Darth_Rampageous @ 2004.02.18. 12:02
Nos, nem bántás képp...
De újabban sajna a M.A.G.U.S.-ről el lehet mondani, hogy "fejétől bűzlik a hal".

Már az Enoszuke kieg. is kiakasztott, ez dobott rá egy lapáttal... :o(((
BePe @ 2004.01.21. 07:27
Wyquin
imho novemberben nyomdaba betuszkolni egy 'varatlan' kiadvanyt valoban hatalmas feladat es penz/kapcsolati toke, hiszen akkor dolgoznak legnagyobb kapacitassal a gepek, hogy dec. elejen a nagykerekhez juthassanak a konyvek.
dec. 1. hete utan azonban szvsz gyakorlatilag pangas van arrafele, mivel az akkor elkeszult konyveket a nagykerek mar nem veszik at karacsony elott.
wyquin @ 2004.01.21. 06:07
Üdv Mindenkinek!

OGRF

Hogy egy kicsit kampányoljak a másik oldal mellett is.
A határidőt nem a kiadó adja meg pontosan. A kiadó csupán nagy vonalakban meghatározza azt az időpontot, amikorra el kéne készülnie a kiadványnak, de a pontos leadási határidőt a nyomda szabja meg, ugyanis ez ahhoz igazodik, hogy mikor van neki szabad kapacitása. Ezt karácsony előtt betuszkolni két másik nyomandó közé nem kis bravúr.

A leadási határidőket pedig időnként a szerzők is alaposan túllépik, így a kiadói folyamatokra szánt idők a kiadó munkatársaitól függetlenül is elég szorosak lesznek. Mivel pedig az AK megjelenése egy hónapon belül várható, ezért a Geo kiadásának karácsony előtti időpontja logikus döntésnek tűnik.

Ez természetesen nem mentség, csupán magyarázat. Ez nem menti és nem is mentheti a mű hibáit.

A bocsánatkérésről pedig úgy vélem, hogy igazából mindenki a maga területéért felel, a kiadvány egészéért pedig a felelős szerkesztő és a kiadó.
Ha nincsenek benne tördelési, helyesírási hibák, akkor a tördelő és a korrektor jól dolgozott, a szöveg tartalmi hibáitól függetlenül. Mivel nem az ő döntésük, hogy egy kiadvány megjelenik-e, a legtöbb, amit megtehetnek, hogy nem adják hozzá a nevüket.

Továbbá, a kiadó általában nem csakazértis alapon adja ki a könyveket, de sajnálatos módon a tévedés lehetősége mindig fenn áll. Akkor is, ha a kommunikáció kiadó és olvasók között nem a legszerencsésebb olykor :-).

Szóval, a főszerkesztő, és a fejlesztés vezetője már kifejezte sajnálatát a hiba miatt, szvsz e két felső vezető szavaiban osztozik az egész stáb, mivel a könyvkiadás csapatmunka. Akár sikerekről, akár hibákról van szó.

Üdv: Wyquin
OGRF @ 2004.01.21. 04:30
Folyt.

Amúgy a műre visszatérve: Épp te magad írtad alant le azt a "hűdemárisazonnal" kapkodási folyamatot, amit elkövettetek a könyvvel, amíg összehoztátok Karácsony előtt... és ha elolvasod ezúttal elfogulatlanul mégegyszer a kritikát, hogy mit mond Attila: Azt, hogy a mű el van kapkodva! Akkor miért nem ismered el, ha egyszer te magad is ezt mondod???
No és az a bizonyos leadási határidő: NO ITT VAN A KUTYA ELESVE!!!
Merthogy ki is határozza mega határidőt? A cég? És ki is a cég? Merthogy azt vezeti valaki... Valaki dönt, hogy mikor és mit... Valaki le akarta szedetni ezzel a kiadvánnyal a sápot az idei karácsonyról is, függetlenül attól, hogy mit sikerül addig összebarkácsolni... Kik is azok / név szerint / akik a határidőket adják? Csak nem MrX ? Merthogy ez a pénzorientált szemléletmód újabb kicsúcsosodása, és nehogymár sajnáljam a céget, aki olyan kapzsi, hogy nem rendelkezik kész művel, de csakazértis alapon kiad egy könyvet a "szezonban", csak hogy dőljön egy kis lé... És utána még csodálkozik: jé, és van aki észrevette, hogy ez csak ezért volt? De amíg a pénztárca nem üres, addig lehet sértődötten nyomni a szöveget: jah, kérem, fogy mint a cukor! No igen, de az már senkit sem érdekel, hogy aki megkóstolja, az kihányja! De a hiba a mi készülékünkben van! Mi vagyunk a hülyék több százan, mert hogy a könyv csakazértis jó!
Van egy ötletem: van itt párszáz ember a fórumokon... Ha meg meritek kockáztatni, rendezzetek egy szavazást...
A következő tételekkel:
Rendelkezem-e saját kötettel: igen/nem
Amennyiben igen, elégedett vagyok-e vele: igen/nem
Amennyiben nem, miért nem vettem meg eddig: pénzhiány, majd később megveszem, nem is akartam megvenni, beleolvastam és bukta, rosz kritikát olvastam róla stb. stb..
Ebből a három kérdésből valóban kiderülne egyfajta statisztika, ami a valósághoz közelebb állna...
No ezt be meri-e vállalni az Inomi? Itt, nyíltan, mindenki arcába? Mert ha igen, akkor szerintem ftBePe teremteni fog rá módot...
Végezetül pedig befejezném azzal, amivel elkeztem, annak a bizonyos Max féle beszólásnak a második felével:
Csak arról alkotunk negatív véleményt, ami méltó rá! Nem a 'mindentleszólunkmerazjó' elv szerint írkálunk, bármennyire is szeretnéd ezt ránk sütni...
Úgyhogy ez még poénnak is elfuserált volt...

