nem vagyok művész, nem én vagyok a vers írója, így nincs is mit megértsek.Adhat egy hangulatot (engem lehúzott...titeket?) de többre nem számíthatok, mert ez az Övé. Az alkotóé.
Mégvalami...olyan érzés rájönni,hogy tuskó vagy, mint mikor nézed a fashionTV-t és jókat kuncogsz a csoffadt nőkön lógó csiricsáré göncökön, épphogy hasra nem esnek a fityegő alkatrészeke...de a vihogásból egy nyakleves ébreszt, és a barátnőd szemrehányón mondja; bunkó...ez hájfesön, te ezt nem értheted!
Így is van...nem értem...de nem is kell értsem.Szerintem.
Szevasztok
@ 2004.01.11. 23:18
Először is nagyon örülök, hogy újból verset olvashattam ezen az oldalon. Magában a vers képei nagyon szépek voltak, nagyon jól írtad meg különösen az utolsó versszakot. Azonban a mondanivaló csak a vers közep-vége felé vált érthetővé számomra. Hiányoltam egy átfogó képet, egy allegóriát a műből, ami néha vissza-visszatér, és segít értelmezni a vers többi részét, ha végig párhuzamot állít rá az olvasó.
Minden elismerésem, és kívánom, hogy még sok szép verset írjál és küldjél be ide!
@ 2004.01.09. 15:18
Sziasztok!:)

Sajnos csak most tudtam gépközelbe kerülni, ráadásul úgy szólt valaki, hogy talán meg kéne néznem mi van errefelé, mert kitették az egyik beküldött versemet. Elnézést a késésért.. :D

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, elsőként azt, hogy végigolvasta a verset, aztán pedig azt, hogy kritikát is írt róla. Ez nekem nagyon sokat jelent.
Csak hálás lehetek mindezért..

A verset azt hiszem sokáig tartana megmagyarázni. Sok mindenben egyetértek azokkal, akik negatív kritikával illették a sorokat. Tényleg csak az én hibáimhoz sorolható, hogy ott bent "fájok", leülök, és nem javítom ki azt, amit egyszer leírok. Nem azért, mert azt gondolom, hogy pont így tökéletes, és költő vagyok és hasonlók, hanem mert mindent beleírok, amit abban a pillanatban érzek.
Sajnos nem tehetek erről..
Idővel talán megváltozom.. :)

Mégegyszer köszönöm mindenkinek, hogy időt szakított rám.

Slezák Diána
@ 2004.01.09. 12:56
Nekem tetszett. Mindössze azért, mert az elején kicsit nehezen követhető képek (ott talán tényleg túl sok) egyzsercsak szépen megjelentek a szemem előtt, és a vers vizuális élményt tudott nyújtani. Nem állítom, hogy pontosan értem az író érzéseit, de ez nem is az én feladatom. Szép képek voltak, és nem vagyok betépve :)
stargazer @ 2004.01.08. 22:15
Ez itt a nagy kvescsön: nem lehet hogy amikor ez ember kritizál, akkor annak a belső és talán be nem vallott vagy soha felszínre kerülni nem képes ösztönének enged és ad hangot hogy az adott dolgot ő tudta volna jobban is csinálni?

Ez a vers hihetetlenül jól sikerült dolgokat tartalmaz. Ellenben van benne jópár dolog, ami nekem magyarázatra szorulna, ennek pedig nem szabadna így lennie. Ennek én legalább lehetek annyira az oka mint Te.
Ha a magad útját akarod megtalálni akkor úgysem hallgatsz másokra (ha ezt tennéd lehet hogy nem a saját utadra lelnél rá).
Ilyen értelemben sikerült adnom a fekáliának egy hatalmas pofont, amitől okosabbak nem lettünk, de nem is biztos hogy kell hogy legyünk.

Pá.
Kiro @ 2004.01.08. 21:41
Hm... Finom 1picit nehezen emészthető, de tetszik. Szeretem az ilyen verseket. Várom a folytatást!
tetsujiro @ 2004.01.08. 14:27
Nekem tetszett a vers.
@ 2004.01.08. 09:09
Sziasztok!

Szajkó: HIHETETLEN, hogy a művekhez való hozzászólások sűrűjében mindig feltűnik egy arc, aki azon kezd okoskodni, hogy mekkora genyó mindenki, akinek csak egy kicsit is más a véleménye a műről, mint "überfakkerkirályanyámtyúkja". MERT szegény író/költő ettől visszamarad a fejlődésben. Meg elmegy a kedve. Meg satöbbi.

(Megjegyzem, ilyenkor szokott még jönni egy muksó, aki megjegyzi, hogy "Ne kritizáld bakker, amíg nem írsz jobbat! - Ez a másik, amitől kiborulok.)

Ha valaki elküld egy fórumra/portálra/kiadóba egy verset/kéziratot az azért teszi, mert véleményeket szeretne hallani. Nem hiszem, hogy ezt a verset valami worm küldte be BePének a Hölgy helyett.

Arról nem is beszélve, hogy itt építő jellegű kritikák vannak. Sőt, van akinek annyira tetszik, hogy le is sajnál másokat, akiknek nem tetszett a mű, hiszen ő már megértette. Hiszen itt mindenki más hülye, akinek más véleménye van.

Tökéletesen osztom Hanna véleményét, mely azt sugallja, hogy hogyan lehetne ennél jobban írni. Gátat szabni a fejünket elöntő táncrakelő lila nyakkendőknek, letisztítani a képet, a mondanivaló egyszerűségére törekedni, visszaszorítani a szívünk mélyéből feltörö beszélő csendet, vérvörös alkonyt, bíbor fényét az estnek, főleg, ha ezekből előtte már van 10 másik és sűrűségük 3/2 sor. Felhívom a figyelmet, ez sarkított példa volt, már nem erről a műről beszélek, hanem a módszerről.

Lesz itt még sokkal jobb vers is ettől az írótól, mert ahogy nézem már az elején felismerte: "A vers fájni kell..." :)

na ciao
Hanna @ 2004.01.08. 08:19
Voltak benne nagyon jó képek... trükkös alliterációk... A mondanivaló viszont csak a legvégére bomlott ki igazi szépségében, az elején nagyon hosszúak és kuszák voltak a sorok.
Iszonyatosan emlékeztet mind formai megoldásában, mind a képek dömpingjében az én verseimre :) Kicsit olyan, mintha saját magamról mondanék kritikát.
Éppen ezért csak azt tudom mondani, amit akkoriban nekem mondott egy igen bölcs költő: tartsd meg a gondolatritmust, tisztítsd le a képeket, tedd követhetővé az asszociációkat - és ami kép kimaradt, mert nem fért be, írd le magadnak máshová... Jól jöhet még.