@ 2004.10.24. 15:29
Hát elég érdekes volt elképzelni, de nem rossz.
Clorel @ 2004.07.21. 20:05
Hangulatos, de túl rövid...
@ 2004.07.21. 16:25
Nem volt rossz, de nekem kicsit levegőben lógós volt :)

Bár írtad hogy direkt, szóval a célt tökéletesen megvalósítottad :D

Sir Grotti
@ 2004.07.21. 15:19
Tetszett ez a kis szösszenet, habár sablonmegoldások is találhatók benne pl.: "Mindazonáltal tudta, hogy csak különleges felkészítésének köszönhetően húzta mostanáig. Akaratereje napról napra fogyott."
Én csak ezt látom hibának és valóban azt, ahogy DBebe is mondta: az elejét meg a végét várom. :)
Szajkó voltam, leszek, maradok
Sparrow @ 2004.07.21. 11:07
Now... that's what I call short novel...

Nos, számomra a történet mondanivalója az, hogy bármit csinálsz, nem menekülhetsz a náladnál erősebb zsarnokoktól. Rab vagy, és azt tesznek veled, amit akarnak. Ebben az 1984-et idézi fel számomra, és ez külön jó pont... :)

Pár furcsaság, amit talán hibának is nevezhetünk (szvsz :D):
"Patrick, miközben gyulladt, ragacsos szemrésén keresztül a választékosan öltözött, középkorú férfit figyelte, nem nagyon értett semmit." - Ez valahogy sántít nekem. Az, hogy nem ért semmit, az nem cselekvés! Nem tudom megmagyarázni, de szerintem így nem jó.

"(...)a szoba ajtaja, amelyben fogva tartották, és kínzói megragadták, hogy újabb és újabb tortúrának nézzen elébe." - Szerintem jobb volna a "vessék elébe". Jobban illik oda. Ha már "fogva tartják" és "megragadják", akkor már harmadszor is ők cselekedjenek, ne az áldozat. :D Tudom, nem túl egzakt magyarázat, de én így tartom helyesnek, így írnám.

Amúgy jó volt. Külön piros pont a helyesírási hibák hiányáért. :D
További sok sikert.
Alyr_Arkhon @ 2004.07.21. 09:59
Takezó: Azzal már megmondtam lényegében, hogy ide került...
Takezo_ @ 2004.07.21. 09:49
Tetszik a történet, a hangulat se rossz, de valahogy a stílus nagyon hétköznapi... (pl. tradícióval szemben és nem ellenére). Nah, várd meg Alyrt, ő majd megmondja a frankót :)
Zajec @ 2004.07.21. 09:41
Sziasztok!
Köszönöm a dícséretet, mint ahogy a kritikát is. Előző írásom elég kemény bírálatokat kapott (nem mondom, hogy alaptalanul), és kicsit tartottam a "zsűritől", ezért külön örörm, hogy tetszett. Amúgy amit hiányoltok, szándékos. Szerettem volna, ha a történet foszlány szinte bárhol, bármikor játszódhatna. Voltaképpen az írás egyetlen ötletre épül, mégpedig: Ha valakit kínvallatásnak vetnek alá, könnyen odáig juthat, hogy csak a halálban talál menedéket. Így ha tud, akkor öngyilkos lesz. De mi van, ha a sikeres öngyilkosság sem oldja meg a problémát? Nagyjából ennyit, ezt a kérdést akartam továbbgondolásra kínálni. Tényleg örülök, ha átvitte a lécet, és még jobban, ha átjutott a fenti gondolat (amiben nem vagyok biztos).
Molnár Péter
@ 2004.07.21. 09:15
Hello
Nem vagyok egy nagy mű-okoskodó... de nekem is hasonlóak az érzéseim, mint DBebe kollégának.
Jó az írás... az is jó, hogy a történet egy kiragadott pillanat, ahonnan elindulhat az ember fantáziája a karakterek múltja, a háború és úgy általában a történetet körülvevő világ felé. De valahogy mégis hiányzik valami... nem is tudom.

Csak így továb!!!!

HoBagoly
HuHogott
DBebe @ 2004.07.21. 07:46
Szia Péter!

Rövid novellád - melyet úgy éreztem, mintha egy hosszabb történet egy kiragadott töredéke lenne - jó megközelítéssel visszaadta a keserűség, kiszolgáltatottság, reménytelenség érzését eléggé gyomorkavaró formában. Bár Mr. Normann érzéseiről vajmi keveset tudunk meg, a helyzet és a körülmények magukért beszélnek.
Szóval az érzés átjött - hát boldogabb nem lettem tőle -, de megfogott :)
A novella jó, de valami még hiányzik belőle (talán az eleje és a vége?...hmmm, nem tudom pontosan, de kissé mintha lógna a levegőben).
Köszi hogy elolvashattam, ügyes munka (és remélem csak nekem van hiányérzetem a novellával kapcsolatban)!