Thyressarexus @ 2007.07.22. 00:39
Furcsa ezt ennyi év távlatából visszaolvasni, hiszen még gyerekként írtam. És nagyon tetszik, hogy arányaiban kevesebb - mindenesetre jogos - negatív kritikát kapott... Nosztalgiaérzetem van. Azóta sok idő eltelt, és már kiadót keresek egy elkészült regényemnek - az elsőnek, amit ki szeretnék adatni. Érdekes érzés volt megnézni az első novellát, amit valaha is kiadtam a kezemből. Ezt az üzenetet talán soha nem olvassa már el senki, de úgy gondolom, a Hősök útja - életem egy fontosabb állomása - megérdemelt ennyit, álljon hát itt ez az emlék oltárul az eljövendő felé. Vándor, ha valaha is itt jársz, tudd: megcselekedtem, amít megkövetelt a szívem!

Auroth, alias Thyressarexus
U.i.: ha valaki idetéved, és kíváncsi lenne a novella háttérvilágára, írjon nekem a thyressarexus@freemail.hu címre, és szíves örömest elbeszélgetek vele.
@ 2004.04.28. 20:13
Gyönyörű, logikus, érzelmekkel teli novellát írtál. További jó írást. Ami igazán megfogott, az, hogy egy idegennek segít valaki, ha nem is ismeri.
@ 2004.04.09. 21:53
Nagyon , nagyon tetszett. ( az egyik résznél könnyek szöktek a szemembe ) GRATULA!!!!!!!!!
@ 2004.03.17. 14:32
még nem olvastam, nincs rá elég idő számteken legközelebb rövidebbet írj. Lord dinoszaurusz. te sárban fekvő muhhahhaaaamahaua
na ilyet még nem kaptál mi?
@ 2004.03.15. 20:22
Nekem nagyon tetszik..
Könnyen átérezhetőek az érzelmek, amik kavarognak a fiúban...
Szerintem érdemes írnod..
akinek nem tetszik, ne olvassa újra.. :aboci:
@ 2004.03.13. 15:53
Jó volt,bár kicsit hosszú,a történet közepe felé kicsit vontatott lett,de a vége már nagyon jó!Gratulálok.
@ 2004.03.13. 14:37
Szerintem nagyonjó és kerek lett a story,de eyvalamit nemértek.A srácnak a története itt le van zárva?Vagy esetleg még halhatunk tetteiről.Én szeretem az összefoglalo story-kat melyben ez csak egy elhalványuló fejezet lenne.Csak a kezdet-kezdete melly hössé avatott egy gyermeket.Látok a dologban fantáziát és szerintem nagyon tehetséges vagy.Értessz az iráshoz.Helyesbitenék az iráshoz nem értessz.Nem is érthet hozzá senki az irás a megfoghatatlan való képlékeny végtelenje,melly történeteket örökít meg,a mult embereinek.Semmi több.De nagyon tehetséges vagy.Rendkivűli modon értessz az iráshoz.Szerintem irj minnél többett.Érdemes.Ha gondolod irhatsz valami választ szivesen társalognék veled. clayton@freemail.hu
Yildirim @ 2004.03.11. 23:36
Emberek! Na de Agamennon, metafora, és egy 14 éves gyerek, aki egy komoly, elvérzéssel fenyegető sebesüléssel bírja a "sebes tempójú" iramot diktáló gyaloglást közel egy mérfölden át? Ja és másnap reggel zabál, mint egy parsztlegény egész napos kaszálás és éhezés után, aztán felpattan a nyeregbe és eszevesztetten vágtatni kezd? Na és a számszerek? Kérem azért legalább a terminológiára ügyelni lehetett volna, még egy fantasy novellában is. Elég zavaros a jelenetek összekapcsolása(lásd erdőből templomromhoz, ill. a fogadóban). Persze milyen egyszerű egy csontig égett hulláról felismerni, h milyen "csapásba" halt bele, nem? No és(alig bírom ki, h ne röhögjek)mindenki egyszerre megöli az előtte állót "harci mámorában"? Na persze a vámpíroknak tépőfogaik vannak... ja és itt tényleg röhögtem: "örök barátját veszítette el, látszott rajta"-na ne! Utána meg egy DÉMON!, aki ki tudja hány embert kivégzett a templomromnál,mindenféle érzelem nélkül, az büszke egy suhancra, miután az hátba döfte? Erre úgy gondolom még az sem lehet magyarázat, h ez a speciális faj, a shakrat bírja a kölyköket. Továbbá elég fura, h miután a mágust egy lángözönnel megtúráztatta a démon,az a harc után mintha mi sem történt volna,odamegy gratulálni a kölyöknek. Még vmi: jó lenne, ha a tisztelt Szerző utána nézne, h a "had"-ot (nem a sereg értelmű szóra gondolok!) hogyan kell helyesen írni (mert nem csak egyszer fordul elő a szövegben). Nagyon bántott a végén a Cortez név (no meg az elején a már említett Agamennon). Igazán kitalálhatott volna vmim egyedit is a Szerző. No szóval mindent egybevéve tényleg "gagyi" és összetákolt az egész, bár a novellában meg-megvillan a tisztelt Szerzőben minden bizonnyal ott lapuló írói véna. De kérem, ne keseredjen el, hiszen tudjuk, minden kezdet nehéz, és ez a "mű" talán nem is olyan szörnyű, mint első olvasásra tűnik.
Remélem olvashatok még a Szerzőtől további alkotásokat is, jobban kidolgozva, kicsivel(csak igen kicsivel) több realitással, mert e nélkül még egy "high fantasy" sem lehet meg. Reménykedéssel eltelve (hogy nem voltam elég pofátlan és tolakodó), kívánom a legjobbakat.
@ 2004.03.11. 21:32
Üdvözlet!
Köszönöm a sok pozitív kritikát! (plusz a negatívakat is :aboci:)