LPZ.

Ui:
Elnézést a néhol kicsit szenvedélyessé váló hangnemért... Vannak olyanok / és ahogy látom nem vagyok egyedül /, akiknek még szívügye ez a játék, és zokon veszik, ha bárki is beleköp a kondérba / ha maga a vendégüllátó is az /, amiből mindannyian kanalazunk...
OGRF @ 2004.01.21. 04:26
Répa Mindenkinek!

Elég sokáig nem voltam, és csak most olvastam el a dolgokat...

No és a szívemhez kaptam egy kétsoros szösszenet után...

"Azon azért jót derültem, hogy MrX-nek is kiosztottátok bizniszből a frankót
Szerintem tőletek Jézus Krisztus is megkapná a magáét... "

Nomármost Max hozzászólásához is lenne ehhez egy-két gondolatom:
Az "üzleti" kioktatás / ha jól gondolom, az én irományomat minősítteted így /, ha számodra csak így jött le, akkor fölöttébb sajnálom... No és MrX-et is, ha csak ennyire futotta... Ugyanis nem az volt a cél! Hanem, hogy szálljon már le végre a földre, és vegye észre, itt nem a profit a lényeg, hanem a profitot MI adjuk, a vásárlók... És ha minket nem elégít ki, akkor hosszú távon majd csak nézheti a csökkenő bevételeit... Ez arra akart utalni, hogy ha csinálni akar valamit, azt NEKÜNK tegye, ne a léért, mert akkor nem jobb mint bármelyik vadkapitalista baromarcú, akikből egyre több lesz szerte a világban...
Ámde ha már az üzleti résznél tartunk, ha már így értelmeztétek a dolgot akkor megemlítek még vamait...
Mi a fenének veri bárki is nálatok magát az eladási statisztikára? Bármilyen hihetetlen, NEM AZ A FOKMÉRŐ! Mondjak példát, hogy megérts? Star Wars, Episode 1.
Több millióan látták világszerte... Tetemes hasznot hozott Lucasnak... Talán dörzsölte is a markát rendesen... Ámde kérdezz már meg 100 embert azok közül, aki látta... Meg vannak-e elégedve vele? A kritikák mit írtak róla? stb. stb. Ha nem lett volna anno az a három rész, a kutya sem ment volna el megnézni! Akkora bukta lett volna anyagilag is, hogy csak na!
És most azt hiszitek, hogy a logó miatt / merthogy bármilyen hihetetlen MrX-nek, igenis hogy a vásárlók jó része csak ezért vette meg, hogy aztán otthon a sarokba dobja, mint használhatatlan szemetet / eladtatok x darabot, és ezzel már el van intézve? Minden űberdejó, és mekkora szinvonalasat alkottatok? El ne szálljatok már magatoktól! És mielőtt elkezdenétek egymás vállát veregetni, kérdezzétek már meg azt, aki megvette, és megpróbálja felhasználni, hogy meg van-e elégedve!!!
Attila elmondta a véleményét... És eddig még nem volt olyan OLVASÓ aki ne az ő véleményén lett volna a művet illetően... Nem feltünő ez? Kicsit sem esik le a fakabát, hogy valamit elrontottatok?
És a kritika szerzőjét szapulni az előélete miatt igencsak nagy szegénységi bizonyítványt állít ki rólad! Ha az én nevem szerepelne alatta, vagy más viszonylag "priusztalan" emberé, akkor most elkezdenél róla negatívumokat keresgélni, csak hogy lehordhasd?
Vedd már észre magad! Attila bármely más általam eddig ismert munkája / főleg a flémes tevékenységére gondolok / bennem is visszatetszést kelt, de az itt leírt kritika korrekt, visszafogott, a tárgyra szorítkozó, és szerintem teljes mértékben elfogadható... Akkor meg nem mindegy ki írta??? / az más kérdés persze, hogy ha kötözködtök vele, akkor itt a hozzászólásokban már a nyersebbik stílusában válaszol, a mégnyersebb kötözködéseitekre... /
Node ennek nem lenne szabad ITT vita tárgyát képeznie! Ez a kritika alapjául szolgáló műről szóló rész, nem Attila munkásságának kiértékeléséről szóló esettanulmány... Így legyél szives ezt tiszteletben tartani...
Ugyanakkor a többieknek is szól: Ha elvárjuk, hogy a Geo legyen a téma, ne kalandozzunk el a szerzők más műveinek, pláne munkásságának elemzése felé, mert ez megintcsak nem a jó út... Éppúgy helytelen Max garfikusi munkásságát értékelni / természetesen az adott műben szereplőkön kívül /, mint ahogy neki Attila flémer dolgait...
Amúgy hiányolom a többieket az Inomitól... Alant volt egy-két beköszönő tag, és a részükről elhangzott a bűvös kifejezés: Beismerem, bocs! És nekeik ment is a RESPECT... / csatlakozom! :) /
És a többiek? Hol maradnak?

