@ 2004.05.19. 15:35
Nekem eléggé tetszett az írás, kevés idegbetegebb művet tartottam a kezemben (ez dícséret akart lenni :)) Talán a puskák motívuma, ami egy kicsit bezavart és az egész falu odacsődül, de úgy összességében rendben van. Az angyal karaktere nagyon bejön, szeretem a negatív személyiségeket úgy általában :)
@ 2004.05.14. 14:52
Nagyon tettszett az írás, csak gy tovább.
@ 2004.05.12. 18:38
Sziasztok:)
Először is szeretném megköszönni, hogy egyáltalán elolvastátok, és a sok építő kritikát pedig külön köszönöm! De tényleg!
(Igazság szerint sokkal rosszabbra számítottam)
Igyekszem majd figyelni azokra a hibákra amiket mondtatok, mert bevallom van benne igazság:)))
A Dogville című filmet sajnos nem láttam, de most már érdekel:)
Üdv: M.G.
Eye @ 2004.05.12. 16:26
Emlékeztet a Dogville című filmre. :)
Onnan az ihlet, vagy egyáltalán nem tudatos a párhuzam?
Akár így, akár úgy, nekem bejött.
Linn @ 2004.05.11. 19:56
Tetszik, hogy egy angyal is lehet gonosz időnként. Nekem nagyon bejött a történet.
ericghar @ 2004.05.10. 19:59
Hali!

Remek volt, nekem tetszett.

Hm.. Angyalok... Emlékszik még valaki a Dogma cimü filmre (Loki és Bartlebi):)?

bye, ghar
@ 2004.05.09. 17:06
Elég érdekes ez a novella mert szerintem azt mutatj be, milyen nehéz jónak lenni, de milyen grotesz rosznak lenni. Elgondolkodtató volt.
@ 2004.05.09. 06:38
Csatlakozom az előttem szólókhoz. A sztori jó, bár nekem kicsit meredek, hogy egy angyal ennyire gonosz legyen. A mondatok tűntek még fel, mint túltagolt jelenségek. Én a kisebb anomáliák felett elsiklottam (lehet, hogy felületesen olvasok?), de szentelt víz/köpet kérdése és a puskalövés a falusiak feltűnésével karöltve nekem is feltűnt.
Egyébként tetszett, jó az alapötlet, csak valahogy nem érzem eléggé kihegyezettnek a csattanót, az elbeszélés módja meg leginkább Vavyen Fable-t idézi, amivel csak az a baj, hogy Vis Major nőjének jól áll ugyan, de egy angyalnak, még ha megkeseredett is, nem igazán.
Mindenesetre tetszett, olvastam már sokkal rosszabbat is.
Panzer @ 2004.05.07. 20:25
Nekem is tetszett. Az angyal elképesztően gonosz - ez különösen bejött.

(Puska pedig vagy volt, vagy nem, ez nagyban függ az időtől. De szvsz egy kis faluban, parasztok kezében biztosan nem. Persze, részletkérdés, csak kibújik belőlem a mániákus... :) )

Summa: szép munka.

Üdv,
Panzer
Sparrow @ 2004.05.07. 15:28
Nem rossz, de a francba, engem nagyon idegesítenek azok a kettévágott mondatok. Vannak itt szép gondolatok, de az írást még meg kell tanulni.
Olvasás közben nekem 3 történet jutott az eszembe: Stephen King: Halálsoron; Raoul Renier: A hitehagyott; és persze a Jeanne D'Arc. A hitehagyottban is volt egy ilyen boszorkányper, és, ha jól emlékszem, ott is a tej-elapadás volt a fő vád. De szerintem ne keressünk elődöket, hiszen egy boszorkány-kínzós sztorit bárki kitalálhat.
Az angyal szép volt, magam elé tudtam képzelni; a jelleme viszont nem tetszett. Egy angyal ne legyen ilyen nagyképű és flegmatikus, még akkor se, ha tudatában van hatalmának.
A megerőszakolási jelenet: én azt nem értem, hogyan tud valaki könyökölni, ha le van szorítva a karja. Amúgy tényleg drámai.
Nem elég fülledt az érzésvilág... Valóban. Ha egy igazi lányt kínoztak volna meg, akkor jóval érzelmesebb volna a sztori; itt az elbeszélő viszont egy flegma, érzéketlen angyal volt: emiatt van ilyen kevés érzelem. (És én emiatt nem sajnáltam meg a csajt - pedig szvsz úgy lett volna jó.) Egy utolsó megjegyzés: ha egy kínzás történetét E/1-ben és múlt időben meséled el, akkor mindenki tudni fogja, hogy túlélted - hiszen másképp nem tudnád elmesélni.
Na jó, abbahagyom... Legyen 70.
Sparrow