Egy kis korrigálás a félreértések miatt (igaz, az én hibám, mivel nem fogalmaztam meg eléggé rendesen): a shakrat faj nem démoni, mivel az elsődleges anyagi síkon születnek. Igaz, nem épp a gyengéd kategóriák (jellemben, és elveik nagy részében csak a démonok foghatóak hozzájuk). A fiú műveletlensége miatt (mivel gyakorlatilag az adott kor technikai szintjével elérhetetlen távolságban van tőlük a shakratok szülőföldje) nem tudja beazonosítani, és ezért a legkézenfekvőbb kifejezést, a démont használja rájuk.

(bocs a félreérthetőség miatt, az anyagot elsődlegesen olyan embereknek szántam, akik már értik nagyjából az általam kitalált világ működését... elfelejtettem átfogalmazni a kritikus pontokat, mielőtt elpostáztam :))

"Ez a mu nem tokeletes.. a foszereplo miatt az Orgyilkos-kotetekre emlekeztet, stilusban, fogalmazasban is arra hasonlit, de nincsenek komoly hibai. Szvsz osszessegeben jol sikerult. "

Nem olvastam a művet, de úgy tűnik itt az ideje... Köszönöm a dicséretet (hízik az egóm, bár már nemtom hova).

A hátbaszúrásról: Cortéz (a fiú neve, ez valójában egy hosszabb lélegzetű mű előzménye ugyanis :D) számára már szinte minden elveszett, amiben hitt (aznap már másodszorra...), ezért merte megtenni, az pedig, hogy sikerült neki, jó adag szerencse műve. Nomeg az, hogy a shakrat akármennyire is könnyednek mutatta magát, ennek ellenére varázsolt, amihez legalábbis minimális szintű koncentrációra szüksége van (a barátja még épp le volt kötve). Ennek következtében volt egy kis meglepetés a szúrásában, plusz, a shakrat ha észre is vette a csatakiáltáskor (és, bár nem írtam bele a műbe, a shakrat faj egyik különleges képessége az elképesztő gyorsaságuk) mint az a novellában is benne van, elveivel ellenkezik, hogy gyereket bántson, ezért zavart volt. Az egy pillanat meg elég ahhoz, hogy meghaljon :)
>>>De leginkább a dupla0 az, ami betett szegény shakratnak :)<<<

A gyors véleményváltozásokról: DonKartacs leírt mindent, amit erről mondhatnék. Kösz, DonKartacs!

Azt hiszem minden felmerülő problémára reagáltam (amennyiben nem jelezzétek), kivéve a terjedelmet ami "azért ekkora mert így esett". Mégegyszer kösz minden hozzászólásért, és hogy elolvastátok.

Auroth, alias Lord Thyressarexus
@ 2004.03.11. 18:13
Nagyon ott van szerintem!
GRATULÁLOK!!!