Folyt. Köv.
@ 2004.01.20. 13:37
Egyet azért tehetsz: máskor jól megnézed
amibe beletenyerölsz :), különben valszeg
sokáig suvickolhatod a maradékot. Különben
is allűrök maszkok, viaszból látszat tartani
arcot
@ 2004.01.20. 10:56
Hópihe. Hahópihe...
Esik a hó, lejöttem netni.

Ez a békekövet, ez tetszik, kösz, Jenoe. Van igazságod.

És Vörösködnek is. A partiban (önként!) én húztam a rövidet, neurotikusan kommunikációpárti művész úrként:), mivel a melóim többségében a "fiatalabb korosztály tagjaival" (vagy hogy mondtad:)) szeretek együtt dolgozni.

Aki már nyomta ilyen környezetben, az tudja, hogy a határidőt sajna nem a jódude kreatív dájrektor határozza meg, hanem a corporate (már elnézést a világ ilyetén ultraegyszerűsített polarizálása miatt). Úgyhogy sem a három nap, sem az egy hét nem az én, hanem a Jézuska (még csak nem is MrMikulás:)) döntése volt. Pfff...
Ezért tudtuk elnézni pl. azt a tartalomjegyzéket. Mer' az az én saram felesbe', vazze. Télleg. Bocs.

A konkrét Geoff kapcsán pedig tudjátok be nekem, hogy bár továbbra sincs közöm az emlegetett tartalmi kifogásokhoz, de ha nyilvános fórumon nem tudsz jót mondani egy biznyic termékről, amit teamben más is csinált rajtad kívül, akkor ne mondj semmit. Na. Éééérted...

finally...
switch the empathy flags "on" pls
Best regards
your ghettoartist:
Max Me,Myself&I,I,I
:)
@ 2004.01.19. 21:46
Mélységesen egyetértek Hystrix-el!
Nekem pl tetszett a borító meg a dizájn.
A szerkesztetlenségben van valami, bár nem hiszem, hogy bárki is elvárhatja, hogy egy ekkora könyvben (ennyi pénzért) minden részletre kiterjedő kalauzt kapjon Ynevről. Inkább csak ízelítőként kell felfogni a dolgot, nekem (nem olvastam a regényeket) tudott újat monfani nem is egy dologban. Mindazonáltal csiszolhatták volna egy kicsit tovább, sok fontos címszó kimaradt. Pl a kritikában is említett Opálhajós. A Titkok, Talányok, Misztériumok dolog tényleg ciki.
kismano @ 2004.01.19. 22:33
Pala:

"A szerkesztetlenségben van valami, bár nem hiszem, hogy bárki is elvárhatja, hogy egy ekkora könyvben (ennyi pénzért) minden részletre kiterjedõ kalauzt kapjon Ynevrõl..."

Légy oly kedves és ennek fuss neki még egyszer...
1600 HUF nekem kb. 2-3 órás munkámba kerül.
Nem fosom én a pénzt... sajnos... :)

És ezért az összegért elvárom, hogy az általam (eddigi munkája alapján) tisztelt kiadó, az általam tisztelt (regényei alapján) szerző neve alatt, egy általam tisztelt (rajzai alapján) grafikus dizájnjával kiad valamit, akkor az igenis egy átfogó Ynev bemutatás legyen!!!
Nem A-tól Z-ig, hiszen ott van az 1.-es a gerincen...
És az Inomiban biznék annyira, hogy nem felejti el folytatni a sorozatot.

Ennyi pénzért megkaphatnám egy jól szerkesztett, korrekt, részletes világleirás-sorozatnak az első darabját.
Nem ezt a hányást.

És akkor Attila kritikájának végén ott diszeleghetne: "... jó munka volt fiúk, várjuk a folytatást..."
Attila @ 2004.01.19. 20:56
Marv Fletch:

http://ynev.inomi.hu/forum/viewforum.php?f=14

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?id=2293