@ 2005.09.10. 16:00
Hát én nemtudom ki hogy van vele de szerintem a film jó volt , nem is kelet enél tőbbet várni tőle. sok hibát pedig nem a film kővetet el hanem ti , mert nem figyeltetek jol oda a filmre , itt egy rővid példa : " Sonor: De a csaj és a hajó között ott volt csekély 50 mérföldnyi jégmező + éppen tombolt az "évtized legnagyobb vihara" Szvsz a predik azért adták a lándzsát a csajnak, hogy legyen mivel hasbaszúrnia magát, mielőtt halálra fagy" . Ki mondta hogy halálra fagy ? szerintetek hogy jőt óda ? véletlenül nem látátok a hójárót amin jőttek ? gondolom azon megy visza a hajóra . mert valahogy visza is kelet volna meniük .. szoval a sok kritikátokna a fele se igaz , csak nem figyeltetek oda a filmre jól ! amugy remélem hogy lesz AvP 2.
@ 2004.11.09. 15:08
Valaki azt mondta, itt minden filmet nagyon lehúznak. Ez lehet hogy így van?
AvP.
Nagyon vártam a filmet, és be is jött. Sokmindenen lehetne javítani, de nagyon sokminden nagyon jó lett. Mivel tudtam, hogy fiatal predátorok vadásztak, akiknek nincs tapasztalata, és hogy ez nekik igen nagy feladat, a vadászatot kerestem a filmben. Tényleg látszott, hogy egy vadász csak akkor győzhet, ha jól alakítja a helyzetet.
Igaz hogy az elejét elhúzták, a monsta-verekedések sem mindenhol voltak jól kidolgozottak, de ha valaki élvezni akarta, akkor tudta a filmet!
A történet.. nos, ennek a filmnek az a története, hogy vadásznak. Ebbe csak erőltetetetten lehetne belevinni valami mást is. A film alienek és Predátorok -ról szól, köztük pedig nem jellemző a romantikus szál! az emberek csak mellékszereplők, így igenis lehet izgulni, hogy melyik monszta jön ki jól a dologból.
És a ragadozók, lévén inteligens és erkölcsös faj (egyfajta vallás/hitvilág erősen jellemzi őket, elég egységesen)tisztelik a harcosokoat, akik legyőztek egy alient. A TÚLÉLŐ nő is közéjük tartozott.
A film témája lehetőséget adhat újabb részekre, és remélhetőleg azokat kevésbé vágják rövidre, hiányosra!
@ 2004.10.27. 17:16
Holnap fogom megnézni.Már elöre félek:( Még jó hogy a sógorom fizeti a jegyet...
Kedves Atilla!
Nekem az Alien 3 tetszett. Több érdeme is van: logikus magyarázatot(?) ad mért nem vitte el a lény Ripleyt miután smárolt vele a medrészlegen,nehezen hal meg a monszta és a VÁLTOZÁS öli meg amihez nem tud elég gyorsan alkalmazkodni. S végül meghal Ripley!! Már viszketegségem volt hogy Ö csak ö aki mindig tudja mit kell tenni.
Az AvP regényekröl csak annyit hogy sima fagyilkosság volt öket kiadni. Szerintem az Alien1 és a Predator 1 volt könyv és film szinten az ahol még gondolkodtak az alkotók és legalább két kávészünetet azzal töltöttek hogy végig gondolták mivel jár minazon tulajdonságok amivel ezeket a lényeket felruházták.
@ 2004.09.25. 10:02
Miért van igazad Attila? Bár csak ne lenne...
Kivétel: "Igaz, ez utóbbi inkább emlékeztet mondjuk a Godzilla vs akármi alkotásokra, amelyekben vastag gumiruhába öltözött emberkék püfölték egymást, a ragadozók ugyanis erősen egy kissé elhízott és szadista Bob Marley beütésnek tűnnek. A két főmonszta első látványos összecsapása meg olyan szinten pankrációszerű, hogy már vártam, hogy a kissé összetépett idegen mikor adja át a ringet mondjuk Hulk Hogannak." Ez szerintem hülyeség.

Igaz, h tizedannyira sem jó, mint amit vártam, de legalább van AVP film. Remélem lesznek még AVP filmek, csak azok ne legyenek ennyire szarok.
lacxox @ 2004.09.23. 15:22
Én cask most olvastam a kritikát, és a hozzászólásokat is csak egy ideig tudtam végignézni, remélem, nem olyanokat írok, amit már tizen.
A nem túl színvonalas rendező maga panaszkodott a film újravágása és fontos jelenetek kivágása miatt, például amiatt, amiből kiderülne, hogy a piramis alapból növeli a királynő hormonszintjét, és valamiként ilyen indíttatásból lesz 20 perc alatt kikelő alienke. Nem mondom, hogy értelmiségi válasz, de legalább válasz.
A rendezőtől egyébként én annak idején a Halálhajót egészen bírtam, a többi említést sem érdemel. Az AvsP-t meg fogom nézni, de nem sok jóra számítok. (Van Helsinget is rohadtul rühelltem).

