@ 2004.09.27. 22:27
Mapett: Köszi a vállbaveregetést. A Galaktika megjelenése egyébként semmilyen mértékben nem befolyásolta a döntést. Tényleg nem. Én inkább csak, ismerve a terjesztést, aggódom, hogy hasonló nehézségekkel kerülnek szembe és esetleg ugyanoda juthatnak, mint mi. Jó lenne ha 2-3 lap tudna futni egyszerre Magyarországon, a verseny (és itt nem a gazdasági versenyre gondolok) mindig ösztönzőleg hat a felekre. Az olvasók csak jól járnának vele.
Mapett @ 2004.09.24. 10:49
Üdv! Bár nem voltam rendszeres olvasója az Átjárónak, ám mint a hazai sf/rpg életbe kb 15 éve valamelyest mocorgó emberke, azért figyelemmel kísértem pályafutását. Sajnálatomat kell kifejeznem a lap megszűnésével kapcsolatban, még akkor is ha a sajnálatból nyilván már egy jókora kalappal összejött az utóbbi időben, és a sajnálatból meg nem lesz lap. Mindig fájdalmas az, ha a kedvenc témaköreim egyikének zászlóshajója süllyed el. Főleg akkor ha az anyagi okok mögött - gondolom részben - más problémák is meghúzdnak. Jómagam is átéltem már pár hasonlót, így tudom milyen kellemetlen ez.
Nem akarok azzal jönni, hogy amikor pár hónappal ezelőtt hallottam a Galaktika újjáéledéséről, én már akkor sejtettem, hogy ez okoz még kellemetlen perceket az Átjárónak (illetve a többi feltörekvő, hasonló témakörben mozgó orgánumnak). Főleg azért, mert sejtem ki(k) lehetnek a Galaktika feltámasztásának hátterében, és ha igazm van, akkor már nem is lepődöm meg semmin. Azért, kedves Péter, sok sikert, türemlet és kitartást kívánok a további munkához, és az Átjáró antológiaként való megjelentetéséhez! *felebaráti vállveregetés* Hajrá!
Baty @ 2004.09.13. 07:26
Oké, így már világosabb, kösz az infót!
@ 2004.09.12. 07:47
Marvin,

Kérlek, írj az ügyben a michaleczky.peter@atjaro.hu címre.
Marvin @ 2004.09.11. 10:14
"Jelenleg két-három tartozásunkról tudok a szerzők és fordítók felé, de mindegyiket rendezzük vagy már rendeztük, ezek is nagyrészt adminisztrációs okokra vezethetőek vissza."

Ez komoly?? Nagyszerű, rohanok a pénzemért, most rögtön. Milyen címre írhatok? A régi még él?
Myrddin @ 2004.09.10. 23:19
Rinaldini, milyen egyéb újságokra gondolsz, amik sf/f témakörben nyomulnak?
Mert az Alanori Krónika ccg/rpg újság, a Fanfár szintén, a Fangória meg DVD melléklettel rendelkező horror újság... momentán ezek jutnak eszembe, mint az Átjáróhoz hasonló "határterületen" mozgó kiadványok.

A Galaktika meg októberben jön csak.

Végülis, ha nagyon költői/filozófikus akarnék lenni, akkor talán sorsszerű is, hogy egy olyan magazin, mely indulásakor a Galaktika szellemi örököseként definiálta magát, akkor a nagynevű előd újraindulásakor megszűnjön...
@ 2004.09.10. 23:13
Az sajnálatos ha egy újság megszűnik, így ezt is sajnálom, de néhány tárgyi tévedés "elhangzott", amit korrigálnék.
Nem ez az egyetlen ilyen témájú újság. Soha nem is volt egyetlen, és a legjobb tudásom szerint a többi megy is tovább.
A hirdetésekkel kapcsolatban mégsem írom le, mert azt már előttem igen szépen és jól megtették.
A sírás meg egyébként úgysem segít.
Raon @ 2004.09.10. 14:09
Rendben - Péter. :)

Amennyiben sikerül rendezni a tartozásokat, az korrekt dolog lesz.


üdv,
Raon
LaliQ @ 2004.09.10. 13:37
Nem is gondoltam másképp. És nem is a Ti felelősségeteket akartam hangsúlyozni - minden lap mögött bizonyos anyagi lehetőségek állnak, amelyek meghatározzák a stáb mozgásterét. Pusztán arra akarok utalni, hogy az Átjáró potenciális hirdetői igenis felismerték az Átjáróban rejlő marketinglehetőségeket, és annak megfelelően nem hirdettek. A kis reklám ugyanis nem reklám, csak kidobott pénz. A másik ilyen szomorú, de igaz tény, hogy szűk, és speciális jellemző mentén összeverbuvált piacot (mint amilyen a hazai SF/F olvasótábor) reklámmal megszólítani csak akkor érdemes, ha az eladandó termék olyan, hogy keveset kell eladni, és az egyes darabokon nagy a haszon. Az SF/F könyv nem ilyen. A motorkerékpár mondjuk ilyen.
Tehát ennyi: a kiadók nem lükék, hogy nem hirdettek. A kiadók - javarészt - tudnak számolni, és azért nem hirdettek.

És ez nem a Ti bizonyítványotok, csupán a helyzet reális bemutatása. Hogy ne lobogtassunk a kiadók marketing-érzékenységéről se (nem létező) bizonyítványokat.
@ 2004.09.10. 11:33
LaliQ,

Teljesen igazad van, azonban ha piackutatást végeztünk, ne adj isten arculatterveket készítettünk volna, akkor már az idei első számra sem marad keretünk, ugyanis egy profi céggel elvégeztett munka milliós nagyságrendű költséget jelent.

A terjesztésről pedig annyit, hogy mivel egy magazinnak nincs a Hírker mellett más alternatívája, a terjesztési hiányosságok nem írhatóak az Átjáró számlájára. Elég sokat kifizettünk egy cégnek, amely vállalta a Hírkeres ügyek menedzselését, a terjesztés elosztását. Azonban még ez is kevés volt ahhoz, hogy kitegyék az újságosok egy-két napnál huzamosabb ideig a magazint a kirakatba. Ahol végig kint volt, ott tapasztalatunk szerint nagyon szépen el is fogyott.

A hirdetési bevételekből nem a magazin teljes költségét kívántuk finanszírozni (mint normális esetben lenni szokott), hanem csupán ennek töredékére számítottunk. És ez sem jött be.