@ 2006.07.03. 17:32
véleményem szerint jobban jártunk volna ha inkább a régi rendszer pofozgatták volna helyre minthogy kiadják ezt a silányabb verziót
@ 2006.07.03. 17:30
Hát nemtom...Nekem a régebbi 1000 szer jobban bejött ez eléggé tré lett szerintem de ízlések és pofonok...
ppwhere @ 2005.01.03. 09:52
Fontos is... Harcost meg egy gyenegbb kepzelettel megaldott egyen is el tud kepzelni maganak, nem mintha nem lenne jo dolog, en is gyakran azt valasztom... De a boszorkanyt vagy mas magiahasznalokat szvsz sokkal nehezebb elekpzelni es megfeleleoen kijatszani... szvsz...

Zsolt (ID: 35344)
~~~~~~~~~~~~~~~~~
De legalább vannak receptek a boszorkánynak. Ez nyilván fontos.
ppwhere @ 2005.01.03. 09:47
Nem akarlak megbantani Leader de te nem veletlenul massal foglalkoztal matek oran? :-)
Amirol te beszelsz a a kup... A piramis meg egyiptomi (es mashol is elterjedt) epiteszeti forma nem padig alak... A gulanak igenis lehet negyzet alapja... Ajanlom nezz utanna egy altalaosiskolai vagy kozepsulis matekkonyvben :-)

Leader irta:
~~~~~~~~~~~~
M-Macska
A-Agár (ez látszik)
P-Piramis (A gúlának tudtommal csak 2 felszíne van, az alapja köralakú. Nagy engedménnyel T-Tetraéder)
E-Ekevas (Ha nagyon megnézem, akkor esetleg lehet uszony, határeset, elfogava)
S-Sólyom
ppwhere @ 2005.01.03. 09:38
Naszoval... En is olvastam az uj MAGUSt... Es nem vagyok megrogzott rajongo, de azert itt szerepeltek olyan dolgok amikre reflektalnom kell...
- Mi az, hogy jobb kidobott tulajdonsagokkal rizsa... Mintha ez mashol nem fordulna elo... Ezert kerult bele vegre pontelosztasos modszer... Ami jo otlet, a kidobas sux, semmi esely arra hogy ne legyen valaki nagyon tapos vagy nagyon gyenge, vagy mindketto a csapatban
- Mi az hogy sokaig kell nezegetni, mi us kell a karakterkesziteshez? Azert van tipp, mivel kell kezdeni, hogy meglegyen, van par min tulajdonsag meg megmondjak melyik alapkasztokban hany szintet kell csinalni, ezen kivul miket kell felvenni... Nem kell sokat gondolkozni meg lapozgatni... Csinald azt es kesz... Ez nem olyan nehez...
- A belso kasztok meg azert nehezen elerhetok es nem biztosan hasznalhatoak mert arra lettek szanva... Tobbnyire nem kalandozoknak valok... Irjak is, csak ha a Km nagyon akarja... A legtobb helyhez es huseghez kotott nem tul mobilis valasztas... De NEM KELL hasznalni oket... Fejlodhetsz alapkasztban is meg felvehetsz masik kaarkterkasztot is ha akarsz, azt meg, hogy mar az elejetol ezt kell nezni es fejelszteni... Mit hittel, hogy majd csak ugy bevesznek valami nagy szervezetbe? Johogy ott kell kezdened es azt kell csinalnod amit, ezert leszel anank a szervezetnek a tagja... Nem ugy megy az, hogy beallitasz, eleg tapos vagyok, vegyetek be... Sux a hozzaallasod ha igy gondolkozol... Ezert is nem javasolt a hasznalatuk... Nagyon megkoti a jatekosok kezet... Pl egy Langor enm nagyon maszkalhat el Ordanbol, de akkor nem is kalandozhat... Szal nem jatekosnak valo dolog....
Ennyi...
Janalom magamat... :-)
Tom
Randon @ 2004.09.15. 05:41
Sznfctm:
Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy az új alapkönyv abból a célból jött létre (jelentős %ban), hogy az eredeti rendszer hibáinak pofozgatása helyett egy újat alkossanak.
Sznfctm @ 2004.08.07. 00:23
Jajj de ügyi vagyok, szóval azért 50%-nál többet érdemel a kritika, legalábbis ha a könyvvel kapcsolatos plusz/mínusz vonatkozásokat tekintem. Leegyszerűsítő feltevésként vegyük úgy, hogy az volt a lényeg, nem a már-már elmaradhatatlan "ellenszenvesvérprofivagyok" sallang.
Sznfctm @ 2004.08.07. 00:13
Mivel kb. a hozzászólások 20%-ától ugrottam fel a tetejére, hogy írjak is végre (jóég, mennyit tudák egyesek marni egymást), bocsi, ha (újfent) hülyét csinálok magamból, szokásom.

Egy biztos sokak által ismert oldal fórumáról idézve: "Good firstlook!" Ez minden, amit a kritikával kapcsolatban el lehet mondani, most Attila modorát és a benne rejlő másodlagos tartalmakat figyelmen kívül hagyva, és a témára koncentrálva. Az, hogy mennyire értékes és használható az új rendszer, majd idővel kiderül.

Aztán. Most nem azé', de ki az a bolondember, aki manapság itten nálunk szerepjátékból akar meggazdagodni? Röhög a vakbelem... A nullszaldó még oké, de hogy valaki tényleg milliós bizniszt lásson benne - az ijesztő.

Amúgy, szerintem a hibák fölött napirendre lehet ám térni. Aki játszani akar, az úgyis átlapozza, átkölti, vagy így-úgy kijavítja a hibákat, aki meg fikázni akar, az ezzel megkapta. Ilyen volt az első Mókus is 93-ban, mégis lehetett használni. Evvan.
Randon @ 2004.08.03. 06:30
Előre leszögezném a % a kritikának szól.

Imádom a Mágus rendszerét, mivel hangulatosnak találom. Bár a történelem, néprajz, korrekt térkép adatok, stb. még a mai napig is hiányzik belőle, így egy jó darabig nem lesz teljes a világ, de használható.

gonoszfred: Javaslom lapozd át a Második törvénykönyvet. Találsz benne táblázatot rendesen a találatokra.

Ismerkedem a d20 rendszerével is (nem, nem a Mágus OGLlel - az nem ugyanaz - ). Úgy vélem megmaradok egy DnD 3.5 alapkönyvnél, DM könyvnél és egy Montrous Manualnál, használva a világot és kész is lesz számomra a "házi Mágus d20". Ennyit az alapkönyvről. A külföldi anyagokkal sajna nem kompatibilis, így nemtudom összehozni, ha rendelnék egyet.

Ahogy visszább olvasgattam, sokan felvetették a kérdés a kocka elnevezését illetően. Itt annak idején vétett egy nagy hibát a mágus. (k=kocka, d = dice=oldal) Mivel a kocka 6 oldalú, így a k10 nehezen értelmezhető. A d10 = dice10 = 10oldalú logikusabb.
@ 2004.05.19. 15:05
Hát elolvastam az ismertetőt.
Tanácstalan vagyok!:
Csatlakoznék a M.A.G.U.S. szerpjátékosai közé (barátaim is ezt játszák)
Most vegyem meg a régi AK-t, vagy újjítsak és vegyem meg az újj AK-t (amivel nem tudok a barátaimmal játszani mert nekik a régi van)

Szóval érdemes megveni? El fig ez terjedni eggyáltalán a közeljövőben?