@ 2004.10.24. 15:16
Magyon, nagyon tetszett.
@ 2004.09.22. 14:43
Maurice! U2U ment, pislants bele a fórumokba!
Maurice @ 2004.07.28. 10:52
Azt hiszem, ideje, hogy mint elkövető, megnyilvánuljak.
Először is köszönöm mindenkinek a hozzászólást, igencsak jól esett, hogy viszonylag kevés kivetnivalót találtatok a noviban.
Nem akarok nagyon hosszan értekezni, hiszen itt nem az a lényeg, hogy én mit gondoltam, amikor írtam, hanem hogy Nektek, akik olvassátok, mi a véleményetek. Néhány dolgot azonban meg kell említenem.
DBebe: hát igen, még egy átolvasás sosem árt, de az az igazság, hogy rengetegszer átolvastam és átírtam, mielőtt beküldtem, és a végén már úgy éreztem, nem tudok javítani rajta. Pont ezért kelletek Ti, hogy a következőt még gyúrjam egy kicsit, mielőtt késznek nyilvánítom.
Az elírásokról: kétségtelenül maradtak benne "sajté hübók", de mentségemre legyen mondva, hogy kétszer is átnézettem a Word helyesírás ellenőrzőjével, másodszorra már hibátlannak találta. Legközelebb már nem hiszek neki...
A WoD-ról csak annyit, hogy (bár lehet, hogy ez itt ciki) sosem játszottam, nem is tudok róla csak annyit, amennyi az itteni novikból meg kommentekből kiderül, a hasonlóság valószínűleg az általános műveltség körébe tartozó :) vámpíros és hasonló filmek, könyvek ismeretéből adódik.
Sparrow: én amerikai tipusú lakókocsit láttam magam előtt, ami akkora, mint egy kisebb ház, és elférnek benne asztalok meg székek, meg egy normál bárpult is. Igaz, ezt nem részleteztem, úgyhogy jogos a pont, félreérthető volt.
Naotius: nagyon megható, hogy ilyen sokat gondolsz rólam, de azért kicsit túlzott a dicséreted. Csak hobbiból írogatok, nem is túl gyakran, de igyekszem minőségi munkát kiadni a kezemből. Amúgy meg soha nem venném a bátorságot magamnak, hogy más művét a saját (nick)nevem alatt publikáljam, még ha pl. a fordítás az én művem lenne is.
Jah, még valami: a testek. Na jó, itt megfogtatok. Nincs rá magyarázatom; mondjuk a misztériumot növeli, mert a sebekből lehetett volna következtetni a gyilkosokra, de más ötletem nincs.
Szóval összességében mégegyszer köszönöm a hozzászólást, tényleg segítség, ha felhívjátok a figyelmemet a félreérthető vagy logikátlan dolgokra, hiszen én egész másképp látom a sztorit, nekem ezek nyilvánvalóan nem tűnnek fel.
Igyekszem, hogy legközelebb még ennyi se maradjon benne.
@ 2004.07.24. 18:13
Asszem, mégis csak benne van a novellában, hogy a csajszi vámpir, hiszen:

[i]"...Az öngyújtó lángja mellett mélybordón csillant sötét szeme..."
@ 2004.07.24. 18:04
Osztom Sparrow véleményét, nekem is feltűnt, mintha az első a hat gyerek az őrmester ágyából tünt volna el. :)

Másrészt, ha azt írnád, hogy a konténer falait borította a vér, nem magyaráznák-értenék félre.
@ 2004.07.21. 16:23
Szevasztok,

Engem nem nagyon zavart az elírás, olvasás közben átszaladt rajta a szemem :)
Jó volt, nagyon tetszett... Haláli volt a fordulat amivel vámpírossá vált az egész :D

Így utólag tényleg hiányolom a testeket, de olvasás közben és naotilus bejegyzésének olvastáig nem is érdekelt a dolog :D))))

Sir Grotti
@ 2004.07.20. 22:51
Tisztelt Maurice!

Amennyiben a fent olvasott szöveg tényleg a Te irásod, szerintem megtaláltad a pályádat mint iró! Összetett, jól megszerkesztett, hangulatos, evilági és nem evilági.

Nagyon tetszett, rég olvastam ennyire tömör, mégis ennyire elgondolkodtató művet!

A stilus nagyon jó, teljesen illet a kicsit USA hangulatú műhöz, a figurák szépen kidolgozottak.

