@ 2004.06.01. 20:03
Szerintem ez a novella igenis jó! A mai világban nem árt ha vannak olyan művek amik pl. az igaz érzésekről szól, manapság mindenki hazudik és ez a novella elgondolkodtató, hogy vajon teljesen kihaltak az ilyen érzések??? Engem személy szerint teljesen megfogott és meghatott. És nagyon is jó! Csak bele kell látni a tartalmába...
@ 2004.02.21. 14:40
A "Szerelmes Shakespeare" sem volt jobb. Oscar-veszélyt érzek minden sorodból, szinte végigbőgtem, igaz én Júliákon nőttem...rózsacsokor!
@ 2004.02.14. 19:47
Számomra kellemes volt.Érdeklődéssel olvastam végig.Mielőtt elolvastam volna az utolsó bekezdést,már majdnem elkeseredtem,mert azt hittem,mindketten kisétálnak az parkból.De aztán megnyugodtam, ám nem teljesen.Az én "szadista" lelkem nem oldotta volna fel még ennyire sem...
Egyébként gratulálok!
Vaszilij @ 2004.02.01. 17:51
Sziasztok!

Csak szeretném megköszönni mindenkinek a kritikákat, ezzel is növelve a hozzászólások számát :).

Ja, és egy technikai megjegyzés: a nyakba akasztható késeknél a kés tokja van felfüggesztve, nem pedig maga a kés. Hihetetlenül gyorsan előrántható, és nem csak rituális gyilkosságokra használható (állítólag) :D

Vaszilij
@ 2004.01.30. 22:13
Ave.

Na gondoltam ide is beböffenek.
Nem mondom, hogy sz*r mert nem az, de nem fogja megváltani a világot.
Lehet h kicsit kemény kritika amit írok de inkább vagyok köcsög minthogy finomkodjak, így legalább építő jelleggel (mert annak szánom) felhasználható.

1. Az alapötlet jó, igaz én erről az életben nem írnék (kicsit romantikus) de legalább érdekes.
Szintén tetszetős az enyhe szürrealista törekvés.

2. De a gond ott jelentkezik, mikor a szürrealista, a mi világunktól elválasztandó elemeket valósággá teszed.
A fordulópont az a késes marhaság (már bocs).
Odáig a hangulat tűrhető, még érdekelt is.

Stílus:
tetszik, hogy vannak egyedinek nevezhető képek, ez pozitív törekvés.
Viszont gyúrj még a megvalósításra, egy ilyen szürrealista benyomásokkal teletűzdelt anyag
a. vagy kevés szóval mond nagyon sokat, ez mesteri "játékot" kíván (ahogy látom te valami ilyesmire törekedtél csak még nem mesteri)
b. vagy masszívabb, gondolat-áramlat képeket használ, összetettebb szimbolikával, erre viszont tényleg gyúrhatnál mert nekem nagyon hiányzott.

Onnantól kezdve hogy kinyíratod a lányt a dolog giccsessé torzul, mit ne mondjak borzalmas de nem akarom leszólni, mert azért látszik hogy nem vagy totál sötét.
Viszont gyakorlat az még kell + legközelebb meditálj többet azon, hogy végülis mit akarsz ezzel az egésszel mondani (mert most mondál valamit, ami kb. annyira eredeti, mint a BUÉK szilveszterkor...)

Tanács: engedd szabadjára a szürrealizmust, ha már ott bújkál benned.
Brutálisan hozd ki azt, ami az agyad mélyén lappang és a vázlat, béta verzió (mert anélkül semmi sincs!) megírásakor meg se próbáld visszafogni magad, engedd ki ami jönni akar.

Bocs h ilyen pongyolán, mondhatni sz*rul fogalmaztam csakhát így kémiavizsga után tudjátok... :)
Na mindegy, nem az a lényeg, csak az h próbáltam átadni valami építő kritikát (és tényleg nem fikázni akartalak, mert ha annyira nyomoréknak tartanálak, akkor arra se venném a fáradtságot hogy ezt a 2052 karaktert ide beüssem lelki üdvödért!)

Minden jót

CybStorm
Abdul @ 2004.01.30. 12:10
lithriandel: Csak poén volt, Vaszilij érteni fogja. :) Amúgy a hozzászólásom zárójelben lévő részét olvasd el figyelmesebben. :D
Hanna @ 2004.01.30. 09:02
Lithriandel:

Abdul hozzászólását Vaszilij érteni fogja, ugyanis egy együtt átmulatott éjszaka utáni poénról van szó. Hidd el, időben megkapja az érdemi, és saccra 5 oldalas kritikát is... (Amivel alighanem többet tud majd kezdeni, mint három odavetett mondattal...)

"De szeretnélek arra megkérni, hogy csak akkor írjál hasonlóan degradáló hozzászólást, ha TE jobbat tudsz írni"

Ne már. Ne vicceljünk, kérem.

:)
@ 2004.01.30. 08:57
"Kedves" Abdul!

Szeretnémöszinte gratulációmat kifejezni ehez az igen magas értelmi szinvonalt tükröző hozzászóláshoz. lehet, hogy én feltételezek némi inteligenciát azokról akik hozzászólnak egy-egy novellához, vershez...
De szeretnélek arra megkérni, hogy csak akkor írjál hasonlóan degradáló hozzászólást, ha TE jobbat tudsz írni. Addíg kérlek tartóztasd magad bármiféle megnyilvánulástól, mert ez nem csak az írót sérti, hanem azon inteligensebb embertásainkat is akik építő jellegű kritikát írnak.

Köszönettel!
Lithriandel


Most áttérnék a lényegre. Szerintem az ötlet nagyon jó, még a stílusis elmegy, de sajnos a kivitelezés már sokhelyütt sántít. Gyakran eröltetett és szegényes. Ettől függetlenül nekem tetszett.
Hanna @ 2004.01.29. 20:00
Abdul hozzászólását olvasva ráébredtem, hogy túl finom voltam veled. Most sem pótolom a bazdmegeket. De remélem, gondolatban lejátszod őket, és összeguvadsz szégyenedben!

Hmpf.

Hogy mik vannak. És ráadásul csak egy toroknyissz volt benne.

:)
Abdul @ 2004.01.29. 19:49
Nem értem, hogy kerülhetnek fel ilyen színvonaltalan írások erre a szájtra. Bazzeg Vaszilij, mentél volna el, tudomisén, temetőőrnek, vagy csősznek ahelyett, hogy ilyeneket írsz. Amúgy is, takarodj a p*-ba a ***** novelláddal együtt! Eszméletlen, mik vannak!

(És akkor komolyan: nem olvastam el, de hazaviszem, azt' majd küldök róla személyes véleményt. Amúgy imo felrakhatnád a listára is, mert így többeknek elkerüli a figyelmét. :))