@ 2005.02.20. 16:48
Nem szeretk szídni, de szentem ez a novi nagyon semmitmondó volt. Szal, ha már van egy történet, akkor ne ennyire röviden írd meg, mint aki túl akar esni rajta. Nem mondom, lehet olyan rövid novellákat is írni, amelyeket nincs is értelme tovább húzni, de ez hogy is mondjam nem azok közé tartozik. Egy egész élet története le van írva pár sorban, ez még elviselhető lenne, ha utána a hajszát kicsit meghúznád, de az is túl gyorsan véget ér. Én csak azt tudom értékelni, hogy vámpíros, de ez sajna nem elég, nem attól függ, hogy jó egy egy írás, hogy van-e benne szúnyog.
@ 2004.04.11. 13:51
Az eleje nem volt rossz, sőt kimondottan tetszett, de a vége már nem annyira. Miért a " rossz" nyer ? Nem azt mondom, dogy mindig a jónak kell győzni, de ez már túl rossz. Akkor már veszitse el a szerelmét vagy haljanak meg mind ketten , de az ,hogy a jó meghal és a rossz meg boldogan él számomra túl abszurd.
Sparrow @ 2004.03.24. 14:43
Hello.
Egy szóval sem említetted a novellában, hogy a Sötétség Világában játszódik - ha jelezted volna valahogy, akor nyilván nem ecseteltem volna, hogy milyen szerintem egy vámpír életmódja.
Más. Nem momdom meg, mikor írj, de legalább legyen annyi önkritikád, hogy a zsengéidet nem teszed ki a Netre. Írogass magadnak + a közeli barátaidnak; és ha az írásaid már elérnek egy bizonyos szintet, AKKOR tedd fel őket a hálóra. Az első novelláb nekem is kezdetleges volt, de nem is riogattam vele másokat.
Könyvek: Ha már horrorban utazol, olvasd a mestereket: Poe, Lovecraft, Stoker, Stephen King.
Na csumi.
@ 2004.03.14. 12:08
Nem sok hozászolásom van a novelához, de csak gratulálni tudok nagyon eredeti! Nekem tulajdonképpen az tetszett hogy a végén a kiméletesége végzett a föszereplövel!
@ 2004.03.13. 15:59
Igen,olvastam azt a novellát,és nem nagyon hatott meg,bár tény hogy én nem tudnék ilyet írni:)
@ 2004.03.08. 06:39
Azt bele lehetett volna szőni még, hogy pontosan miért nyírják ki szegényt:) Amugy az sem derül ki, hogy adóellenőr volt végig. Amikor megharapták, az volt. Aztán sok minden történhetett vele. Egy vámpír dolgozik-e vagy sem, szerintem tök mindegy.:) Lehet ilyen is, olyan is. Szerintem nem tudhatjuk, elvégre nem vagyunk vámpírok... ugye ti sem tudjátok?:ijedt arc: :aboci:

Rosanna da Lamar: http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=3357
Parancsolj:)
@ 2004.03.07. 14:26
Ömm, elnézését. Vmi technikai malőr következtében kétszer íródott be... Thats Intresting
Ja meg a munkához: az az adóellenőr volt egy kissé "fura", nem az, hogy dolgozott:)
@ 2004.03.07. 14:17
A Novellából nem derül ki teljesen, hogy mióta vempi a Frenky. (rímel:) Még az is megeshet (kicsi rá az esély, de valamennyi azért van) hogy Frank ölelése időtájt, azt a nevelőintézetes szivart is megmarták. Ezért tudta "erejeteljében" meggyilkolászni a "főhőst".
Bár ha valóban oylan öreg lenne Frank, akkor szvsz se kéne olyan fontosnak lenni a munkájának, de vanak emberek (vampirek) akiknek "sokat" számítanak az elvek. Igazából erről az írót kéne megtudakolni...
Mindenesetre én kitartok kicsivel lentebb közölt hozzászólásommal miszerint: szvsz indulásnak nem olyan rossz ez az iromány!
@ 2004.03.07. 13:45
Kedves BloodSkull!
Szerintem nem volt annyira rossz,és elsőnek senki sem ír tökéleteset. Én azért kíváncsi lennék azoknak az első novellájára,akik most ilyen sértő kritikákat írtak, és szerintem nyugodtan gyakorolj és ne hagyd abba az írást,mert senki sem csinálja azt hogy évekig csak olvas azután ír egy olyan novellát aminek csodájára jár az egész világ.
Aki meg nem hiszi hogy a vámpírok dolgoznak,az vegye elő a Vampire könyvet és olvasson bele pl a Ventrue klánba.
wildboar @ 2004.03.07. 13:15
Azt hiszem, Barátom, elég kritikát vágtak már a fejedhez, úgyhogy én már csak "bölcs" tanácsokkal szolgálhatok. A vámpírok az én meglátásomban is együtt élnek a halandókkal - ilyen vagy olyan formában. Bár azért a munka tényleg kissé idegen tőlük - minek dolgozni, ha egyszer szolgákat is tarthatnak, nem? Fontos emellett (földhözragadt elmém számára legalábbis), hogy azért az események ésszerűek legyenek. Így utólag biztosan Te is furcsának találnád, ha egy vámpír meggyilkolása kedvéért egy egész felhőkarcolót fölrobbantanának. Pláne, hogy nem is olyan öreg és hatalmas, hiszen még az iskolatársa is életben és jó erőben van.
A novella olyan, amilyen, és csatlakozom az előttem szólóhoz: olvass sokat, keresd a forrásanyagokat! Ajánlom figyelmedbe a Cherubion kiadó Vámpírok című könyvét.