@ 2004.06.09. 09:12
Kedves Solan!
Teljesen igazad van! Nem felejtem el én tudom, hogy csak így juthatunk el saját álmaink beteljesüléséhez! Én is hajszolom a saját kis álmaimat, de az volt a gondolatom, hogy talán ez az üzenete az írásnak!
Persze lehet csak nekem.
@ 2004.06.07. 08:01
Pinta tulajdonképpen tökéletesen igazad van.:eeek:

Ám egyvalamit ne felejts el. Attól, hogy nem vagyunk tündér cseregyerekek. Még nem vagyunk porszemek. Mindenki akkora, és akkora dolgokra képes, amekkorának önmagát képzeli és természetesen a szve legmélyéig hisz benne. Tehát csak az porszem a szélben aki nem hisz abban, hogy több is lehetne. :D
Edorn @ 2004.06.04. 10:46
Nekem csak az első fele tetszett... Az űrhajóig... *szörnyűlködik*
Talán mert Changeling novellára számítottam... De addig nagy, nagyon jó, meg teljesen Changeling hangulata van! Gratula! :eeek: Ám utána... Ez az ürhajós dolog nekem már nagyon nem tetszett...
Changelinget egyébként ismered? Nem írtál véletlenül hozzá novellát, vagy nem tervezed? :D

(A béka nagyon tetszett!!! :aboci: )

(Az értékelés az ürhajó előtti részre szól!)
@ 2004.06.02. 14:26
Elolvastam megint! Furcsa, hogy mindenkinek a békás dolog szúrt szemet! Aranyos kis történet, olyan gyerekkori emlékek megfűszserezve egy kis tündérmesével.
Mindenki szeretné ugyebár ha kiderülne róla , hogy ő is valami különleges ember és nem egyszerű porszem a szélben??
Kedves író úr ugyi maga is?!
@ 2004.06.02. 14:05
ilyen béka valóban létezik, LSD-szerű mámorba lehet esni a nyalogatásától, meg ha jól tudom, megvágod magad és hozzádörzsölöd a bőrét a sebhez, akkor is (lehet, hogy marhaságot írok ezzel a sebes dologgal).
Nekem is nagyon tetszett az eleje, elismerésem, nekem a "tündérek bejövetele" már egy kicsit sok volt, valahol ott vesztettem el azt a jóleső érzést, amit okozott addig a novella. A párbeszédeket nagyon idegennek, valótlannak tartom (tudom, azok is :D ), de nem bírom elképzelni, hogy hogyha két tizenéves gyerekhez leszáll egy űrhajó, idegen lényekkel, robottal, akkor az az első kérdésük, hogy "A nevek, amelyeken (!!!) szólítottatok minket, igazából mik?". Itt visszazökkentem a valóságba és itt is maradtam a végéig :eeek:
Mindenesetre gratulálni szeretnék, kíváncsian várom a többi írásod!
@ 2004.06.01. 11:12
Sziasztok!

Serissa, Solan: a történet már a Tiétek, mindenkié, aki olvassa. Szerintem az író addig rendelkezik az írása fölött, amíg megírja, a többi az Olvasó dolga. Nyugodtan tovább lehet alakítani gondolatban! És az csak jó, ha megindította a fantáziátokat!

Egy kis illúziórombolás akkor: Phil nem tündér, a béka sem valaiféle közvetítő. EGyszerűen fura hallucinogéneket tartalmaz a váladéka, és "bekábulva" lépnek először kapcsolatba a gyerekek a tündérekkel. Lásd pld. sámánok.
@ 2004.06.01. 08:26
Helló!
Sajnos csak ismételni tudom a többieket. Az eleje kicsit vontatott, rövidebb is lehetne, viszont nagyon jó ötleteket vittél bele a későbbiekben. Le a kalappal! :eeek:
Solan ötlete nagyon tetszik. Persze én sem szeretném helyetted alakítani a történetet, csak egy folytatással kijavíthatnád benne ezt a „fehér ködöt” amit a Királyfi és Phil képeznek, valamint tovább élvezhetnénk az írásod!
Gratula!
Serissa
DonKartacs @ 2004.05.29. 17:55
Tiszteletem!

Olvasmányos. Bár nem mondanám hogy túlzottan oda meg vissza vagyok tőle. Bár ez inkább a témaválasztásnak köszönhető.

Nekem a végén egyfajta "ki sokat markol keveset fog" érzésem volt.
Keveredett benne sok értékes mondanivaló (pl.: álomvilág/valóság kapcsolata ;tüde emlékek)
De ezek igazándiból elsikkadtak a (szerintem) felesleges párbeszédek és szerencsétlen témakapcsolás mögött (tündérek/csillaghajók).
@ 2004.05.29. 17:27
Bacon: Egyébként sztem egyértelmű mit csinál Phil a békával. Nyalogatja. :eeek:. És hogy miért?. Mert ugyanazt a hatást éri el amit a két gyereknél. Gondolj bele. Tiszta jókat kezd álmodni tőle, meg totál beáll tőle. Szegény flótás biztos azt hitte ez valami drog.:D (Bár ez csak az én személyes véleményem. Attila, ha nem így van megkövezhetsz.)
Meg elgondolhatjuk mi lesz a történet folytatása. Kiderül-e esetleg, hogy a báty is tündér. Vagy esetleg rájön arra, hogy a tesója is az. Vagy csupán egyszerűen az hiszi drog. Meg a Királyfi név is adhat plusz ötletet. Honnan van a neve és miért? Talán Phil társai között is van egy tündér és azért adta Philéknek a békát mert ily módon jutatthatta el Danielékhez. Mert ha nem vesztették volna el, akkor nem biztos taliztak volna a tündérekkel. Ok-Okozat. SORS. Előre tervezett akció volt-e minden? DE bocs Attila, hogy itt helyetted kitalálom a sztorit csak meglódult a fantáziám:D:D De ebből tényleg írhatnál akár még egy sztorit. Arra is szívesen várnék és olvasnám el.

Bocsi a sok pofázásért.:aboci:
@ 2004.05.29. 17:14
Nahát. Ez tetszett. Mikor olvastam, különösen annál a résznél mikor elmondja, hogy együtt éltek az emberekkel meg minden. A GYU jutott eszembe.

Igazán jó, bárcsak én tudnék így írni. A tördelés Ne-kem sem tetszett, de ha nem a te hibád, akkor szájzár:D

OFF:erre én is kíváncsi vagyok laamer. Nincs meg a novim amit beküldtem. amúgy köszi az érdeklődést ez iránt..

ON: érdekes volt a csavar is, a tündérekkel, meg űrhajókkal. Ez azért tetszik különösen, mert bontja a kliséket amit a tündérekről kialakítottunk. :eeek:

Na jó befejezem. értékelés 95%