Morvoren @ 2009.02.01. 12:26
Üdv!
Olvastam a könyvet,nem is egyszer.Nekem nagyon tetszett,jó,hogy nem csak a harc meg az öldöklés van benne.Annyira megfogott,hogy el is készítettem a kártyalapokat a leírás alapján.
Lenne egy észrevételem azonban:A borítóról írt részben azt olvastam,hogy nem lehetett Lorán az a cseresznyeszín ruha,hiszen azt a Kwith-el való legelső találkozásukkor viselte.Azonban a végén leírja,hogy a legutolsó alkalommal is hasonló ruha volt Lorán:"A boszorkány cseresznyeszín ruhát vett fel,hasonlót ahhoz,amit az első találkozásukkor viselt.Tökéletesen illett az alakjára a csipkedíszes bársony"(219.oldal)
Gondoltam szólok,mert így már nem teljesen jogos a borítóról írt kritika.
auer @ 2004.10.05. 22:25
Hi!
Elolvastam a könyvet, szerintem acikk abszolute korektt. Tényleg jkó kis könmyv főleg amikor az olvasó kezd rájönni az apróbb összefüggésekre.

u.i: Eddig nem hittem a sorsban.
Most már igen.
@ 2004.10.05. 06:50
Hi!
Herbie: Hidd el olvasok mást is! Bár manapság a szakkönyvek után nem vágyom túl komoly olvasmányokra, talán majd ha már nem lesz más dolgom! Bár fogalmazhatunk úgy is, hogy a jó kis fantasy neveket hiányolom a Háború és békéből. :-)

Ami a fórumot illeti, igazad van, bár halottnak még nem igazán nevezném. Tény és való, hogy nekem sem volt időm, s úgy tűnik nem is érdekel a téma olyan sok emebert mind gondoltam. (és mint írtam szétcsúszott a csapatom, így a tervezett országunk is csődbe fulladt) Szintén igazad van, hogy logikusabb lenne a Magus regények fórumban folytatni, csak egyszerűen nincs időm végigolvasni, az általam említett fórum pedig úgyis "halott" ahogy említetted.
Herbie @ 2004.10.04. 19:48
Sir Max: Gondolom rögtön nagy F-fel és nagy I-vel. Mert ebbe más betűket és szavakat nyomtatnak más tintával. Lehet, hogy ideje lenne kicsit mást is olvasni fentezin kívül, hátha...

"Javaslom, hogy a létrehozása óta kicsit elhanyagolt fórumomban folytassuk. Habár nem nagyon vág a profiljába! (Bár világleírásról szól)
[url="http://forum.rpg.hu/index.php?act=ST&f=59&t=237&""]http://forum.rpg.hu/index.php?act=ST&f...=237&"[/url]
Túlságosan logikus lenne a "MAGUS regények" [ http://forum.rpg.hu/idx.php/act/ST/f/50/t/3556 ]c. fórumban folytatni a diskurzust? :)
Jóhogy nem rögtön a Halott témák temetőjében akarsz beszélgetni :)
@ 2004.10.04. 19:09
Tisztelt Kocsonya Béla!
Ami azt illeti elég régóta olvasok fantasy könyveket, régóta játszom a M* világán (bár az utóbbi idöben kicsit szétesett a csapatom)! A M* könyveket soha nem találtam nagyon jóknak. Eddig 3 kötet fogott meg közüllük. Mindeggyik az olvashatósága miatt. Lendületes, ám ugyanakkor nem túl gyors, megfelelQen kidolgozott, kellemes olvasvány! Ilyen volt a régi könyvek közül a Sötét térítö(? vagy zarándok? hirtelen nem tudom melyik jelent meg), a HQseposz és ez a könyv. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem olvastam el minden könyvet, s lehet, hogy a jók kimaradtak! Ez esetben küldhetnél egy pár címet, s bepótolom hiányosságaim! Bár ezt talán már nem itt kellene. Javaslom, hogy a létrehozása óta kicsit elhanyagolt fórumomban folytassuk. Habár nem nagyon vág a profiljába! (Bár világleírásról szól)
http://forum.rpg.hu/index.php?act=ST&f=59&t=237&

