Piff @ 2004.02.05. 08:49
Élvezetes kis cikk! Főleg a Pratchett-rajongóknak. Nekem eddig egyedül az Erik nem jött be igazán, többet vártam el egy Faust-paródiától, de ez mindegy is, a többi nagyon jó! A Vészbanyákat meg sajna nem találom egyetlen antikváriumban sem. :)

Amúgy a Soul Music, a Wyrd Sisters és a Reaper Man rajzfilm-változatban is megjelent. Egyedül a Soul Musicot láttam, a Wyrd Sisters-t még nem néztem meg, de megvan. Ez előbbi fergetegesen jó! Bár nem olvastam a regényt, de nekem nagyon bejött a rajzfilm, és nagyon jól átjött Pratchett stílusa. Ja, és a Halál hangja Christopher Lee. :) Az egyetlen gond az, hogy ezeket a rajzfilmeket nem lehet kapni hazánkban. És máshol sincs hozzá felirat. Kicsit elszomorít, hogy egyetlen kiadó se gondolt még a magyar változat elkészítésére. Gyanítom, lenne rá kereslet.

Meg lesz egy Korongvilág-film is Troll-bridge címen. Meg talán lesz egy nagyobb szabású, de Pratchettet eddig nem nagyon izgatta a moziváltozat. Amikor megkérdezték tőle, hogy miért, mert hát hiszen gazdag ember lehetne, arra Pratchett amolyan pratchettesen rávágta, hogy "Most is gazdag vagyok." Asszem, ez az a válasz, amivel a riporterek nem nagyon tudnak mit kezdeni. :-o
Maurice @ 2004.02.03. 10:03
Mort, egyáltalán nem bántottál meg (talán csak az esett rosszul, hogy feltételezted, van olyan könyv, amit nem olvastam :) ), és tényleg igazad volt.
TP egyéb műveiről azért nem esett szó, mert ez itt most kifejezetten egy Korongvilág ismertető volt, nem pedig az író munkásságáról szólt.
Amúgy ha valaki jól tud angolul, és szeretne DW alapú online RP-ben részt venni, látogasson el a www.theturtlemoves.co.uk címre, remek kalandok és nagyszerű társaság várja.
Mort777 @ 2004.02.02. 23:26
Maurice, remélem nem bántottalak meg a javításokkal - és az írás tényleg jó - dehát ilyen vagyok, és ehhez a témához még ráadásul értek is. :)
A Bromeliad trilógia mondjuk nem Korongvilág, tehát nem baj, hogy kimaradt ebből a felsorolásból. Azért a 4 térképet megemlíthetted volna, meg a Companiont, meg a 2 Science of Discworld könyvet, a határidőnaplókat, a színdarabokat, a Paul Kidby féle albumot... :)
Egyébként létezik egy Pterry segítségével írt nagyon jó kis GURPS Discworld szabálykönyv, ez kapható is a Silverland-ben. A későbbi, szintén GURPS-ös kiegészítő nem, de talán meg lehet rendelni náluk.
Visszatérve a nem DW könyvekhez, legfeljebb a Strata-t kellett volna megemlíteni, mert abban merül fel először az egész ötlet.
Orastes @ 2004.02.02. 21:48
Kismano
Köszi szépen, már le is rántottam, szoktam használni a keresőt... néha. Full igazad van....
kismano @ 2004.02.02. 21:35
Orastes: Tudom, hogy megint én vagyok bunkó, de tessék már végre megtanulni a keresők használatát... igazán nem ördöngősség...
Google, Yahoo, egyebek csak rád várnak... :)

Pl:
http://membres.lycos.fr/bcrist/discworld/discworld.html

Gugli dobta ki elsőre...
@ 2004.02.02. 19:11
Hali!

Orastes:
A sofőrök megjelent magyarul, még valamikor a kilencvenes években az Édesvíz kiadótól, de a Diggers, meg a harmadik része nagyon sajnos nem.
Most viszont kiadták újra az első részt, és a 2. rész (Földvájók?) is megjelent. A 3. részről nem tudok semmit.

Raffy4: Az a Discworld-ös modul állati jó volt, egy, csomó hibbant kalandot meséltünk még utána a Korongvilágon, még van egy nagyonn tuti adnd-s korongvilág képzettség gyűjteményem is abból az időből.. :) ha valakit érdekel szívesen elküldöm!

Amúgy nekem igazából a régebbi Korongvilág regények jöttek be, az újabbak már kevésbé humorosak, inkább mély mondanivalójuk van.

Ja és a fordítónak elismerésem, nem lehet könnyű magyarba áthozni Pratchett nyelvi poénkodásait!:)
Orastes @ 2004.02.02. 17:39
Nagyon jó az ismertető, hangulatos, de pár kérdésem lenne:

-A *Sofőrök* nem jelent meg magyarul(?) vagy csak én nem láttam itt(?) vagy kapni sem lehet?

-A másik közérdekűbb, vagyis tud-e valaki olyan helyet, ahonnan Korongvilág-térkép tölthető le, vagy (ha lehet,és van ilyen)világleírás szabályrendszerhez (ADcD, D3, vagy bármi egyéb), mert nem nagyon láttam effélét. Ha valaki tudna saját anyagot átküldeni, az is kiváló. Köszi :)
@ 2004.02.02. 15:47
Én imádom a korongvilág-történeteket...
Thirlen @ 2004.02.02. 15:04
Nem tudja valaki, hogy magyarul mikor jön ki a következő? Már nagyon várjuk egy ideje...
tatala @ 2004.02.02. 14:01
Hali!

Korongvilág rulzzz:))) Kedvenc könyveim ezek az írások, lelkes gyűjtő is vagyok!
Maurice köszi a könyvfelsorolást, így tudom, hogy még mi hiányzik, és mire várhatok!
Mégegyszer köszi és így tovább!

tatala