Olman @ 2004.10.08. 11:44
Herbie: félre ne érts, semmi bajom a film tempójával, sőt, örültem is, hogy eddig tartott. Először azt hittem 45 perces lesz, de aztán kapcsoltam is, hogy 15 órát írál, ami 10 rész esetén 1,5 órát jelent egy epizódnál. :)
Tetszettek az apró utalások a szökött szürkéről:
"tettem olyasmiket, amiket nem akartam, de elragadtak az érzelmeim"
meg amikor utána bocsánatot kért a sráctól...
Herbie @ 2004.10.07. 19:59
Grandaiosz: Megtisztelsz, de úgy tűnik, valóban nem neked szólnak ezek az írások. Mindazonáltal - ha jól értelmeztem egyáltalán az üzenetedet - továbbra is lesznek filmkritikák (remélem) az rpg.hu-n, méghozzá azokról a filmekről, amiket meg tudok nézni időben. Ennek semmi köze a tartalmához; nem azért írok, mert "egy film marveles" vagy "van benne kardozós jelenet" és egyebek, hanem azért, mert megnéztem, és kedvem van írni róla. Egyébként a kritikák többsége a Nézőtér honlapról átvett anyag, ami az rpg.hu mozioldala.

A filmcímekről szóló rész pedig bevallottan rinya. :)
@ 2004.10.07. 19:35
Ehh, sokat nyeltem :)

Herbie: Azt már megszoktam, hogy filmes témában homlokegyenest másképp vélekedünk dolgokról (Jó, a Macskanőre el sem mentem ... ugye nem baj? :) de elhiheted mindíg elolvasom az írásid, a tetszésemet nem nagyon nyerik el. De tudom én hogy nem nekem írsz :) Szerintem kevesebb filmkritikával is elvan az rpg.hu! Csak azért mert egy film 'marveles' vagy van benne kardozós-b@szós jelenet meg lézervetős hülyeség, egyből jön a kritika. :) Többször megesett hogy elolvasva egy írást itt rpg.hu-n bizony elgondolkoztam, hogy egyáltalán elmenjek az adott filmre és bizony majdnem önostor lett párszor belőle, mert bánott volna ha kihagyom az kérdéses filmet (Szal nyugi én döntök :D))

A le-a-buta-magyar-filmcímekkel nyúlfarokról (vagy minek nevezzem?) meg nem tudok mit kezdeni... Ilyenekre én nem pazarolnám a leütésszámot, egyszerűen nem értem, hogy lehet egy ilyen minimál dologról értekezni, több bekezdést írni.

Bocs, ha helyenként erős (gyenge) voltam. Az egész szvsz, nem ugatni akarok, meg vitatkozni.

Egy hű olvasód.
@ 2004.10.07. 16:03
OFF:
Erioni Orion:

http://forum.rpg.hu/index.php?s=&act=S...t=2807&st=0
Erioni_Orion @ 2004.10.07. 16:00
Herbie!
"A Cápa Spielberg harmadik mozifiljme volt, a televíziós munkáiról nem is beszélve."
Félreértettél. Tisztában vagyok, hogy a Cápa nem az első filmje, de a mondatomban ott van egy fontos vessző! (Asszem) A Cápa 1-re gondoltam, hisz ugyanezzel a címmel (JAWS) kiadtak vagy 7 filmet később. (Nem beszélve a Cápa bosszúja, Utolsó cápa, meg hasonló csacskaságok)
A Film nekem is tetszett (még a szinkron is jó volt), nagyon várom már a folytatást. Remélem kiderül ki az a kislány, aki az ég alatt játszik az anyukájával.
Magyar szinkron ügyében egyébként maradéktalanul egyetértek Herbie-vel! Ilyen erővel a verseket is felesleges lenne lefordítani! Olvassa a nyomurult angolul/németül/franciául/stb,stb,stb
Egyébként a prtugál a negyedik világnyelv, úgyhogy elvileg érdemes lenne megtanulni, viszont nem a tévéből!
Ja a másik. Tévéből hülyeség lenne nyelvet tanulni! Ti. a tévében nem az "irodalmi" angol megy, nem azt tanítják, tehát nyelvvizsgán úgy vágnak ki a tv-ből szerzett angoltudásoddal, hogy a lábad nem éri a földet. Gondolj bele! Hány szinész, hányféle kiejtés, illetve akcentus! Elkezdesz harlemi "nigger"-ül beszélni? Vagy a Mátrixból Smith ügynök (A színész neve nem ugrik be jelenleg) elképesztő pöszeségével kezdesz beszélni?
@ 2004.10.07. 15:05
OFF
Herbie:

http://forum.rpg.hu/index.php?s=&act=S...t=2807&st=0
@ 2004.10.07. 14:58
Bocs Herbie, csak nemrég értem haza és hanyattestem, hogy mennyi hozzászólás született. Még nem értem rá visszaolvasni mindet. A lényeg: megelőztél. Mea Culpa. :)

A Taken összességében tetszett, várom a folytatást.
Herbie @ 2004.10.07. 14:39
Pickman: hogyne, csak majd szólj, ha elolvastad az érdemi részt és hajlandó vagy arra is reagálni az elmeállapotomon kívül.

Javaslat: a szinkron és a vonatkozó ágazatok megvitatásával ne a hozzászólásokat terheljük, hanem - amennyiben lesz folytatás -, a "Magyarítási buktatók" c. topikot javaslom ezen az URL-en:
http://forum.rpg.hu/index.php?act=ST&f...amp;t=2807&
@ 2004.10.07. 14:37
OFF ON

Kedves Mindenki!

"Magyar Égre Magyar UFO-t!" :)
Mi is gyárthattunk volna egy hasonló minisorozatot: Tarr, Szőke és Jancsó, mint
epizód-rendezők; Kapa, mint tökéletes ufonauta-főmonszta. Kínlódhatna a világ
maradék része a szinkronnal...

A fenti blődségeken túl van egy tiszteletteljes javaslatom is:
vagy nyisson valaki ennek a témának egy külön topikot vagy menjünk át a flémre vagy hagyjuk kimúlni, de ne "szennyezzük" vele ezt szekciót, Herbie vélhetően nem efféle vitákra számított és ez a topik vagy mittudoménmi a Taken-hez kapcsolódó hozzászólásoknak lett szentelve, nem egy általános és elburjánzó vitának.
Mielött bárki nekemugrana, hogy miért osztom az észt a moderátor helyett: azért bátorkodtam ideböfögni, mert én indítottam el ezt az egészet egy ártatlannak hitt és szánt megjegyzéssel és fogalmam sem volt, hogy ilyen méretű ellenérzéseket szül.
Köszönöm!

OFF OFF
@ 2004.10.07. 14:35
OFF:
Herbie:
Jól vagy? Minden OK odaát?