@ 2004.05.09. 16:13
Én valamennyire vallásos vagyok ezért némileg ellenkezek, de mi tagadás ha férreteszem az eszméket amikre engem tanítanak és csek a történetet nézam, elgondolkoztató és nagyo jó novella.
Lac @ 2004.05.06. 18:31
Bravo, nagyon erdekes eszmefuttatasok :taps:
Spanyolviasz-dijat kinek adhatom at?
@ 2004.05.06. 18:07
Gondloj bele mennyi minden létezik amit nem is ismersz. De azok a te számodra nem létezik. Mert ha csak egy szót is meghallasz afelől amit nem tudsz akkor már létezik a te számodra is. Tegyünk fel egy egyszerű példát. Bár még így is elég nehéz. Mondjuk azt nem léteznek tündérek. Vagyis azt sem tudjuk van e ilyen szó hogy tündér. De mikor meghalljuk ezt a szót TÜNDÉR rögtön létezni kezd számunkra elkezdünk gondolkodni mi lehet az? (semmi egyéb infónk nincs róla csak a neve) Egy madár? egy fű neve, egy ember neve? vagy valami különös lény estleg egy eszme? De ezzel már megjelent a tudatunkban AZAZ létezik.

Na ennyit a létezés csodájáról
Kecske @ 2004.05.06. 14:23
"Még ha létezne is az ember nem ismerné vagyis számunkra nem létezne."

Csak úgy kötözködésképpen - miért nem?
@ 2004.05.06. 08:06
Na neeeeeeee ez még az előzőnél is abszurdabb :DDDDDDD
DonKartacs @ 2004.05.05. 18:16
:) (Ő is benne van :) )
@ 2004.05.05. 10:10
Másrészt. Apám járt amerikában és szerintem nagyon is valóságosnak élte meg.
@ 2004.05.05. 10:09
Lac: Végülis akkor eljutottunk az emberig. Mindet ő teremtett saját magának. És azért mondta, hogy isten teremtette a világot mert ő képtelen volt felfogni hogyan is születhetett az egész. És hinni kezdett benne. Csakis ezért létezik isten. Ha nem hinnének benne az emberek akkor nem létezne. Miért? Még ha létezne is az ember nem ismerné vagyis számunkra nem létezne. Tehát mégiscsak az ember teremtette meg a hitet az istent. És adott neki nevet. Hogy az Jehova Allah, Rá vagy akármi az már teljesen mindegy. Hisz korábban a tüzet a vizet és a földet tisztelték istenként. Aztán később állatokat. m,ég később állatfej embertest isteneket. Most pedig olyan isteneket akik olyanok mint az emberekek. Ez azért volt mert ahogy fejlődött az ember tudata gy változott az istenképe.

Donkartács: Ez már nagyon elvont. Az hogy nem létezik amerika. Ez már kicsit sok. Ha hiszel benne akkor létezik. Minden létezik amiről gondolkodsz beszélsz, vagy anyagi valójában is van.

Egyébként igazán kiváncsi vagyok az iró saját véleményére, hogy ő mit akart ebből kihozni. Szóval irhatna ide pár sort.
DonKartacs @ 2004.05.05. 09:42
NA ezt a "mibenállahit" vitát lenyomtam pár fórumon. szal szvsz jó dolog csak szegény írónak nem lesz jobb tőle :) (bár kaphat új ötleteket)

De azért csak odamondok.
Én például nem hiszek Amerikában szvsz ez csak egy humbug. A média etet be minket a hülyeségeivel már évek óta. ÉS egy fikarcnyival sem látok több okot Amerika létezésére mint mondjuk Istenére. :)
Lac @ 2004.05.05. 09:10
Solan:

Hat...azert a szentlelek sugallata elmeletileg sokat szamit.
De rendben, akkor ki mondta, hogy van isten? Ki mondta, hogy van Jezus? Ki mondta, hogy het nap alatt teremtette a vilagot? Az ember. Igen, tenyleg csak feltetelezzuk, hogy leteznek, na es? Ez a hit, nemdebar?

Mind1, a novellaban isten maga mondja, hogy a sajat kepere teremti az embert, es ez a lenyeg.