Talán egyetlen logikai hiba, de sokat nem számit:
A vámpirok a vért a Sátánnak adják, rendben. De miért nem hagyják ott a testeket? Megeszik, elteszik emlékbe? Mi szükségük van azokra?

Amennyiben nem a Te irásod, úgy igen magas szinvonalú iró művét publikáltad előttünk. (Csak azért irom ezt, mert a stilus és maga a mű is nagyon ismerős, de lehet, hogy csak képzelődöm...)

naotius@freemail.hu
BloodSkull @ 2004.07.20. 16:19
Sparrow: Elnézést, gépelési hibának akartam írni, csak hát este már nem annyira fogott az agyam. :)
És azért is sorry, hogy jónéhányszor (gyakran egyfolytában) a WoD-al társítom az ilyesfajta novellákat, de én tökéletesen ebben a világban élek, tát nem sűrűn tudok kiszakadni belőle! :D
"És javaslom, hogy te inkább ne segíts nyelvi hibákat javítani, lévén te is küszködsz velük."
Kösz, majd észben tartom...
Sparrow @ 2004.07.20. 12:39
Na, én is megmondom a frankót. :)

Szeretem a vámpírokat és a hozzájuk kapcsolódó történeteket - ha nem a WoD-ben játszódnak. Utálom a WoD-t; de szerencsére ez nem olyan novella.

Maurice:
Tetszik az írásod, és egyáltalán nem azért, mert vámpíros: tök jó - bár kissé sablonos - az életunt nyomozó figurája, és a csaj is kifejezetten tetszett. Jó a leírás, a párbeszédek, a jellemábrázolás - már amennyire itt lehetőség volt -, és jó a képi megjelenítés. Ezzel csak 1 gondom volt: a kávézó. Egyszer azt írod, hogy lakókocsiból lett átalakítva. Erre én elképzeltem egy lakókocsit, aminek oda lehet állni az ablakához (pult), és ott adják ki a kávét. Aztán meg aztalokat is írsz, meg lépcsőt... Ez mégiscsak egy épület? Ez nem tiszta.
Igen, ötletes a "hatonnap" szó, meg az, hogy nem ismerik el a 7-napos hetet... Ez olyan ésszerű, hogy nem is tudom, elhiggyem-e, vagy csak te találtad ki? :D

Amúgy a többieknek mondom, hogy nem teljesen biztos, hogy a csaj vámpír: a történet vége szvsz homályba vész, szóval lehet találgatni.

Hibák (szvsz): volt egypár gépelési meg egyéb hiba, de gyakorlás útján orvosolható. Ja, és volt egy mondat, amit az én perverz fantáziám először félreértett: "Az egész akkor kezdődött, amikor egy éjszaka eltűnt az ágyából hat gyerek." - Ez olyan, mintha Alistair ágyából tűnt volna el az a 6 gyerek. :D Lehet, hogy csak én látom így.

Na, mindent összevetve jó, tetszik, csak így tovább.

BloodSkull:
Szomorú, hogy te minden vámpíros sztorit a WoD-vel társítasz. A vámpírokat mint olyanokat ne nevezd káinitáknak, ne kifogásold a cigizést stb.: minden író olyan lényeket teremt magának, amilyeneket akar. Nem a White Wolf Inc. találta ki a vámpírokat.
"megőrültem v olna." - ez nem nyelvtani, hanem gépelési hiba - Maurice nyilván tudja, hogy a "volna" szó egybeírandó. És javaslom, hogy te inkább ne segíts nyelvi hibákat javítani, lévén te is küszködsz velük. ("had", "gondd")

Na, ennyi. Véres éjszakákat.
Zsobo @ 2004.07.20. 07:50
Üdv, én is osztom kicsit az észt!! :-)

Igazság szerint utálom a vámpíros novellákat, de ez a novi nagyon jó volt. Nem az a sablonos, hü de nagyon intrikálnak a wempájörök sztori. Illetve ha belegondolok intrikálnak, de ezt nem akarja beleeröltetni az arcomba. Szóval tetszett.
A vér-konténer témához: Elöször én is arra gondoltam, hogy a konténerben derékmagasságig áll a vér, de aztán visszaolvastam és kiderült, hogy csak beborította.... Itt lehet, hogy egy kicsit gondosabban fogalmazhattál volna, de szvsz nem volt annyira zavaró.

Maradtam tisztelettel: Zsobó