@ 2005.01.19. 11:32
Hűűű... Rengeteg minden van benne (vagy csak én látom bele), de a kritikákban sok az igazság: ez ÍGY nem az igazi, talán újra kéne írni pár hónap/év múlva... nem tudom.

Engem nagyon megfogott, a történet maga, és a stílus is (amikor nem döcögött, vagy vágta tönkre valami éppen) Sok motívum nagyon tetszett benne - a szerelem, az ár, az elvek, egy fiatal lány hatalma, naívsága és nagyon is emberi mivolta...

Persze, lehet, hogy csak azért, mert ismertem egy ilyen lányt... (és kék szemem van nekem is... :( )
@ 2005.01.18. 18:01
háát.. vegyes érzelmek..szép is de nagyon kusza....
nem mindenhol érthető, hogy mikor ki csinálja a leírtakat.. nem jöttem rá, hogy a különböző színű szemek újabb társat, házasságtörést vagy figyelmetlenségi hibát jelentenek... a 16 éves /a mikor meg így van említve, talán már idősebb/ lányra erősnek érzem a gyermek kifejezést egy ilyen szövegben...
nem derült ki számomra, hogy honnan szerzett tudomást a rózsák Mesteréről, de persze ezt még meg lehet magyarázni...
de részleteiben tetszik .. szerintem össze lehet ebből sokkal jobbat hozni, de kicsit több magyarázatot kérek, mert ez nekem nem túl érthető... -persze ez lehet hogy csak engem minősít..-
nem értékelek..

Üdvözlet
Feleri
@ 2005.01.18. 17:41
Szerintem ez olyan, mintha egy filmet írnál,
annak szerintem jobb is lenne. Egy filmnek nem is lenne olyan elcsépelt talán, de írásnak -hát szerintem nem jó. Azt hiszem azért, mert ugyan van egy sztorid, ami már egy jó dolog, de csak leírod, közhelyeket használva, nincs benne egy mondat sem, amit jó érzés lenne újra és újra elolvasni, valami stílus, vagy előadásmód hiányzik belőle, lehet, hogy ezt kéne megtalálnod, a hangodat. Ez az én véleményem, lehet, hogy hülyeség persze.
@ 2005.01.18. 16:08
Sorry, nem akarom értékelni, csak a színváltós szemekrol. Nekem elsore az jött le, hogy az már egy másik srác, az "álmodozó" meg talán már egy harmadik (talán a hangsúlyos tagolás is hozzájárult az érzésemhez). Mivel a szerelem csak ideig-óráig nyomta el az ürességet, jöhetett a következo, hm?
Lepus @ 2005.01.18. 15:51
Destiny, ez most egy "írj jobbat" lúzerfordulat akart lenni?
Igen, lehúztam. Nem azért, mert az itt megjelent többi íráshoz képest rossz, nem is azért, mert az én írásaimhoz képest rossz. Egész egyszerűen azért, mert sablonosnak, erőltetettnek és rossznak érzem. Ez a véleményem, hát leírtam. Ha nem veszi be a gyomrod, menj máshova.
@ 2005.01.18. 15:42
fefceman: A lány rég tudta, hogy rózsát akar, csak nem mert elindul. Csak miutén az álmok, és azok követéséről volt szó.

A műről: Néhol teljesen kesze-kusza. Alig lehet érteni,h ki mit csinál. Vagyis, ki csinálja. Pl az előttem már említett "Az megsimogatta arcát, majd úgy döntött ..."
A fiú szeme hol barna, hol pedig kék. Ilyen szemeket én is szeretnék. Színváltós. :-P Vagy csak kontaklencse? :(

Nekem nagyon tetszett ez a tőmondatos, éses stílus, szerintem :) Valahogy Kispál fillinget éreztem néhol.

A vége picit talán döcögős, nagyon el akartál valamit érni, és nagyon belezavarodtál. Most, 15 perc emésztgetés után már kezdem megérteni a végét, de még így se jött le teljesen. Mindegy... Talán jól mondtad. "Senki sem értette meg, és soha senki sem fogja!"
@ 2005.01.18. 13:37
hát, az hogy ki mond mit, az szerintem sem érthető mindenhol. a "lány" szó túl sok. pl: "És a lány ugrott." itt ez nem kell. mármint az "és a lány". egyébként nekem nagyon tetszik, a rózsa-érzelmek egyszavas mondatai is.
@ 2005.01.18. 13:11
Lepus azért nem értem mért huztad le ennyire. Sokkal rosszabbakat is lehet olvasni itt is. Csak azért mert neked nem jön be... 2% khm akármilyen művedet szívesen elolvasnám ,mert ha ez 2% az meg 100 akkor irodalmi remekmű...deutschepunk további sikeres munkát (remélem a kisebb nagyobb logikai hibákat kijavítva is elolvashatom majd a műved:))
Lepus @ 2005.01.18. 11:34
A népieskedő kezdet kifejezetten erőltetett és giccses... Némelyik fogcsikorgatósan parasztromantikus mondat már-már mócsingként úgy lóg ki a szövegtestből.

"Drága atyja szeme fénye, édesanyja reménysége." (*brr!*)

A továbbiakban pedig úgy nézem, a személyes névmások okoznak neked jelentős problémát.

"- Mindent? - a gyermek szemei elkerekedtek a csodálkozástól." - Milyen gyermek?

"Az megsimogatta arcát, majd úgy döntött kicsit magára hagyja őt. Mikor kilépett az ajtón, a lány visszafordult az ablakhoz. Még hosszú perceken át némán meredt az esőáztatta tájra. Valójában meg sem hallotta a szavakat. Lelke már mérföldek messzeségében járt." - Most ki csinált mit?

Ami meg a történetet illeti, nem látom hogy mi akar ez lenni. Tanulságos fábula, hogy az asszonynak otthon a helye a férjével, nem pedig holmi álmok után kajtatva? Ördögös - lélekeladós? Szerinted?
Szerintem 2%.
Arsentis @ 2005.01.18. 11:28
Upsz, nem olvastam a hozzászólásokat..
Eszerint egyre gondoltunk Orastes-szel.