Ha rosszul vágtam volna be a linket akkor az Egy új ország az Ynev, Calowyn, Anvaria alatt!
Esetleg ICQ-n a 302-043-766 számon!
Köszi!
Takezo_ @ 2004.10.04. 18:55
Nem akarok senkit megbántani: de gustibus non est disputandum, de nekem nem jön be ez a Vavyan Fable féle szjúperheroin stílus...
@ 2004.10.04. 18:33
Bocs az ott maradt alsó sor miatt... (irul-pirul)
@ 2004.10.04. 18:32
Sir Max

Csak hogy megértsd: nekem nem okoz problémát az, hogy neked tetszett a könyv. Remélem Te sem veszed zokon, ha ugyanezt én már nem feltétlen tudom elmondani. Ugyanakkor. Nem Te voltál az első, aki úgy emlékezett meg a könyvhöz kötődő olvasmányos élményeiről, miszerint: ilyen betyár jó fantasy könyvet még életemben nem olvastam, és bevallom, ezeket a hozzászólásokat "kissé" túlzónak érzem. Tudod, vannak egy páran (ha te is ilyen lennél, akkor bocs, és vedd úgy, hogy őszintén meglepődtem), akiknek nem ez volt az első (2.? 3.?) M.A.G.U.S. regény a kezükben és az ilyen "fizetett hirdetések" nyomán kinyílik a zsebében a bicska. Én személy szerint nem örülnék annak, ha egy a fantasyval most ismerkedő emberke - a fórumon túlnyomórészt tapasztalható örömbódottá nyomán - az gondolná, hogy ez aztán minden M.A.G.U.S. regény csúcsa, és ha véletlenség nem tetszene neki az eredmény, esetleg irónikus mosolyra húzná az orcáját, és hülye volna még egy másik hasonszőrű könyvet a kezébe venni. Ezért gondolom azt, hogy talán a negatív kritika sem teljesen hasztalan, bármily rövid is legyen. Eddig még azt sem láttam túlzottan megindokolva, hogy mitől is olyan nagyszerű ez a könyv...Ha már M.A.G.U.S. könyvről van szó: ne feledkezzünk már meg róla, hogy
@ 2004.10.04. 17:50
Üdvözlet!

Körmi: Nem magyarázkodom! Leírtam, hogy tetszett a könyv, s nem tetszett a kritika stílusa! Nagyon nem akartam jópofizni, s a bocsánatkérseim nem mímeltek! Tényleg nem akarok senkinek a lelkivilágába beletaposni! Aki pedig a másik nyakába hörgött az nem én voltam! A Tiffani kategória mindenképpen zavar! Az hogy én olvasom, vagy hogy a könyv az, az mindegy (hiszen elolvastam, márpedig én nem olvasok ponyvát!). Elhiheted, hogy felzaklat a feltételezés! Egyébként igazad van tényleg sikerült átugranom az "erös közepes" megnevezést, és ezért (nem mímelve) elnézést is kérek!
Ajánlásod megfogadom, s olvasni fogok R. R. Martint!
Az utóiratod miatt nem akarok megsértödni, mert írogathatnánk elég sokáig!

Herbie: Fantasy irodalom! Ponyvának én a megemlített félórás füzeteket nevezném!
G46 @ 2004.10.04. 14:50
Üdv!
Már vagy 2 hete olvastam a könyvet, így kicsit más szemmel olvastam el a kritikát. A hazai könyvkiadás/kollektor/álnév dolgokat nem ismerem. Az írás kicsit furcsa stílusú, de szerintem alapvetően jó dolgok vannak benne.
A könyv: tetszett. Megvan benne az, amit egyszerűen csak HANGULATnak szokás nevezni. Persze nagyon érezni, h. nőnemű az írója, de ez egyáltalán nem baj. Én szívből ajánlom a művet minden fantasy-szerető embernek.