@ 2004.12.10. 18:53
holleanyónak igaza van, ha ez kiderül, márpedig egyszer minden kiderül akkor a ravasz ravnos jobb ha rohanó ravnossá válik:) ezek jobb storyk mint a beépülésük:D
GrofDilisnya @ 2004.12.09. 22:20
A Ravnos klánkönyvet érdemes elolvasni, mert kissé át fogod értelmezni a klánt (illetve most márvérvonalat...:))

Bombay...Ha jól tudom az a város a Kelet vámpírok uralmát nyögi.
CikkBot @ 2004.12.09. 22:20
Hogyan játsszunk Ravnost? (Wildboar)

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=3894
@ 2004.12.09. 22:19
Távol álljon tőlem, hogy abban a szerepben tisztelegjek, hogy én mondjam meg, mi a tuti, de játszom már egy ideje Vampire-t és szerintem az európai országokat leszámitva (az adott város speciális igényeit figyelembe véve) nyugodtan élhetnek Ravnosok nagy számban. Kis számban meg bárhol. Szerintem. Mert:
1. Nem maradnak sokáig. Ez tuti.
2. Megbizhatatlanok és ezt mindenki tudja. Az aki velük kezd magára vessen. (De nincs jobb dolog, mint egy kötekedő Ravnosra rákenni a városban elkövetett huncutságok valamelyikét.)
3. Dobd ki te őket a városodból, ha tudod, TE, Erős és Hatalmas Herceg! :-)
wildboar @ 2004.12.08. 16:45
holleanyo:
Szerintem Ravnos-, parti- és városfüggő. Persze, lehet abban van a gond, hogy nem építettem másra, csak az alapkönyvre meg a magam tapasztalatára. Mi Bombayban játszunk, ahol a sztori szerint gyönge Kamarilla és erős Ravnos családok vannak.

GrofDilisnya
Ezt látod szégyenszemre nem tudtam, de most már biztos, hogy Povi dolgait el fogom olvasni!

Epeiros
Csak annyira vagyok otthon a cigányok szokásaiban, amennyire meg tudtam figyelni (ilyen környéken lakom). Úgyhogy köszönöm, innentől korrigálok.

Orastes
Az, hogy a Ravnosok kit (nem)szeretnek, benn van a szabálykönyvben. A részletek meg szerintem a helyzettől függenek.
@ 2004.12.08. 11:47
Kamarillás partiban ravnos? Vígan megél? Ahogy látom, te arra gondoltál, hogy a többiek tudják róla hogy ravnos._?????
Szerintem ezek a nagyon ritka és nagyon jó előtörténetet igénylő mesék.
Ravnos nagycsalád egy olyan városban ahol herceg és kápolna (valszeg erős kamarilla) van? Az én elképzeléseimben ez olyan ritka, mint amikor a jeti fehér hollót lát.
Egy-egy ravnos, titokban, átutazóban, különleges indokkal, az igen. Nem hiszem, hogy egy herceg (bár fennen hírdetik, hogy a kamarilla nyitott mindenki számára) megtűrne egy nagy kupaccal belőlük a városban. Kivéve, ha kétség nélkül bizonyos, hogy hűek a herceghez és betartják a szabályokat. Na, ez meg olyan amikor a jeti meg a fehérholló két sör után elmennek tekézni.
GrofDilisnya @ 2004.12.08. 00:51
Nos, csatlakozom Povi maestrohoz ebben a kérdésben.
Sajnos kis hazánkban a többségnek a "cigány" vámpírok jutnak a Ravnosok eszébe, pedig ez a klán jóval többet jelent ennél. Ahogy Povi is írta, a cigény ravnosok azok, akiket elkergettek, mert nem fogták fel a ravnosok filozófiáját.
Ebből kifolyólag én magam nem nagyon értek egyet a cikkben leírtak nagy részével.
Számomra ugyan is a Ravnos klán nem a "cigánykodást" jelenti.
@ 2004.12.07. 19:32
Hali!
Két aprócska észrevétel: egy ravnos (már ha valóban a roma hagyományokra épitünk) sokkal KEVÉSBÉ fogja elnézni egy romának ha átveri, még ha ez nyiltan máshogy is történik. Nyiltan persze jót röhög rajta, de a testvérnek mindig nehezebbebben bocsát meg az ember, mint egy idegennek.
A másik: a fegyverek a legritkább esetben kerülnek elő, de ha már előkerül, akkor ott vér fog folyni. Az igaz, hogy viszonylag ritkán végződik halállal, de ez inkább annak köszönhető, hogy a felek általában értenek a késeléshez.
Csak ennyi. Ha nem vagy roma, annyira nem is rossz. Az ösvény leirásod egy kicsit tényleg gázos. :-)
Kappadókiai Epeiros
Povi @ 2004.12.07. 17:40
Őszintén szólva szívesen megtenném, de most egyáltalán nincsen időm erre. A véleményem nagy részét megtalálod a Vampire fórum Ravnos topic-jában.
wildboar @ 2004.12.07. 16:38
Hahó!
Köszönöm, hogy hozzászóltok, sokat segít.

Povi: azt hiszem, az eddigi reagálókból talán Te vagy legjobban otthon a témában. Szánnál egy mailt rá, hogy elküldd, hogy képzeled el a ravnosokat? (wildboar@freemail.hu)