@ 2004.04.16. 19:47
NAGYON JÓ!!!!!!!! Egyszerqen,hogy tutsz ilyen jót írni? Nagyon tetszett ,az írásmód, atáma minden remek volt. GRATULA
@ 2004.02.21. 19:17
Első írásod? Félelmetesen jó,ha
-kiveszed a fényképes részt, nem kell bele
-a lány ábrázolásánál törekedj arra, hogy jobban lejöjjön: fásulttá vált, kísértette a halált meg unta is,ezért az élet felé fordult./Ez benne van, de ebből lehet legszebben kibontani a következő részt, úgyhogy ez legyen hangsúlyosabb/
- a barátnői ne mondjanak semmit a teremről,
onnan, hogy "tompulnak..." addig, hogy"...hirtelen teljes csönd" mindent kivennék.
- a halál szájbarágós, ne szólaljon meg, csak a lány agyán keresztül, ne lehessen érezni, hogy melyik saját gondolat, melyik nem...
-amikor már meztelennek érzi magát/kiváló gondolat!/ az legyen zavaró, hiszen olyan dologgal fog találkozni!...hogy legyen zavaró...pár pillanat múlva megtapasztalja a csupasz lélek kiszolgáltatottságát,MOST találkozik a HALÁLal, eddig kísértette...
-adjon neki valamit, de ne tudjuk meg, hogy mi az...bízd a fantáziánkra:)
És mégegyszer: a stílusod is...nekem annyira jó. Gördülékeny, olvasható írás.
@ 2004.02.21. 18:19
Kritika helyett elmesélem, hogy nekem tetszett, faltam a betűket, és az utolsó bekezdést már nem bírtam idegekkel, úgyhogy a végén kezdtem...majdnem szívrohamot kaptam, hogy "úristen, mi lehetett az "ajándék", jujj!nem írta bele?"...és akkor becsordogált az anya fényképe,hogy finis, végigolvastam. Szép munka
Aleister @ 2004.02.20. 09:56
Ett:

Ez igaz, de Te nem erről írtál a 32160-ben.Az pedig megint más kérdés, hogy a műfajból kifolyólag ténylegesen nem állítják a fantasy írók, hogy a valóságot írják le, viszont a saját világukban a valóság ábrázolására törekednek.
Ett @ 2004.02.19. 06:46
Aleister

A fantasy meg sem próbál valósághűnek tetszeni önmeghtározása folytán.

Ez viszont nem fantasy.

Egyébként szerintem a fantasy írásokat is a megélhető élmények teszik élvezhetővé, és igazán személyessé.
Orastes @ 2004.02.18. 19:58
Köszi az eddigi összes kritikát, majd igyekszem okulni belőle. Miután ez az első novella, amit írtam nem vagyok nagyon meglepve, nem sokkal számítottam jobbra, majd talán a következő igényesebb lesz.

Néhány megjegyzés a novella kapcsán:
Ez egy epizód valakinek az életéből. A
sztorival próbáltam egy helyzetet megvillantani, mert ez sok emberben
él tudat alatt (a halál kérdése, témája) ez csak egy kísérlet volt, nem több. Próbáltam arra rávilágítani, hogy ez tudat alatt mindenkben benne van. Igyekeztem úgy megírni, hogy el lehessen gondolkodni rajta, nem pedig azonnal beírni egy ilyet "Hát ez.... gyenge." -->ez a kritika...& semmi más. Köszönöm azoknak, akik felvillantották a hibákat, túl sok ilyen volt, ez igaz, de meindegyikre most nem válaszolnék, ha van kérdés pls U2U vagy mail.

A halálról csak annyit, hogy a személye -ilyen fajta megfogalmazása- nem Terry Prachett könyveiből van, hanem egy a XIX század végén, XX század elején-közepén élt(akkoriban világhírű) svéd orvos-író, Axel Munthe könyveiből való, felhasználtam tőle pár dolgot.
Aleister @ 2004.02.18. 14:57
"Az írónak annyi halálközeli élménye volt, mint nekem székesegyházam, és úgy írni valamiről, hogy elképzelésem sincsen róla... "

Ezt most komoly?!!! Kvázi te most lebarmoztad az összes sci-fi, fantasy és horror írót. Vazze ha én a sciptóriumban csak a saját "élményeimről" írnék ...
Ett @ 2004.02.18. 12:10
Eccerű, sablonos, klisés, erőltetett.

Az írónak annyi halálközeli élménye volt, mint nekem székesegyházam, és úgy írni valamiről, hogy elképzelésem sincsen róla...

Nem húzom le, mert mindenki így kezdi, de van még hová fejlődni.
Jarog @ 2004.02.18. 11:25
A legfontosabb észrevételem, hogy nagyon nehezen olvasható a szöveg. Döcögő, nehézkes, és nincs rimusa, ezzel élvezhetetlenné teszi a novellát.
Maga a cselekmény sem igazán állt össze. Van egy halálvágyó lány, talákozik a halállal, és... tulajdonképpen ennyi. Nem tudom mi volt az író célja, hová akart kilyukadni az írás végére.

Gyenge.
lino @ 2004.02.18. 07:36
Rozsee ez utóbbiakba felesleges belekötni (tudom, nem az volt)! Ha nem áll szóba vele, nem ajándékozza meg akkor nincs novella..
Amúgy éppen madár is lehet, a lényeg hogy az emberek formálták a mostani képére (gondolom a szerzö angyalt képzelt el inkább)!

Amúgy maga a mü nem jött be..