SZVSZ Az Alien3 jóval mélyebb és stílusosabb, mint a legpopulárisabb Aliens (amely talán tényleg a legszórakoztatóbb, de a legértéktelenebb is, ilyen szempontból kövezzetek meg, de ezt kedvelem a legkevésbé - ami nem egyezik azzal, hogy ezt élvezem a legkevésbé). Az Alien 4. pedig tudomásul vette, hogy a rajongók vissza akarják kapni Ripleyt, de ez maga már egy annyira abszurd lépés volt (Ripleyt klónozni, az emlékeivel együtt...), hogy a film is lehetett kissé abszurd, de mind közül a leginkább ötletdús példány, ráadásul ismét egyéni stílussal. Az első után a kedvencem.
@ 2004.09.23. 08:43
Üdv all!

Daffit: egy kezdő yautja egyáltalán nem nyom le egy alient!!! Már az is dicsőség, ha egy beavatott(pl. Törött agyar) pengével kinyír egyet. Egy királynőt egy yautja semmi esetben sem tud legyőzni lőfegyverek nélkül. A Prédában írják, hogy tizenkettő kellett ehhez a tethez és így is meghalt 6( ha jól emlékszem). A filmben például ez marhára nem tetszett. Egy nyamvadt kezdő és egy gyökér ember csaj legyőzték a királynőt! Ááááá!
@ 2004.09.22. 20:37
Őrömmel látom hogy némi pozitív kicsengés érződik az újabb hózzászólásokból. Gondoljatok csak bele, milyen lenne a Steve Perry féle Alien4 (Lidérces utazás, Idegenek a Földön stb...) MEGFILMESÍTVE!! Hogy miért nincs nekem néhány százmilló dollárom csinálnék belőle olyan múvít hogy a "sztárok" sírva könyörögnének az utolsó mellékszerepért is!!! Daffit azért a "kezdő vadász is könnyen elbánik egy egyszerű aliennel" egy kicsit túlzás. Szvsz egy ilyen találkozás kimenetele nagyban múlik a szituációtól és a terep adottságaitól, hiszen a predator csak akkor van igazán nyeregben ha vadászhat a prédára: ergo láthatatlanul becserkészi és meglepetésből támad. Amennyiben őt lepik meg a győzelmi esélyei radikálissan csökkennek. Fizikai tulajdonságokban az alien igencsak felülmúlja (hatalmas testi erő, páncélozott test, hihetetlen gyorsaság, savas vér, stb..) bár a predi sem egy gyenge legény azért a képzetségen és a felszerelésen kívül minden ellene szól, nem fogadnék rá ha őt cserkészik be és face to face küzdelemben sem biztos hogy le bírja nyomni. Na röviden ennyi mára...Üdv Dáj
@ 2004.09.22. 11:46
Szerintem itt mindenki alien és predator rajongó. De úgy érzem Attila lenyomta a 2 predator filmet, ráadásul nekem az alien 3 a kedvencem.
A film egyébként tényleg siralmas. Jó megnézni, érdekes meg szép, de rajongók kiméljenek felirattal kellene reklámozni.
A predator harca az aliennel meg szintén szép, de nevetséges. Gondljunk bele, hogy egy kezdő vadász is könnyen elbánik egy egyszerű aliennel, arról meg nem is beszélve, hogy az az elismerés, ha a királynőt nyomják le, nem energia fegyverrel!!! Ennek ellenére csak betobják egy tócsába...egy ember nővel...no comment...
A filmben regeteg fontos apróságot kihagytak/módosítottak, hogy azoknak is nézhető legyen, akik nem tudják mi az az AVP igazából.
Aleister @ 2004.09.22. 09:56
Kadmon:
"A jég-királynő: egyesek azt spekulálják, hogy a tenger nyomását és a hideget nem éli túl. De szerintem a tenger mélye sokkal melegebb, mint az a mélyfagyasztás, amiben tartották, és az se végzett vele. Azt, hogy mekkora nyomást kell elviselnie, attól függ, milyen mélyre süllyedt, gőzöm sincs, mennyit bír ki."
Már egy sima dolgozó is kibírta a mélyűr hidegét és nyomását (legalábbis a 8. utas alapján), úgyhogy nem hinném, hogy egy királynőnek gondot okozna némi sarkvidéki dzsakudzsizás.
Piff @ 2004.09.21. 20:25
Sziasztok!

A filmet először meg akartam nézni, most már inkább megvárom, amíg leadják az HBO-n... Igazából az utóbbi idők információi alapján egyre inkább elszállt belőlem a lelkesedés...

Viszont a kritikán halálra nevettem magam. : )

Bár, szó, ami szó, szegény Paul W. S. Andersont ne bántsuk inkább, mert nekem az Event Horizont mai napig a kedvenc sci-fi thrillerem, vagy horrorom, vagy minek is kell azt hívni.

A százalék az elmúlt tíz perc okozta jókedvért jár. : )