Angelyr @ 2004.03.30. 10:35
Lupus: is-is!

Nagyon sok jó Worlukos regényt olvastam, de persze a legjobb regények Skandar Graun nevéhez fűződnek! Nálam a két "csúcs": A Káosz kincse (SG) és a Nincs kegyelem.

Itt kapcsolódnék Ork hozzászólásához is:
Szerintem és számomra pont attól voltak jók a Káosz könyvek, hogy kellemesen ötvözték az akciót, a fantasyt és a kellemesen kacagtató humort.
A könyvek pont akkor kezdtek el...hmmm....másmilyenek lenni (hogy diplomatikusan fogalmazzak), amikor a Káosz sárkányai és főleg amikor az alant említett Vérkáosz íródott! Itt én pont azt a harmónikus, poénos, izgalmas irányt hiányoltam, ami addig vezette az író tollát és kaptam helyette egy filozófikus, "agyalós", agyonbonyolított, túlírt könyvet, amelyben hirtelen másképp kezdtek el működni a worluki világ törvényszerűségei.

Persze ez az én véleményem!

-=A=-
Lupus @ 2004.03.30. 09:10
Pontagy!

Nagyon örülök, hogy nincs bajod N.I. úrral, ahogy annak is, hogy éles szemed tanúbizonyságaként kiszúrtad, a téma valóban "vélemények" néven fut... A véleményt azonban az különbözteti meg a fröccsögéstől, hogy kultúráltan, emberhez méltóan adják elő, mellőzve a személyeskedést és a vulgarítást. Ha nem lenne egyértelmű még mindig, elmondom, te nem véleményt írtál.
Margószélen jegyzem, boldoggá tesz, hogy "halkan" fogalmazod meg hozzászólásodat. Eztán is maradjon így, míg nem változtatsz a modorodon. Nem azzal van a gond, hogy hozzászólsz, hanem ahogy hozzászólsz. Kérlek... csak higgadtan.

Egyébként annyiban igaza lehet Pontagynak, még ha nevéhez méltó együgyüséggel is hozta tudomásunkra, hogy a legjobb az első öt kötet volt és utána sajna sok volt az abszurd, olykor obszcén tréfa (ez különösen igaz a "Káosz Sárkányai" végjátékára, vagy a "Vérkáosz" aggasztóan hosszú gilfek kontra SG harcjelentére, vagy a manó+tündérke párkapcsolatra. Ha ezek egy kicsit konszolidálódnának, még mindig lebilincselő köteteket olvashatnánk.

Angelyr: Ezt az SG vonulatra érted, vagy minden kiadott Worlukos sztorira? Kíváncsi lennék a véleméynedre!
Ork @ 2004.03.29. 23:10
Én is szívesen olvasok a régi hősökről, még ha meg is punnyadtak közben... Nekem is a Káosz Szava volt az alapmű, a színvonal zuhanása viszont szerintem nem ilyen egyértelmű. N.I. jól és jókat ír, de a sok Worlukon játszódó történet közé (más íróktól) becsúsznak gyengébb művek.

N.I. Káosz könyvei nekem már a Káosz Évétől kezdtek furák lenni, a sok hólye poén miatt. De "fogszívva" elolvastam az óriásfütyit lóbáló, ugrándozó törpét meg a hasonlókat, mert a többi része azért jó volt. Aztán a hatodik könyv körül már tényleg tele volt a topogóm, mert az első részek zord humora teszett, de az idiótaságot ki nem állhatom (ezért nem olvasok paródia könyveket).

Tehát megveszem ezt is, aztán meglátjuk, mennyire sikerült visszatérni az alapokhoz. Ha nem csak reklámfogás, hanem valóban érződik rajta az eredeti Káosz fíling, akkor elégedett leszek, ha nem, akkor meg jól néz majd ki a polcon:-)
@ 2004.03.29. 19:50
Lupus

Nincs bajom N.I. úrral, őt személyesen nem ismerem, pénzem volna arra, hogy megvegyem, de miután a részlet alapján szemétnek tartom (a milliónyi Káosz-hányadék -->a színvonal esése miatt mondom ezt; >> útján való pénzhez jutást pofátlanságnak tartom), ezért nem fogom megvenni, véleményem viszont van róla. Tudod, amikor az ember megszokott egy színvonalat egy írótól egy regénysorozat esetében, ahol még az 5. ilyen regényig volt is értelme az egésznek, akkor méltán lehet felháborodva, ha más színvonalat talál egy regény ismertetőjében. Csak halkan jegyzem meg, hogy ezen ablak a "vélemény" alcímet viseli. Nekem ez a véleményem, másnak pedig más.
Angelyr @ 2004.03.29. 14:25
Üdv!

Szvsz ezzel semmi gáz nincs!
Sőt! Külön jó ötlet, hogy kicsit visszatérünk az alapokhoz, mert a Káosz rpg megjelenése környékétől számítható az az időszak, amikor a könyvek színvonala meredeken elkezdett zuhanni (élen a Vérkáosszal).
Talán ez kis kitérő újra feleleveníti azt a korszakot, amikor még nem tudtam letenni a Káosz regényeket, és a könyv végére érve azon kaptam magam, hogy hajnali 5 van!
Lupus @ 2004.03.28. 12:45
Hali!

Sorban.

Pontagy!
Én ugyan nem vagyok Káosz rajongó, de ugyanennyire nem érdekel, hogy te mit veszel meg, vagy mit nem. Ha ennyire nincs pénzed, hogy még erre sem futja, az a te bajod... Esetleg személyeskedek? Vajon te nem ezt tetted "Nemes Úrral"?
Pajtás, bölcsebb maradsz, ha meg sem szólasz!

Sanctus: Akárha te írtad volna...
OGRF @ 2004.03.28. 02:56
Hela!

Én is nagyon régi Káosz rajaongó vagyok, sőt azt is mondhatnám, hogy nekem a Káosz Szava az az alapmű, ami sokaknak a Gyűrűk Ura... Nekem innen kezdődik a fantasy, legalábbis a játszható, élvezetes fantasy...

Nos nem tudom, kinek mi a baja a rókával, de szerintem ezek pont azok a NORMÁLIS karakterek, akik nem agyontápolt félistenek, hanem valami közük is van a szerepjátékhoz... Az már más kérdés, hogy Skandar Graun kapcsán azért később kicsit elszaladt a ló az író bácsival...
Bár még a művet nem olvastam, de feltétlenül meg fogom venni...

Köszi, hogy felhívtátok rá a figyelmem, mert mostanság ritkán jut időm könyvesboltba menni...

LPZ.
Daoldin @ 2004.03.27. 18:40
Ceeph: mi bajod a gennymanóval? szerintem jól sikerült, érdekes faj lett belőle, de ha neked nem tetszik (előfordul), akkor ne szerepeltesd a meséidben. Tudod, szinte minden szerepjáték így kezdődik: ezek csak irányadó szabályok, bármikor változtathatsz rajtuk...
VIC @ 2004.03.27. 17:53
Tipikus Júlia/Romana...stb. fantasy köntösben...
Sanctus @ 2004.03.27. 15:32
"Susan Salina & John Caldwell: Mergenos álmai (részlet)

A viharvert PONYVA sejtelmesen susogva..."
Értitek? HAHAHAHA